MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Hastane Personeline İşaret Dili Kursu Veriliyor

SAĞLIK 18.05.2018 - 09:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Hastane Personeline İşaret Dili Kursu Veriliyor

Nevşehir Devlet Hastanesi personellerine işaret dili kursu verilmeye başlandı.
  Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerine müracaat eden işitme engelli hastalar ile daha rahat iletişim kurmak amacı ile Nevşehir Halk Eğitim Merkezinde görevli Türk İşaret Dili Tercümanı Esma Gül Zeytun tarafından Nevşehir’de hastane personellerine Konferans Salonunda “İşaret Dili Eğitim Kursu” Verilmeye başlandı.   Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay “İsteğimiz ve gayemiz, mevcut haklarımız ışığında İşitme engelli arkadaşlarımızın gerek kurumlarda gerekse de günlük yaşamlarında kendilerini ifade etme anlamında yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak adına bazı dönemlerde açılarak çok yararlı bir hizmete vesile olan İşitme engellilerle iletişim kurmayı sağlayarak el hareketleri ve yüz mimiklerinden oluşan İşaret Dili Kurslarının daha da yaygınlaştırılmasıdır.   Böylelikle sağlık kurumları başta olmak üzere bütün kurumlarda ve sosyal yaşam alanlarında eğitimli kursiyerler sayesinde İşitme Engellilerin kendilerini daha etkin bir şekilde ifade edebilmelerinin yolu açılmış olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, “10-16 Mayıs engelliler Haftası’nı kutluyor, sorunların çözümünde farkındalık oluşturmasını temenni ediyor, bütün Engelli ve İşitme Engelli Arkadaşlarıma Engelsiz bir hayat, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.
Nevşehir Devlet Hastanesi personellerine işaret dili kursu verilmeye başlandı.

 

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerine müracaat eden işitme engelli hastalar ile daha rahat iletişim kurmak amacı ile Nevşehir Halk Eğitim Merkezinde görevli Türk İşaret Dili Tercümanı Esma Gül Zeytun tarafından Nevşehir’de hastane personellerine Konferans Salonunda “İşaret Dili Eğitim Kursu” Verilmeye başlandı.

 

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay “İsteğimiz ve gayemiz, mevcut haklarımız ışığında İşitme engelli arkadaşlarımızın gerek kurumlarda gerekse de günlük yaşamlarında kendilerini ifade etme anlamında yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak adına bazı dönemlerde açılarak çok yararlı bir hizmete vesile olan İşitme engellilerle iletişim kurmayı sağlayarak el hareketleri ve yüz mimiklerinden oluşan İşaret Dili Kurslarının daha da yaygınlaştırılmasıdır.

 

Böylelikle sağlık kurumları başta olmak üzere bütün kurumlarda ve sosyal yaşam alanlarında eğitimli kursiyerler sayesinde İşitme Engellilerin kendilerini daha etkin bir şekilde ifade edebilmelerinin yolu açılmış olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, “10-16 Mayıs engelliler Haftası’nı kutluyor, sorunların çözümünde farkındalık oluşturmasını temenni ediyor, bütün Engelli ve İşitme Engelli Arkadaşlarıma Engelsiz bir hayat, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.