Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Hafta sonu Kur’an öğretimi camilerde devam edecek

EĞİTİM 06.08.2019 - 18:44, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Hafta sonu Kur’an öğretimi camilerde devam edecek

Nevşehir İl Müftülüğü, hafta içi örgün eğitim dolayısıyla Kur’an kurslarına devam edemeyen öğrencilere ve herhangi bir meşguliyeti sebebiyle hafta içi Kur’an öğrenme imkanı bulamayan vatandaşların hafta sonlarını daha nitelikli geçirmelerini sağlamak ve yaygın din eğitimi faaliyetlerini yıl boyu sürdürmek amacıyla “Camilerde Hafta Sonu Kur’an Kursları” başlatıyor.
  Nevşehir İl Müftülüğü, hafta içi örgün eğitim dolayısıyla Kur’an kurslarına devam edemeyen öğrencilere ve herhangi bir meşguliyeti sebebiyle hafta içi Kur’an öğrenme imkanı bulamayan vatandaşların hafta sonlarını daha nitelikli geçirmelerini sağlamak ve yaygın din eğitimi faaliyetlerini yıl boyu sürdürmek amacıyla “Camilerde Hafta Sonu Kur’an Kursları” başlatıyor.   Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, özellikle öğrencilerin Kur’an-ı Kerim ve dinî bilgilerle ilgili bilgi ve becerilerinin geliştirilmesini amaçladıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:   “Vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim ve dinî bilgilerle ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek istiyoruz. Bunu da vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin hafta sonlarını amaçlı etkinlikler vasıtasıyla daha nitelikli geçirmelerini temin ederek, sağlıklı dinî ve ahlaki gelişim göstermelerine katkı sağlayarak, cami ve Kur’an kurslarıyla olan iletişimlerini güçlendirerek yapmak istiyoruz.”     Yaygın din eğitimi faaliyetlerinin yıl boyu sürdürülmesini hedeflediklerini belirten Öztürk, şöyle devam etti:   “Vatandaşların ve öğrencilerin İslam dininin değerlerini insan ve toplum hayatına anlam kazandıran unsurlardan biri olarak fark etmelerini sağlamak ve olumlu tutum ve davranışlar geliştirmelerine katkı sağlayarak sosyal ilişkilerini ve iletişim becerilerini geliştirmek istiyoruz.” dedi.
Nevşehir İl Müftülüğü, hafta içi örgün eğitim dolayısıyla Kur’an kurslarına devam edemeyen öğrencilere ve herhangi bir meşguliyeti sebebiyle hafta içi Kur’an öğrenme imkanı bulamayan vatandaşların hafta sonlarını daha nitelikli geçirmelerini sağlamak ve yaygın din eğitimi faaliyetlerini yıl boyu sürdürmek amacıyla “Camilerde Hafta Sonu Kur’an Kursları” başlatıyor.

 

Nevşehir İl Müftülüğü, hafta içi örgün eğitim dolayısıyla Kur’an kurslarına devam edemeyen öğrencilere ve herhangi bir meşguliyeti sebebiyle hafta içi Kur’an öğrenme imkanı bulamayan vatandaşların hafta sonlarını daha nitelikli geçirmelerini sağlamak ve yaygın din eğitimi faaliyetlerini yıl boyu sürdürmek amacıyla “Camilerde Hafta Sonu Kur’an Kursları” başlatıyor.

 

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, özellikle öğrencilerin Kur’an-ı Kerim ve dinî bilgilerle ilgili bilgi ve becerilerinin geliştirilmesini amaçladıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim ve dinî bilgilerle ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek istiyoruz. Bunu da vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin hafta sonlarını amaçlı etkinlikler vasıtasıyla daha nitelikli geçirmelerini temin ederek, sağlıklı dinî ve ahlaki gelişim göstermelerine katkı sağlayarak, cami ve Kur’an kurslarıyla olan iletişimlerini güçlendirerek yapmak istiyoruz.”

 

 

Yaygın din eğitimi faaliyetlerinin yıl boyu sürdürülmesini hedeflediklerini belirten Öztürk, şöyle devam etti:

 

“Vatandaşların ve öğrencilerin İslam dininin değerlerini insan ve toplum hayatına anlam kazandıran unsurlardan biri olarak fark etmelerini sağlamak ve olumlu tutum ve davranışlar geliştirmelerine katkı sağlayarak sosyal ilişkilerini ve iletişim becerilerini geliştirmek istiyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.