Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Günseli Kato ile Sanat, Mekân ve İstanbul Üzerine

EĞİTİM 07.10.2020 - 15:17, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Günseli Kato ile Sanat, Mekân ve İstanbul Üzerine

Kapadokya Lisansüstü Seminerleri’nin güz dönemi ilk konuğu minyatür sanatçısı Günseli Kato oldu.
Kapadokya Lisansüstü Seminerleri’nin güz dönemi ilk konuğu minyatür sanatçısı Günseli Kato oldu.   Çağdaş Sümer’in moderatörlüğünde çevrim içi olarak yapılan “Sanat, Mekan ve İstanbul" isimli seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.   Günseli Kato seminerde, minyatür sanatı ile yapılmış olan çalışmalara dikkat çekti ve ekrana yansıttığı İstanbul minyatürünün inceliklerine değindi. İstanbul minyatürünü, “Tarihi yarımadanın sanki yukardan drone ile çekilmiş bir fotoğrafı gibi ama değil, önünden çekilmiş fotoğrafı gibi ama değil. Osmanlı resminin, Türk resminin Rönesans eseridir, Matrakçı Nasuh’un yaptığı bu minyatür…” şeklinde tanımladı.   İstanbul’un ne kadar modern ve çağdaş bir şehir olduğundan bahseden Günseli Kato, “İstanbul bambaşka bir şehir… Dünyanın dört bir yanına da gitseniz, özlüyorsunuz bu şehri… İstanbul’da sanat ile buluşmak bir ayrıcalıktır. Çağdaş sanatın bu tarihi mekanlarla örtüşmesi ve buna değer verilmesiyle, yakın zamanda İstanbul’un sanat ve kültürün merkezi olacağını, dünyanın gözünün burada olacağına inanıyorum.” dedi.   Kato, İstanbul’un Galata, Karaköy, Kabataş gibi tarihi, çok kültürlü mekanlarına ve oralarda yer alan mimari açıdan önemli yapılarına değinerek, buraların gezilmesi ve öğrenilmesinin bütün disiplinler için önemli olduğunu söyledi.   Günseli Kato’nun “Sanat, Mekân ve İstanbul” semineri soru-cevap sonrası son buldu.                                                                      
Kapadokya Lisansüstü Seminerleri’nin güz dönemi ilk konuğu minyatür sanatçısı Günseli Kato oldu.

Kapadokya Lisansüstü Seminerleri’nin güz dönemi ilk konuğu minyatür sanatçısı Günseli Kato oldu.

 

Çağdaş Sümer’in moderatörlüğünde çevrim içi olarak yapılan “Sanat, Mekan ve İstanbul" isimli seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

Günseli Kato seminerde, minyatür sanatı ile yapılmış olan çalışmalara dikkat çekti ve ekrana yansıttığı İstanbul minyatürünün inceliklerine değindi. İstanbul minyatürünü, “Tarihi yarımadanın sanki yukardan drone ile çekilmiş bir fotoğrafı gibi ama değil, önünden çekilmiş fotoğrafı gibi ama değil. Osmanlı resminin, Türk resminin Rönesans eseridir, Matrakçı Nasuh’un yaptığı bu minyatür…” şeklinde tanımladı.

 

İstanbul’un ne kadar modern ve çağdaş bir şehir olduğundan bahseden Günseli Kato, “İstanbul bambaşka bir şehir… Dünyanın dört bir yanına da gitseniz, özlüyorsunuz bu şehri… İstanbul’da sanat ile buluşmak bir ayrıcalıktır. Çağdaş sanatın bu tarihi mekanlarla örtüşmesi ve buna değer verilmesiyle, yakın zamanda İstanbul’un sanat ve kültürün merkezi olacağını, dünyanın gözünün burada olacağına inanıyorum.” dedi.

 

Kato, İstanbul’un Galata, Karaköy, Kabataş gibi tarihi, çok kültürlü mekanlarına ve oralarda yer alan mimari açıdan önemli yapılarına değinerek, buraların gezilmesi ve öğrenilmesinin bütün disiplinler için önemli olduğunu söyledi.

 

Günseli Kato’nun “Sanat, Mekân ve İstanbul” semineri soru-cevap sonrası son buldu.

                                                                     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.