Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

HESTOUREX, AHİKA Adına Başarılı Bir Fuar Oldu

ASAYİŞ 10.04.2017 - 13:36, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

HESTOUREX, AHİKA Adına Başarılı Bir Fuar Oldu

06 Nisan 2017 tarihinde Antalya Expo Center'da başlayan Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX) sona erdi.
06 Nisan 2017 tarihinde Antalya Expo Center'da başlayan Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX) sona erdi.   Dışişleri Bakanlığı çatısı altında Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen HESTOUREX, 150 ülkeden 4 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.   Ahiler Kalkınma Ajansı(AHİKA) da sorumluluk bölgesi olan Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerindeki İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile birlikte bu önemli fuara 64 metrekarelik alanda hazırladığı bir stantla katıldı.   Fuarın açılış gününde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldığı AHİKA Standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Birçok ülkeden katılımcıların misafir edildiği AHİKA Standı’nda, Kapadokya Bölgesi illeri hakkında etkin tanıtım yapıldı. Stant ziyaretleri dışında aralarında Rusya, Çin, Azerbaycan, Kazakistan ve Güney Kore gibi ülkelerin yer aldığı 18 ülkeden firma ve kurum yetkilileriyle uluslararası terminolojide B2B (Business to Business) olarak adlandırılan yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Olumlu geçen bu görüşmelerde ülkeler ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi için gerekli adımların atılması konusunda fikir birliğine varıldı. Gerek stant ziyaretleri gerekse B2B görüşmelerde Kapadokya Bölgesi’nden bazı turizm firmaların doğrudan rezervasyon almaları da dikkat çekti.   Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX) ile ulusal düzeyde ise; kısa vadede 150 milyar liralık alımın gerçekleştirilmesi, Türkiye çapında son dönemlerde gerçekleştirilen 30 adet şehir hastanesinin ve sağlık yatırımların turizme entegre edilmesi, Antalya’da 2017 de 20’den fazla spor turnuvası yapılması gibi gelişmeler hedefleniyor. Kongre ve fuar, 9 Nisan Pazar günü sona erdi.  
06 Nisan 2017 tarihinde Antalya Expo Center'da başlayan Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX) sona erdi.

06 Nisan 2017 tarihinde Antalya Expo Center'da başlayan Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX) sona erdi.

 

Dışişleri Bakanlığı çatısı altında Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı,

Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen HESTOUREX, 150 ülkeden 4 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı(AHİKA) da sorumluluk bölgesi olan Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerindeki İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile birlikte bu önemli fuara 64 metrekarelik alanda hazırladığı bir stantla katıldı.

 

Fuarın açılış gününde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldığı AHİKA Standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Birçok ülkeden katılımcıların misafir edildiği AHİKA Standı’nda, Kapadokya Bölgesi illeri hakkında etkin tanıtım yapıldı. Stant ziyaretleri dışında aralarında Rusya, Çin, Azerbaycan, Kazakistan ve Güney Kore gibi ülkelerin yer aldığı 18 ülkeden firma ve kurum yetkilileriyle uluslararası terminolojide B2B (Business to Business) olarak adlandırılan yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Olumlu geçen bu görüşmelerde ülkeler ve kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi için gerekli adımların atılması konusunda fikir birliğine varıldı. Gerek stant ziyaretleri gerekse B2B görüşmelerde Kapadokya Bölgesi’nden bazı turizm firmaların doğrudan rezervasyon almaları da dikkat çekti.

 

Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX) ile ulusal düzeyde ise; kısa vadede 150 milyar liralık alımın gerçekleştirilmesi, Türkiye çapında son dönemlerde gerçekleştirilen 30 adet şehir hastanesinin ve sağlık yatırımların turizme entegre edilmesi, Antalya’da 2017 de 20’den fazla spor turnuvası yapılması gibi gelişmeler hedefleniyor.

Kongre ve fuar, 9 Nisan Pazar günü sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.