Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gurbetçiler Memleketlerine Gelmeye Başladı

NEVŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.07.2014 - 11:26, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Gurbetçiler Memleketlerine Gelmeye Başladı

Ürgüp’ün yurt dışında bulunan gurbetçileri tatillerini geçirmek üzere İlçeye gelmeye başladılar. Yedinci ayın gelmesiyle birlikte Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan gurbetçiler de, tatil İçin Türkiye’ye gelmeye başladı.  Yaz sezonu öncesi sayımlardaki nüfusu 20 bin olan ilçenin yurtdışındaki vatandaşların ve tatilcilerin gelmesiyle 30 bine yaklaştığı düşünülüyor. 1960′larda başlayan; başta Belçika, Almanya, Fransa ve Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesine yapılan göçler, bugünlerde de devam ediyor. Nüfusunun 45 bin civarından 20 bine kadar düştüğü Emirdağ ilçesinin, Avrupa’da 150 binin üzerinde gurbetçi vatandaşının bulunduğu tahmin ediliyor. 40 yılı aşkın süredir devam eden Avrupa’ya göç serüveni, son yıllarda birçok sıkıntı ile karşı karşıya kalıyor. Avrupa ülkelerindeki sıkıntılar ve Türkiye ile bulunulan ülke arasında değişen ekonomik dengeler gurbetçileri fazlasıyla etkiliyor. Bu yıl Ürgüp’e gelen gurbetçi sayısında yaklaşık yüzde 20 oranında bir düşüş olduğu tahmin ediliyor. Bu düşüşün ana sebeplerden biri kişi başı 500 Avro’yu aşan uçak bilet fiyatları olarak göze çarpıyor. Yüksek bilet fiyatları nedeniyle karayolunu tercih eden gurbetçilerin yolculukta yaşadıkları sıkıntılar da Türkiye’ye geliş durumlarını etkiliyor. Haziran ayının ortalarından itibaren başlayan memleket yolculuğu yaklaşık 5 haftalık tatil sonrasında geri dönüş ile tamamlanıyor. Çoğunlukla çalışan kesimin oluşturduğu gurbetçilerin, emekli olanları ise yılın 6 ayını Ürgüp’te, diğer 6 ayını ise Avrupa ülkelerinde geçiriyor. Ağustos ayının sonlarına doğru biten gurbetçilerin tatil serüveni bir sonraki yıl yaz aylarının gelmesi ile tekrar başlıyor. Kaynak: Ürgüp Haber

Ürgüp’ün yurt dışında bulunan gurbetçileri tatillerini geçirmek üzere İlçeye gelmeye başladılar. Yedinci ayın gelmesiyle birlikte Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan gurbetçiler de, tatil İçin Türkiye’ye gelmeye başladı. 

Yaz sezonu öncesi sayımlardaki nüfusu 20 bin olan ilçenin yurtdışındaki vatandaşların ve tatilcilerin gelmesiyle 30 bine yaklaştığı düşünülüyor. 1960′larda başlayan; başta Belçika, Almanya, Fransa ve Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesine yapılan göçler, bugünlerde de devam ediyor. Nüfusunun 45 bin civarından 20 bine kadar düştüğü Emirdağ ilçesinin, Avrupa’da 150 binin üzerinde gurbetçi vatandaşının bulunduğu tahmin ediliyor. 40 yılı aşkın süredir devam eden Avrupa’ya göç serüveni, son yıllarda birçok sıkıntı ile karşı karşıya kalıyor.

Avrupa ülkelerindeki sıkıntılar ve Türkiye ile bulunulan ülke arasında değişen ekonomik dengeler gurbetçileri fazlasıyla etkiliyor. Bu yıl Ürgüp’e gelen gurbetçi sayısında yaklaşık yüzde 20 oranında bir düşüş olduğu tahmin ediliyor. Bu düşüşün ana sebeplerden biri kişi başı 500 Avro’yu aşan uçak bilet fiyatları olarak göze çarpıyor. Yüksek bilet fiyatları nedeniyle karayolunu tercih eden gurbetçilerin yolculukta yaşadıkları sıkıntılar da Türkiye’ye geliş durumlarını etkiliyor.

Haziran ayının ortalarından itibaren başlayan memleket yolculuğu yaklaşık 5 haftalık tatil sonrasında geri dönüş ile tamamlanıyor. Çoğunlukla çalışan kesimin oluşturduğu gurbetçilerin, emekli olanları ise yılın 6 ayını Ürgüp’te, diğer 6 ayını ise Avrupa ülkelerinde geçiriyor. Ağustos ayının sonlarına doğru biten gurbetçilerin tatil serüveni bir sonraki yıl yaz aylarının gelmesi ile tekrar başlıyor.

Kaynak: Ürgüp Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.