Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gümüşkentliler Kaynaşma Yemeğinde Buluştu

İLÇELER 18.06.2018 - 08:38, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Gümüşkentliler Kaynaşma Yemeğinde Buluştu

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde vatandaşlar kaynaşma yemeğinde bir araya geldi. Avrupa’da yaşayan Gümüşkentliler Derneği ve Köy muhtarlığı tarafından organize edilen kaynaşma ve dayanışma yemeğine Gümüşkentli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
  Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Gümüşkentliler geçtiğimiz yıllarda dernek çatısı altında toplanmış çeşitli kez etkinliklerde bir araya gelmişlerdi. Bu kez sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde Gümüşkentte yaşayan vatandaşlarla birlikte kaynaşma ve dayanışma yemeğinde buluştular.   Gümüşkentte atıl vaziyette bulunan 1937 yapımı eski okul binası geçtiğimiz günlerde Köy Muhtarı Ömer Arun’un girişimleri sonucunda sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılması amacıyla tekrar vatandaşların hizmetine kazandırılmıştı. Yeni hizmete kazandırılan Gümüşkent kültür merkezi halkın büyük takdirini toplarken önümüzdeki günlerde çevre düzenleme çalışmalarının da yapılacağı bildirildi.   Avrupalı Gümüşkentliler derneğinin büyük katkıları ile böylesine önemli bir etkinlikte köy halkıyla bir araya geldiklerini belirten köy muhtarı Ömer Arun, yer olarak yeni hizmete kazandırdıkları kültür merkezinde bu etkinliğin yapılması da kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ifade etti. Gümüşkent köyü Muhtarı Ömer Arun, “Avrupa’da yaşayan çok değerli Gümüşkentli vatandaşlarımız bir dernek kurdular. Bu dernek çatısı altında gerek Avrupa da gerekse köyümüzde çeşitli etkinlikler düzenlediler. Bugünde yine Avrupalı Gümüşkentliler derneğimiz ve köy muhtarlığı olarak köyümüzde yaşayan vatandaşlarımızla birlik ve beraberliğin pekişmesi için kaynaşma ve dayanışma yemeği düzenledik. Vatandaşlarımızın ilgisi bizi son derece mutlu etti. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.   Avrupalı Gümüşkentliler Derneği yönetim kurulu üyesi Rafet Tokgöz ise yaptığı açıklamada, kendilerinin Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Gümüşkentliler ile çeşitli etkinliklerde bir araya geldiklerini ancak bu kez hem Ramazan bayramını dolu dolu geçirmek hemde köydeki vatandaşlarımızın bir araya gelmesi için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Gümüşkent köy muhtarı Ömer Arun ile sürekli diyalog içerisinde olduklarını belirten dernek yönetim kurulu üyesi Tokgöz, “Bu yıl birincisini düzenlediğimiz kaynaşma ve dayanışma yemeğini geleneksel olarak her bayramda yapmayı planlıyoruz. Bu konuda dernek üyelerimiz ve muhtarımız gerçekten çok büyük destek sağlıyor. Bu sadece yemekle sınırlı kalmayıp köyümüzün ihtiyaç duyduğu diğer bütün alanlarda da desteğimiz olacak.Avrupa da yaşayan Gümüşkentliler olarak bütün halkımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu.  
Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde vatandaşlar kaynaşma yemeğinde bir araya geldi. Avrupa’da yaşayan Gümüşkentliler Derneği ve Köy muhtarlığı tarafından organize edilen kaynaşma ve dayanışma yemeğine Gümüşkentli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Gümüşkentliler geçtiğimiz yıllarda dernek çatısı altında toplanmış çeşitli kez etkinliklerde bir araya gelmişlerdi. Bu kez sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde Gümüşkentte yaşayan vatandaşlarla birlikte kaynaşma ve dayanışma yemeğinde buluştular.

 

Gümüşkentte atıl vaziyette bulunan 1937 yapımı eski okul binası geçtiğimiz günlerde Köy Muhtarı Ömer Arun’un girişimleri sonucunda sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılması amacıyla tekrar vatandaşların hizmetine kazandırılmıştı. Yeni hizmete kazandırılan Gümüşkent kültür merkezi halkın büyük takdirini toplarken önümüzdeki günlerde çevre düzenleme çalışmalarının da yapılacağı bildirildi.

 

Avrupalı Gümüşkentliler derneğinin büyük katkıları ile böylesine önemli bir etkinlikte köy halkıyla bir araya geldiklerini belirten köy muhtarı Ömer Arun, yer olarak yeni hizmete kazandırdıkları kültür merkezinde bu etkinliğin yapılması da kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ifade etti. Gümüşkent köyü Muhtarı Ömer Arun, “Avrupa’da yaşayan çok değerli Gümüşkentli vatandaşlarımız bir dernek kurdular. Bu dernek çatısı altında gerek Avrupa da gerekse köyümüzde çeşitli etkinlikler düzenlediler. Bugünde yine Avrupalı Gümüşkentliler derneğimiz ve köy muhtarlığı olarak köyümüzde yaşayan vatandaşlarımızla birlik ve beraberliğin pekişmesi için kaynaşma ve dayanışma yemeği düzenledik. Vatandaşlarımızın ilgisi bizi son derece mutlu etti. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Avrupalı Gümüşkentliler Derneği yönetim kurulu üyesi Rafet Tokgöz ise yaptığı açıklamada, kendilerinin Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Gümüşkentliler ile çeşitli etkinliklerde bir araya geldiklerini ancak bu kez hem Ramazan bayramını dolu dolu geçirmek hemde köydeki vatandaşlarımızın bir araya gelmesi için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Gümüşkent köy muhtarı Ömer Arun ile sürekli diyalog içerisinde olduklarını belirten dernek yönetim kurulu üyesi Tokgöz, “Bu yıl birincisini düzenlediğimiz kaynaşma ve dayanışma yemeğini geleneksel olarak her bayramda yapmayı planlıyoruz. Bu konuda dernek üyelerimiz ve muhtarımız gerçekten çok büyük destek sağlıyor. Bu sadece yemekle sınırlı kalmayıp köyümüzün ihtiyaç duyduğu diğer bütün alanlarda da desteğimiz olacak.Avrupa da yaşayan Gümüşkentliler olarak bütün halkımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.