MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünden Muhtarlara eğitim verildi

GÜNCEL 25.04.2019 - 00:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünden Muhtarlara eğitim verildi

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde Nevşehir genelinde görev yapan muhtarlara yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.
  NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıya; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ak Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İçişleri Bakanlığı Muhtarlar Dairesi Başkanı Şefik Aygül, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çit,  NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile Nevşehir genelinde görev yapan muhtarlar katıldı.   İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çit, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın birer konuşma yaptığı toplantıda konuşan İçişleri Bakanlığı Muhtarlar Dairesi Başkanı Şefik Aygül’ün ‘Türkiye’de Muhtarlık Müessesi’, ‘Muhtarlık Bilgi Sistemi’, Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından muhtarlara sağlanan imkanlar ve tanınan haklar, muhtarların görevleri ve görevleri dahilinde yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.     Toplantıda ayrıca İl Jandarma Yüzbaşı Adem Akgümüş ‘Metruk Binalar’, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesinden Polis Memuru Ali Akkoç Nevşehir genelinde emniyet müdürlüğü tarafından huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik özellikle uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ile bu çalışmalarda elde edilen sonuçlar, Valilik Avukatı Pelin Şenoğlu ise, muhtarların görev, yetki ve sorumlulukları konusunda katılımcılara sunumlarda bulundular.   Eğitim toplantısı, katılımcı muhtarların öneri ve taleplerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde Nevşehir genelinde görev yapan muhtarlara yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

 

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıya; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ak Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İçişleri Bakanlığı Muhtarlar Dairesi Başkanı Şefik Aygül, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çit,  NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile Nevşehir genelinde görev yapan muhtarlar katıldı.

 

İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çit, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın birer konuşma yaptığı toplantıda konuşan İçişleri Bakanlığı Muhtarlar Dairesi Başkanı Şefik Aygül’ün ‘Türkiye’de Muhtarlık Müessesi’, ‘Muhtarlık Bilgi Sistemi’, Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından muhtarlara sağlanan imkanlar ve tanınan haklar, muhtarların görevleri ve görevleri dahilinde yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  

 

Toplantıda ayrıca İl Jandarma Yüzbaşı Adem Akgümüş ‘Metruk Binalar’, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesinden Polis Memuru Ali Akkoç Nevşehir genelinde emniyet müdürlüğü tarafından huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik özellikle uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ile bu çalışmalarda elde edilen sonuçlar, Valilik Avukatı Pelin Şenoğlu ise, muhtarların görev, yetki ve sorumlulukları konusunda katılımcılara sunumlarda bulundular.

 

Eğitim toplantısı, katılımcı muhtarların öneri ve taleplerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.