MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Yıldırım, NEVÜ’de konferans verdi

EĞİTİM 20.12.2018 - 22:49, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Yıldırım, NEVÜ’de konferans verdi

Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya İrfan Kulübü ve Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Atom Altında Allah’ı Aramak” konulu konferansta konuştu.
  NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Gürbüz Dinç, NEVÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Fatih Mehmet Sürmeli, akademik ve idari personel, öğrenciler ile davetliler katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan ve atomunun parçalanması ile ortaya çıkan enerji üzerine yapılan çalışmaları görseller eşliğinde katılımcılar ile paylaşan Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, dünyada söz sahibi olabilmek için uzay çalışmalarında ilerlemek gerektiğine vurgu yaptı. Yıldırım, “Gelişen dünyada söz sahibi olabilmek için uzay çalışmalarına önem vermek ve ilerlemek gerekiyor. Çünkü artık her şey uzayda, uydu bile uzayda. Uyduyu yapmakta tek başına bir şey ifade etmiyor. Kendi uydunuzu tek başınıza yapmanız ve uzaya kendinizin göndermesi gerekiyor. Türkiye de bu yönde kendi milli ve yerli  üretim çalışmalarına hız verdi” diye konuştu.    Konuşmasında Avrupa’daki deneylerden CERN’deki çalışmalara da yer veren Yıldırım, burada yürütülen çalışmaların big bang (büyük patlama) ve atom ile ilgili önemli bilgiler verdiğini, bilim adamlarının artık bölünemeyecek kadar küçük bir parça aramakta olduğunu söyledi. Atom ile ilgili yapılan çalışmalarda ilmin aslında ne kadar az şey bildiğinin ortaya çıktığını ifade eden Yıldırım, “Önce proton keşfedildi ve bölünemeyen parçacık olduğu zannedildi. Atomun yapısını oluşturan elektron, nötron, protonun büyüklüğü, bize boşluklar, hiçlikler dünyası içinde yaşadığımızı söylüyor. Bu Allah’ın yarattığı yüce bir kanun. Burada biz Müslümanlara önemli bir görevler düşüyor; bu da bilginin İslamileştirilmesidir” dedi. Konferans, Yıldırım’ın katılımcıların sorularını cevaplaması ve kendilerine Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Gürbüz Dinç’in plaket takdimi ile sona erdi. 
Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya İrfan Kulübü ve Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Atom Altında Allah’ı Aramak” konulu konferansta konuştu.

 

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Gürbüz Dinç, NEVÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Fatih Mehmet Sürmeli, akademik ve idari personel, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan ve atomunun parçalanması ile ortaya çıkan enerji üzerine yapılan çalışmaları görseller eşliğinde katılımcılar ile paylaşan Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, dünyada söz sahibi olabilmek için uzay çalışmalarında ilerlemek gerektiğine vurgu yaptı. Yıldırım, “Gelişen dünyada söz sahibi olabilmek için uzay çalışmalarına önem vermek ve ilerlemek gerekiyor. Çünkü artık her şey uzayda, uydu bile uzayda. Uyduyu yapmakta tek başına bir şey ifade etmiyor. Kendi uydunuzu tek başınıza yapmanız ve uzaya kendinizin göndermesi gerekiyor. Türkiye de bu yönde kendi milli ve yerli  üretim çalışmalarına hız verdi” diye konuştu.   

Konuşmasında Avrupa’daki deneylerden CERN’deki çalışmalara da yer veren Yıldırım, burada yürütülen çalışmaların big bang (büyük patlama) ve atom ile ilgili önemli bilgiler verdiğini, bilim adamlarının artık bölünemeyecek kadar küçük bir parça aramakta olduğunu söyledi. Atom ile ilgili yapılan çalışmalarda ilmin aslında ne kadar az şey bildiğinin ortaya çıktığını ifade eden Yıldırım, “Önce proton keşfedildi ve bölünemeyen parçacık olduğu zannedildi. Atomun yapısını oluşturan elektron, nötron, protonun büyüklüğü, bize boşluklar, hiçlikler dünyası içinde yaşadığımızı söylüyor. Bu Allah’ın yarattığı yüce bir kanun. Burada biz Müslümanlara önemli bir görevler düşüyor; bu da bilginin İslamileştirilmesidir” dedi.

Konferans, Yıldırım’ın katılımcıların sorularını cevaplaması ve kendilerine Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Gürbüz Dinç’in plaket takdimi ile sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.