Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Güneş, 'M. Akif Milletimizin manevi önderlerindendi'

BELEDİYELER 27.12.2019 - 12:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Güneş, 'M. Akif Milletimizin manevi önderlerindendi'

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, İstiklal Marşımızın yazarı M. Akif Ersoy’un Türk milletinin manevi önderlerinden biri olduğuna dikkat çekti.
NEVŞEHİR(MHA) Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, İstiklal Marşımızın yazarı M. Akif Ersoy’un Türk milletinin manevi önderlerinden biri olduğuna dikkat çekti.   Milli Şairin ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Güneş, “Aziz milletimizin destan yazdığı İstiklal mücadelemizin muvaffakiyetinde şüphesiz, cephedeki kahramanlarımız kadar manevi önderlerimizin de büyük emeği vardır. Bu manevi  önderlerin başında da İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy gelmektedir. Ersoy, vatan ve millet sevgisini, istiklal ve hürriyet mücadelesini Türkçe’nin eşsiz anlatımıyla  yazdığı şiirleri ile toplumun her kesimine anlatmıştır. Sahip olduğu bağımsızlık aşkı ve  vatanseverliği ile edebiyatçı sıfatının ötesinde Mehmet Akif Ersoy, Milli mücadele yıllarında  yaptığı çalışmalarla bağımsızlık meşalesinin Anadolu’nun tamamına yayılmasına vesile  olmuş asla unutulmayacak bir şahsiyettir.  Söyledikleri ve yaşadıklarıyla bir bütünlük arz eden Akif yalnızca bir destan yazmamış, bu  milletin acılarını, mazisini, kültürünü, zor günlerini, çilelerini ve bunların çarelerini  göstermiştir.  O’nun yazdığı İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir  milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı  kalemiyle değil; yüreğiyle yazmıştır. Bu vesile ile merhum Milli Şairimizi vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle  anıyorum” dedi.
Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, İstiklal Marşımızın yazarı M. Akif Ersoy’un Türk milletinin manevi önderlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

NEVŞEHİR(MHA) Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, İstiklal Marşımızın yazarı M. Akif Ersoy’un Türk milletinin manevi önderlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

 

Milli Şairin ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Güneş, “Aziz milletimizin destan yazdığı İstiklal mücadelemizin muvaffakiyetinde şüphesiz, cephedeki kahramanlarımız kadar manevi önderlerimizin de büyük emeği vardır. Bu manevi  önderlerin başında da İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy gelmektedir. Ersoy, vatan ve millet sevgisini, istiklal ve hürriyet mücadelesini Türkçe’nin eşsiz anlatımıyla  yazdığı şiirleri ile toplumun her kesimine anlatmıştır. Sahip olduğu bağımsızlık aşkı ve  vatanseverliği ile edebiyatçı sıfatının ötesinde Mehmet Akif Ersoy, Milli mücadele yıllarında  yaptığı çalışmalarla bağımsızlık meşalesinin Anadolu’nun tamamına yayılmasına vesile  olmuş asla unutulmayacak bir şahsiyettir.  Söyledikleri ve yaşadıklarıyla bir bütünlük arz eden Akif yalnızca bir destan yazmamış, bu  milletin acılarını, mazisini, kültürünü, zor günlerini, çilelerini ve bunların çarelerini  göstermiştir.  O’nun yazdığı İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir  milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı  kalemiyle değil; yüreğiyle yazmıştır. Bu vesile ile merhum Milli Şairimizi vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle  anıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.