Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İl Sağlık Müdürü Ünlübay; ‘ Hedefimiz toplumsal bağışıklığı yakalamak için yüzde 75’in üzerine çıkmak’

SAĞLIK 29.11.2021 - 13:35, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

İl Sağlık Müdürü Ünlübay; ‘ Hedefimiz toplumsal bağışıklığı yakalamak için yüzde 75’in üzerine çıkmak’

Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay, koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama oranı ve koronavirüs ile mücadele hakkında açıklamada bulundu.
  Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay yaptığı açıklamada Toplumsal bağışıklığı yakalamak için minimum yüzde 75’in üzerine çıkıp öncelikle mavi daha sonra yüzde 80 gibi rakamlara ulaşmak istiyoruz dedi.   Ünlübay açıklamalarına şu şekilde devam etti, ‘’Şu an çok hızlı bir şekilde aşılamaya başladık ama bu dönemden aşılamamız biraz yavaşladı. Biz bu konuda Nevşehirli vatandaşlarımıza bulunduğumuz her platformda aynı şeyi söylüyorum lütfen hiç aşı olmamışlar ilk dozunu, ikinci dozunu olmamışlar ikinci dozunu, üçüncü doz aşılarında mutlaka olmaları gerekiyor. Toplumsal bağışıklığı yakalamak için minimum yüzde 75’in üzerine çıkıp öncelikle mavi daha sonra yüzde 80 gibi rakamlara ulaşmak istiyoruz. Hedefimiz bu bunun için de bütün vatandaşlarımıza tekrar çağrıda bulunmak istiyorum. Kovid hala var pandemi bitmiş değil bu yüzden de hem maskeyi, hem hijyeni hem de özellikle aşımıza dikkat etmek zorundayız. Aşılarımızı zamanında mutlaka yaptıralım. Bu yavaşlama vakalarda azalma olduğu için ve yasaklamaların kısıtlamaların kalkmasından dolayı insanlarda bir rahatlama oldu. Ama bu bizi kandırmasın şu an Avrupa 4. Dalgayı yaşıyor tekrar kapanmalar kısıtlamalar olmaması için aşılarımıza dikkat etmeliyiz. Vakaların azalması bizim için önemli sonuçta sağlık sisteminin kitlenmemesi gerekiyor. Bu bizim için avantaj bu avantajı sürdürmek istiyoruz. Hastanenin doluluk oranı yüzde 40 civarında bir doluluk oranımız var o da bizim altından kalkacağımız seviyede.’’    
Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay, koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama oranı ve koronavirüs ile mücadele hakkında açıklamada bulundu.

 

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay yaptığı açıklamada Toplumsal bağışıklığı yakalamak için minimum yüzde 75’in üzerine çıkıp öncelikle mavi daha sonra yüzde 80 gibi rakamlara ulaşmak istiyoruz dedi.

 

Ünlübay açıklamalarına şu şekilde devam etti, ‘’Şu an çok hızlı bir şekilde aşılamaya başladık ama bu dönemden aşılamamız biraz yavaşladı. Biz bu konuda Nevşehirli vatandaşlarımıza bulunduğumuz her platformda aynı şeyi söylüyorum lütfen hiç aşı olmamışlar ilk dozunu, ikinci dozunu olmamışlar ikinci dozunu, üçüncü doz aşılarında mutlaka olmaları gerekiyor. Toplumsal bağışıklığı yakalamak için minimum yüzde 75’in üzerine çıkıp öncelikle mavi daha sonra yüzde 80 gibi rakamlara ulaşmak istiyoruz. Hedefimiz bu bunun için de bütün vatandaşlarımıza tekrar çağrıda bulunmak istiyorum. Kovid hala var pandemi bitmiş değil bu yüzden de hem maskeyi, hem hijyeni hem de özellikle aşımıza dikkat etmek zorundayız. Aşılarımızı zamanında mutlaka yaptıralım. Bu yavaşlama vakalarda azalma olduğu için ve yasaklamaların kısıtlamaların kalkmasından dolayı insanlarda bir rahatlama oldu. Ama bu bizi kandırmasın şu an Avrupa 4. Dalgayı yaşıyor tekrar kapanmalar kısıtlamalar olmaması için aşılarımıza dikkat etmeliyiz. Vakaların azalması bizim için önemli sonuçta sağlık sisteminin kitlenmemesi gerekiyor. Bu bizim için avantaj bu avantajı sürdürmek istiyoruz. Hastanenin doluluk oranı yüzde 40 civarında bir doluluk oranımız var o da bizim altından kalkacağımız seviyede.’’

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.