MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Hacıbektaş'ta Cenaze hizmetleri birimi hizmete girdi

BELEDİYELER 06.11.2020 - 14:09, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Hacıbektaş'ta Cenaze hizmetleri birimi hizmete girdi

Hacıbektaş Belediyesinde cenaze hizmetleri birimi haftanın her günü, 24 saat, resmi ve dini bayram günleri de dahil olmak üzere kesintisiz hizmet vermekte, olası bir vefat durumunda ücretsiz aranarak cenaze ve defin işlemlerine ilişkin yardım alınabiliyor.
  NEVŞEHİR(MHA) Hacıbektaş Belediyesinde cenaze hizmetleri birimi haftanın her günü, 24 saat, resmi ve dini bayram günleri de dahil olmak üzere kesintisiz hizmet vermekte, olası bir vefat durumunda ücretsiz aranarak cenaze ve defin işlemlerine ilişkin yardım alınabiliyor.     İlçede gerçekleşen vefat durumlarında; Ölüm olayı evde meydana gelmiş ise; Cenaze Hizmetleri Birimi aranarak vefat durumuna ilişkin bilgi verilir. Bilgiye istinaden cenazenin bulunduğu bölgeye cenaze aracı gönderilir. Eve gelen tabibin düzenlemiş olduğu Ölüm Belgesi ile birlikte defin kaydı yapılması ve cenazenin yıkama-kefenleme işlemleri için cenaze aracı ile cenazenin morga alınması sağlanır. Ölüm olayı hastanede meydana gelmiş ise; hastanenin düzenleyeceği ölüm belgesi alındıktan sonra Cenaze Hizmetleri Birimi aranarak cenaze aracı talep edilir. Ölüm olayı adli vaka ise; Adli Tıp Morgunda otopsisi tamamlanan cenazeler için Adli Tıp Kurumunca düzenlenen Ölüm Belgesi alınır. Cenaze Hizmetleri Birimi aranarak araç talep edilir. Cenazeye ilişkin ölüm belgesi ile birlikte Defin İşleri Şefliği tarafından defin kaydı gerçekleştirilir. Ölüm Belgesi olmayan cenazeler personellerimizce teslim alınmaz. Aile kabri almak isteyen vatandaşlar, Belediye Cenaze Hizmetleri Birimine nüfus cüzdanları ile şahsen başvurarak, aile kabri satışının olduğu mezarlıklardan olmak şartı ile çok kısa bir süre içerisinde işlemleri tamamlanmakta. Cenazenin, önceden satın alınmış boş yere veya aile kabrine gömülmesi için, boş mezar yeri veya aile kabri aile yakınları tarafından birimimize gösterilir. Aileye tahsis edildiği anlaşılan mezar yerine cenazenin defnedilmesi sağlanır. Cenazelerin nakli, vatandaşların talebi doğrultusunda mezarlıklara Cenaze araçlarla gerçekleştirilir. Cenazenin bir başka Şehre naklinin talep edilmesi durumunda cenaze aracı ile ücretsiz nakil işlemi yapılmakta.    Cenazenin bir başka Şehirden ilçeye nakli talep edildiğinde; Kırşehir-Nevşehir-Kayseri illerinden ve Kayseri Erkilet Havalimanı ve Nevşehir Kapadokya Havalimanından cenaze aracı ile ücretsiz nakil işlemi yapılmakta.  
Hacıbektaş Belediyesinde cenaze hizmetleri birimi haftanın her günü, 24 saat, resmi ve dini bayram günleri de dahil olmak üzere kesintisiz hizmet vermekte, olası bir vefat durumunda ücretsiz aranarak cenaze ve defin işlemlerine ilişkin yardım alınabiliyor.

 

NEVŞEHİR(MHA) Hacıbektaş Belediyesinde cenaze hizmetleri birimi haftanın her günü, 24 saat, resmi ve dini bayram günleri de dahil olmak üzere kesintisiz hizmet vermekte, olası bir vefat durumunda ücretsiz aranarak cenaze ve defin işlemlerine ilişkin yardım alınabiliyor.  

 

İlçede gerçekleşen vefat durumlarında; Ölüm olayı evde meydana gelmiş ise; Cenaze Hizmetleri Birimi aranarak vefat durumuna ilişkin bilgi verilir. Bilgiye istinaden cenazenin bulunduğu bölgeye cenaze aracı gönderilir. Eve gelen tabibin düzenlemiş olduğu Ölüm Belgesi ile birlikte defin kaydı yapılması ve cenazenin yıkama-kefenleme işlemleri için cenaze aracı ile cenazenin morga alınması sağlanır. Ölüm olayı hastanede meydana gelmiş ise; hastanenin düzenleyeceği ölüm belgesi alındıktan sonra Cenaze Hizmetleri Birimi aranarak cenaze aracı talep edilir. Ölüm olayı adli vaka ise; Adli Tıp Morgunda otopsisi tamamlanan cenazeler için Adli Tıp Kurumunca düzenlenen Ölüm Belgesi alınır. Cenaze Hizmetleri Birimi aranarak araç talep edilir. Cenazeye ilişkin ölüm belgesi ile birlikte Defin İşleri Şefliği tarafından defin kaydı gerçekleştirilir. Ölüm Belgesi olmayan cenazeler personellerimizce teslim alınmaz. Aile kabri almak isteyen vatandaşlar, Belediye Cenaze Hizmetleri Birimine nüfus cüzdanları ile şahsen başvurarak, aile kabri satışının olduğu mezarlıklardan olmak şartı ile çok kısa bir süre içerisinde işlemleri tamamlanmakta. Cenazenin, önceden satın alınmış boş yere veya aile kabrine gömülmesi için, boş mezar yeri veya aile kabri aile yakınları tarafından birimimize gösterilir. Aileye tahsis edildiği anlaşılan mezar yerine cenazenin defnedilmesi sağlanır. Cenazelerin nakli, vatandaşların talebi doğrultusunda mezarlıklara Cenaze araçlarla gerçekleştirilir. Cenazenin bir başka Şehre naklinin talep edilmesi durumunda cenaze aracı ile ücretsiz nakil işlemi yapılmakta. 

 

Cenazenin bir başka Şehirden ilçeye nakli talep edildiğinde; Kırşehir-Nevşehir-Kayseri illerinden ve Kayseri Erkilet Havalimanı ve Nevşehir Kapadokya Havalimanından cenaze aracı ile ücretsiz nakil işlemi yapılmakta.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.