Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Hamilelikte Kahve İçmek Zararlı mı ?

SAĞLIK 05.09.2016 - 21:53, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Hamilelikte Kahve İçmek Zararlı mı ?

Gebelik döneminde kahve tüketimi zararlı mı ? Bu soruya direk zararlıdır diyemeyiz.
Gebelik döneminde kahve tüketimi zararlı mı ? Bu soruya direk zararlıdır diyemeyiz.   Kahve içeriğinde bulunan kafein maddesinin özelliklerinden dolayı gebelikte aşırı tüketiminin bebek üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceği ortaya koyulmuştur.       Gebelikte aşırı kafein alımının; düşük, doğumsal özürler, bebekte büyüme geriliği, ölü doğum ve çocukta uzun yıllar devam eden davranış bozukluklarına neden olabileceğinden şüphelenilmiştir.Yapılan araştırmalar gebelik döneminde günlük 200 mg dan fazla kafein tüketen kadınlardaki düşük doğum yapma oranı, kafein tüketmeyen kadınlara oranla iki kat daha fazladır.       Bu nedenle kahve dahil , çay ,çikolata ve benzeri tüm kafeinli ürünlerin gebelerde 200 miligram ile sınırlanmasını önerilmektedir. Aşağıda kafeinli gıdalarda ne kadar kafein içerdiği yer almaktadır.Sizde günlük kafein alımını 200 mg geçmeyecek şekilde tüketin.    
Gebelik döneminde kahve tüketimi zararlı mı ? Bu soruya direk zararlıdır diyemeyiz.

Gebelik döneminde kahve tüketimi zararlı mı ? Bu soruya direk zararlıdır diyemeyiz.

 

Kahve içeriğinde bulunan kafein maddesinin özelliklerinden dolayı gebelikte aşırı tüketiminin bebek üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceği ortaya koyulmuştur.
 

 

 

Gebelikte aşırı kafein alımının; düşük, doğumsal özürler, bebekte büyüme geriliği, ölü doğum ve çocukta uzun yıllar devam eden davranış bozukluklarına neden olabileceğinden şüphelenilmiştir.Yapılan araştırmalar gebelik döneminde günlük 200 mg dan fazla kafein tüketen kadınlardaki düşük doğum yapma oranı, kafein tüketmeyen kadınlara oranla iki kat daha fazladır.
 

 

 

Bu nedenle kahve dahil , çay ,çikolata ve benzeri tüm kafeinli ürünlerin gebelerde 200 miligram ile sınırlanmasını önerilmektedir.
Aşağıda kafeinli gıdalarda ne kadar kafein içerdiği yer almaktadır.Sizde günlük kafein alımını 200 mg geçmeyecek şekilde tüketin.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.