MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İHH yardım kampanyası başlattı

NEVŞEHİR 23.08.2019 - 12:49, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

İHH yardım kampanyası başlattı

Bombalanan köylerden çıkarak dağlık ve ağaçlık alanlara saklanan binlerce savaş mağduru Müslüman, bu alanlarda hayatta kalabilmek için yardım bekliyor.
  NEVŞEHİR(MHA) Bombalanan köylerden çıkarak dağlık ve ağaçlık alanlara saklanan binlerce savaş mağduru Müslüman, bu alanlarda hayatta kalabilmek için yardım bekliyor. Suriye’de Esed güçleri ve destekçisi terör grupları tarafından ülkenin kuzeyindeki birçok yerleşim yeri bombardımanların hedefi olmaya başladı. Suriye’nin farklı yerlerinden daha güvenli olduğunu düşünerek İdlib ve köylerine göç eden insanla burada uçak ve füzelerin hedefi oluyor. Köylerden çıkarak dağlık ve ağaçlık alanlara saklanan binlerce savaş mağduru Müslüman, bu alanlarda hayatta kalabilmek için yardım bekliyor. Nevşehir’de acil koduyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel, basın açıklamasında bulundu. Öncel; “Suriye’de yüz binlerce insanı katleden zalim Esed rejimi ile müttefikleri, şimdi de 4 milyon sivilin yaşadığı İdlib’e havadan ve karadan ölüm yağdırıyor. Halep, Hama, Humus, Doğu Guta, Yermük, Dera ve Suriye’nin daha birçok bölgesinden İdlib’e tehcir edilen milyonlarca sivil, bombaların altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Son bir yılda sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıların artması nedeniyle çareyi Türkiye-Suriye sınırındaki güvenli alanlara kaçmakta bulan 800 bini aşkın sivil, sığındıkları bölgede mevcut kaynakların yetersiz olması nedeniyle şimdide açlık, susuzluk ve barınma sorunlarıyla karşı karşıya. Türkiye sınırındaki kampların yetersiz kalması nedeniyle açıkta kalarak zeytinlik arazilere sığınan siviller, kış mevsiminin gelmesiyle daha da zor günler yaşayacak. Bombaların altından kaçan yüz binlerce sivil, her şeye rağmen ayakta kalabilmek için Türkiye’deki vicdan sahibi hayırseverlerin desteklerini bekliyor” diye konuştu. Acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler: 1- Mat 2- Halı 3- Hasır 4- Mutfak seti 5- Un 6- Temiz içme suyu 7- Konserve çeşitleri 8- Gıda kolisi 9- Bebek kolisi 10- Hijyen paketi 11- Yaralı ihtiyaç çantası 12- Battaniye 13- Sünger yatak 14- Kışlık mont, bot, çizme (bay-bayan, çocuk).
Bombalanan köylerden çıkarak dağlık ve ağaçlık alanlara saklanan binlerce savaş mağduru Müslüman, bu alanlarda hayatta kalabilmek için yardım bekliyor.

 

NEVŞEHİR(MHA) Bombalanan köylerden çıkarak dağlık ve ağaçlık alanlara saklanan binlerce savaş mağduru Müslüman, bu alanlarda hayatta kalabilmek için yardım bekliyor.

Suriye’de Esed güçleri ve destekçisi terör grupları tarafından ülkenin kuzeyindeki birçok yerleşim yeri bombardımanların hedefi olmaya başladı.

Suriye’nin farklı yerlerinden daha güvenli olduğunu düşünerek İdlib ve köylerine göç eden insanla burada uçak ve füzelerin hedefi oluyor.

Köylerden çıkarak dağlık ve ağaçlık alanlara saklanan binlerce savaş mağduru Müslüman, bu alanlarda hayatta kalabilmek için yardım bekliyor.

Nevşehir’de acil koduyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel, basın açıklamasında bulundu.

Öncel; “Suriye’de yüz binlerce insanı katleden zalim Esed rejimi ile müttefikleri, şimdi de 4 milyon sivilin yaşadığı İdlib’e havadan ve karadan ölüm yağdırıyor.

Halep, Hama, Humus, Doğu Guta, Yermük, Dera ve Suriye’nin daha birçok bölgesinden İdlib’e tehcir edilen milyonlarca sivil, bombaların altında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Son bir yılda sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıların artması nedeniyle çareyi Türkiye-Suriye sınırındaki güvenli alanlara kaçmakta bulan 800 bini aşkın sivil, sığındıkları bölgede mevcut kaynakların yetersiz olması nedeniyle şimdide açlık, susuzluk ve barınma sorunlarıyla karşı karşıya. Türkiye sınırındaki kampların yetersiz kalması nedeniyle açıkta kalarak zeytinlik arazilere sığınan siviller, kış mevsiminin gelmesiyle daha da zor günler yaşayacak.

Bombaların altından kaçan yüz binlerce sivil, her şeye rağmen ayakta kalabilmek için Türkiye’deki vicdan sahibi hayırseverlerin desteklerini bekliyor” diye konuştu.

Acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler:

1- Mat

2- Halı

3- Hasır

4- Mutfak seti

5- Un

6- Temiz içme suyu

7- Konserve çeşitleri

8- Gıda kolisi

9- Bebek kolisi

10- Hijyen paketi

11- Yaralı ihtiyaç çantası

12- Battaniye

13- Sünger yatak

14- Kışlık mont, bot, çizme (bay-bayan, çocuk).

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.