Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinin Üniforma Giyme Heyecanı

SAĞLIK 22.04.2017 - 11:47, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinin Üniforma Giyme Heyecanı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri düzenlenen törenle üniformalarını giydi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri düzenlenen törenle üniformalarını giydi.   Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Beyaz Salonda düzenlenen törene; Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, öğretim üyesi Prof. Dr. Meliha Atalay, akademik ve idari personel, öğrenciler, davetliler ile öğrencilerin yakınları katıldı.   Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin sahneye davetleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören Hemşirelik 1. Sınıf öğrencileri adına Bahar Temelli’nin konuşmasıyla başladı.   Öğrencilerin ve katılımcıların büyük heyecan yaşadığı törende misafir öğretim üyesi Prof. Dr. Meliha Atalay, öğrencilerin giydikleri hemşirelik üniformasının tarihçesine ve önemine değindi. Atalay konuşmasında “Üniforma bir aidiyet-kimlik simgesi, hemşirelerin kolay tanınmasını sağlayan ve mesleğimizi temsil eden bir göstergedir. Üniformalar aynı zamanda hemşirelik mesleğini savunma aracıdır. Çünkü mesleğe biçilen değer ile onu temsil eden üniforma arasında şüphesiz sıkı bir bağ bulunmaktadır. Bu nedenle üniformaların yalnızca temiz olması yetmez aynı zamanda hemşirelerin kullandığı dil, hitap biçimleri, davranış şekilleri, insanlarla kurdukları iletişimin niteliği de mesleğin saygınlığını koruma ve savunmada önem arz eder. Son olarak şunu belirtmek isterim ki, öncelikle sizleri yetiştiren ailelerinizi, eğitilmenize olanak sağlayan ve yetişmenizde büyük emeği geçen Okul Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş ve Yrd. Doç. Dr. Dilek Güven’in şahsında emeği geçen bütün hocalarınızı kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Üniformalarınızı her zaman ilk günkü gibi tertemiz ve gururla taşıyacağınıza olan inancımla hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” dedi.   Yapılan konuşmaların ardından tören hemşirelik üniformalarını giyen öğrenciler ile katılımcıların hep birlikte hatıra fotoğrafları çektirmeleri ile sona erdi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri düzenlenen törenle üniformalarını giydi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri düzenlenen törenle üniformalarını giydi.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Beyaz Salonda düzenlenen törene; Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, öğretim üyesi Prof. Dr. Meliha Atalay, akademik ve idari personel, öğrenciler, davetliler ile öğrencilerin yakınları katıldı.

 

Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin sahneye davetleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören Hemşirelik 1. Sınıf öğrencileri adına Bahar Temelli’nin konuşmasıyla başladı.

 

Öğrencilerin ve katılımcıların büyük heyecan yaşadığı törende misafir öğretim üyesi Prof. Dr. Meliha Atalay, öğrencilerin giydikleri hemşirelik üniformasının tarihçesine ve önemine değindi. Atalay konuşmasında “Üniforma bir aidiyet-kimlik simgesi, hemşirelerin kolay tanınmasını sağlayan ve mesleğimizi temsil eden bir göstergedir. Üniformalar aynı zamanda hemşirelik mesleğini savunma aracıdır. Çünkü mesleğe biçilen değer ile onu temsil eden üniforma arasında şüphesiz sıkı bir bağ bulunmaktadır. Bu nedenle üniformaların yalnızca temiz olması yetmez aynı zamanda hemşirelerin kullandığı dil, hitap biçimleri, davranış şekilleri, insanlarla kurdukları iletişimin niteliği de mesleğin saygınlığını koruma ve savunmada önem arz eder.

Son olarak şunu belirtmek isterim ki, öncelikle sizleri yetiştiren ailelerinizi, eğitilmenize olanak sağlayan ve yetişmenizde büyük emeği geçen Okul Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş ve Yrd. Doç. Dr. Dilek Güven’in şahsında emeği geçen bütün hocalarınızı kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Üniformalarınızı her zaman ilk günkü gibi tertemiz ve gururla taşıyacağınıza olan inancımla hepinizi sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından tören hemşirelik üniformalarını giyen öğrenciler ile katılımcıların hep birlikte hatıra fotoğrafları çektirmeleri ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.