Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Hobi Olarak Başladır, Şimdi Siparişleri Yetiştiremiyorlar

GÜNCEL 03.02.2018 - 11:15, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Hobi Olarak Başladır, Şimdi Siparişleri Yetiştiremiyorlar

Nevşehir’de yaşayan Necmettin Göktaş ve Hilal Ekici Göktaş hobi olarak başlamış oldukları lazer kesme çalışmalarını meslek haline dönüştürüp geçim kaynağına çevirdi.
  Nevşehir’de yaşayan makine mühendisi Necmettin Göktaş ve grafiker olan eşi Hilal Ekici Göktaş hobi olarak mini lazer kesim aleti ile ahşap eşyaları sanata dönüştürmeye başladı. Hobi olarak başlamış oldukları çalışmalarda siparişlerin yoğun olması sonrasında ise KOSGEB desteği ile kendilerine lazer kesim cihazı alan çift şimdilerde ise başta kurumsal firmalar ve şirketler olmak üzere vatandaşların taleplerini yetiştirmeye çalışıyorlar.   İşletme sahibi Necmettin Göktaş yaptığı açıklamada başlangıçta hobi olarak başlamış olduğumuz ahşap sanatını yoğun talepler sonrasında geçim kaynağına dönüştürdük dedi. Göktaş, “Hobi olarak planladığımız lazer makinesiyle kesim işini yapıyoruz. Başlangıçta biz eşimle bunu hobi olarak düşünmüştük. Ancak siparişlerin yoğun olması nedeniyle Nevşehir’den ve Türkiye’nin başka şehirlerinden gelen siparişlerin yoğun olması nedeniyle KOSGEB’ten de destek alarak lazer kesim makinesi aldık. Ve kendi işletmemizi kurduk. Eşimle birliktede yoğun bir tempoda çalışmamıza rağmen siparişlere yetişemiyoruz. Şuan için şirketlere, kurumsal firmalara çikolata kutusu, saat ve benzeri hediyelik çalışmalar yapıyoruz. Kişiler ise hayallerini bizlerle paylaşıyor bizde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Vatandaşların ilgisi bizleri mutlu ediyor” dedi.   Hilal Ekici Göktaş ise, Ben normalde grafiker tasarımcılığıyla uğraşıyorum. Hobi olarak başlamış olduğumuz bu mesleği eşimle birlikte devam ettirip gün içerisinde kendimizi geliştirerek farklı tasarımlar yaparak geçim kaynağına dönüştürdüğümüzü düşünüyorum. Artık insanlar belli bir hediyeden sıkılmıştı. Farklı tasarımlar arıyorlardı. Bizde bu tasarımları kişinin isteği doğrultusunda hayal ettiklerini gerçekleştiriyoruz. Bu kadar çok ilgiyi beklemiyorduk. Henüz erken diyorduk ama beklediğimizden çok üstünde bir ilgi var” şeklinde konuştu. 
Nevşehir’de yaşayan Necmettin Göktaş ve Hilal Ekici Göktaş hobi olarak başlamış oldukları lazer kesme çalışmalarını meslek haline dönüştürüp geçim kaynağına çevirdi.

 

Nevşehir’de yaşayan makine mühendisi Necmettin Göktaş ve grafiker olan eşi Hilal Ekici Göktaş hobi olarak mini lazer kesim aleti ile ahşap eşyaları sanata dönüştürmeye başladı. Hobi olarak başlamış oldukları çalışmalarda siparişlerin yoğun olması sonrasında ise KOSGEB desteği ile kendilerine lazer kesim cihazı alan çift şimdilerde ise başta kurumsal firmalar ve şirketler olmak üzere vatandaşların taleplerini yetiştirmeye çalışıyorlar.

 

İşletme sahibi Necmettin Göktaş yaptığı açıklamada başlangıçta hobi olarak başlamış olduğumuz ahşap sanatını yoğun talepler sonrasında geçim kaynağına dönüştürdük dedi. Göktaş, “Hobi olarak planladığımız lazer makinesiyle kesim işini yapıyoruz. Başlangıçta biz eşimle bunu hobi olarak düşünmüştük. Ancak siparişlerin yoğun olması nedeniyle Nevşehir’den ve Türkiye’nin başka şehirlerinden gelen siparişlerin yoğun olması nedeniyle KOSGEB’ten de destek alarak lazer kesim makinesi aldık. Ve kendi işletmemizi kurduk. Eşimle birliktede yoğun bir tempoda çalışmamıza rağmen siparişlere yetişemiyoruz. Şuan için şirketlere, kurumsal firmalara çikolata kutusu, saat ve benzeri hediyelik çalışmalar yapıyoruz. Kişiler ise hayallerini bizlerle paylaşıyor bizde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Vatandaşların ilgisi bizleri mutlu ediyor” dedi.

 

Hilal Ekici Göktaş ise, Ben normalde grafiker tasarımcılığıyla uğraşıyorum. Hobi olarak başlamış olduğumuz bu mesleği eşimle birlikte devam ettirip gün içerisinde kendimizi geliştirerek farklı tasarımlar yaparak geçim kaynağına dönüştürdüğümüzü düşünüyorum. Artık insanlar belli bir hediyeden sıkılmıştı. Farklı tasarımlar arıyorlardı. Bizde bu tasarımları kişinin isteği doğrultusunda hayal ettiklerini gerçekleştiriyoruz. Bu kadar çok ilgiyi beklemiyorduk. Henüz erken diyorduk ama beklediğimizden çok üstünde bir ilgi var” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.