MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Halk Otobüsleri Denetlendi

NEVŞEHİR 30.01.2017 - 14:26, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Halk Otobüsleri Denetlendi

Nevşehir Belediyesi sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı faaliyeti yapan özel halk otobüsleri, Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyor.
  Nevşehir Belediyesi sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı faaliyeti yapan özel halk otobüsleri, Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyor. Vatandaşların güvenli ve rahat bir şekilde şehir içi ulaşım hizmetlerinden yararlanması için Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Yaşar Karaarslan ve Nevşehir Özel Halk Otobüsleri Durak Başkanı Yaşar Esen’in de katıldığı denetimlerini sürdürüyor. Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belirli noktalarda araç şoförlerinin, çalışma ruhsatları, hijyenik şartlara uyup uymadıkları ve araç temizliği gibi genel kurallara uyup uymadıklarını denetlediler. Kontrollerde Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yolcuların herhangi bir şikayetlerinin olup olmadığını da sorarken şehir içi şoförlerine de her durak sonunda araçlarının temizliğini yapmaları konusunda uyarılarda da bulunuyorlar. Yapılan denetimlerde şehir içerisinde halkı rahatsız edecek şekilde tehlikeli ve süratli araç kullanmamalarını, trafik kurallarını uymalarını ve yolcuları son durağa kadar götürmeleri hususunda uyarılarda bulunuldu. Nevşehir’de son günlerde şehir içi yolcu taşımacılığından ücretsiz olarak yararlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların, bu uygulama nedeniyle bazı araç sürücülerince aşağılandıkları şeklinde gerek Nevşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi ve gerekse Nevşehir Zabıta Müdürlüğü’ne yapılan şikayetlerde artış göstermesinin ardından konuya duyarlılığın artırılması yönünde araç sürücülerine de gereken uyarılar yapıldı. Söz konusu şikayetlerin en seri bir şekilde değerlendirildiği ve gereken cezai müeyyidelerin de yerine getirilmesi yönünde kararlı davranışın ortaya konulacağının sürücülere ifade edildi. Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri geçen yıl içerisinde yaptıkları denetimlerde de, kurallara uymayan yolcu taşımacılığı yapan 20 sürücüye Kabahatler Kanununa muhalefetten idari para cezası uygulamıştı.
Nevşehir Belediyesi sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı faaliyeti yapan özel halk otobüsleri, Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyor.

 

Nevşehir Belediyesi sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı faaliyeti yapan özel halk otobüsleri, Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyor.

Vatandaşların güvenli ve rahat bir şekilde şehir içi ulaşım hizmetlerinden yararlanması için Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Yaşar Karaarslan ve Nevşehir Özel Halk Otobüsleri Durak Başkanı Yaşar Esen’in de katıldığı denetimlerini sürdürüyor.

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belirli noktalarda araç şoförlerinin, çalışma ruhsatları, hijyenik şartlara uyup uymadıkları ve araç temizliği gibi genel kurallara uyup uymadıklarını denetlediler.

Kontrollerde Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yolcuların herhangi bir şikayetlerinin olup olmadığını da sorarken şehir içi şoförlerine de her durak sonunda araçlarının temizliğini yapmaları konusunda uyarılarda da bulunuyorlar.

Yapılan denetimlerde şehir içerisinde halkı rahatsız edecek şekilde tehlikeli ve süratli araç kullanmamalarını, trafik kurallarını uymalarını ve yolcuları son durağa kadar götürmeleri hususunda uyarılarda bulunuldu.

Nevşehir’de son günlerde şehir içi yolcu taşımacılığından ücretsiz olarak yararlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların, bu uygulama nedeniyle bazı araç sürücülerince aşağılandıkları şeklinde gerek Nevşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi ve gerekse Nevşehir Zabıta Müdürlüğü’ne yapılan şikayetlerde artış göstermesinin ardından konuya duyarlılığın artırılması yönünde araç sürücülerine de gereken uyarılar yapıldı. Söz konusu şikayetlerin en seri bir şekilde değerlendirildiği ve gereken cezai müeyyidelerin de yerine getirilmesi yönünde kararlı davranışın ortaya konulacağının sürücülere ifade edildi.

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri geçen yıl içerisinde yaptıkları denetimlerde de, kurallara uymayan yolcu taşımacılığı yapan 20 sürücüye Kabahatler Kanununa muhalefetten idari para cezası uygulamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.