MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İlaç Fiyatlarına Zam Mı Geliyor ?

SAĞLIK 11.01.2017 - 00:45, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

İlaç Fiyatlarına Zam Mı Geliyor ?

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), ilaçların satış fiyatının belirlenmesinde rol alan euro kurunun 20 Şubat'tan itibaren 2.3421 liraya yükseleceğini açıkladı.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), ilaçların satış fiyatının belirlenmesinde rol alan euro kurunun 20 Şubat'tan itibaren 2.3421 liraya yükseleceğini açıkladı.   İlaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan euro kuru 20 Şubat'tan geçerli olmak üzere 2.3421 lira olarak güncellendi.   Tüm Eczacı İşverenler Sendikası'ndan (TEİS) yapılan açıklamaya göre, 3 Ocak 2017 tarihli Fiyat Değerlendirme Komisyonu kararına göre ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan euro değeri 2.3421 TL olacak şekilde değiştirildi. Mevcut uygulamada fiyatların belirlenmesinde bir euro 2.1166 lira olarak hesaplanıyordu.   Türkiye'de kamunun sağlık harcamalarını kontrol altına alabilmek için ilaç fiyatlarının belirlenmesinde "kur sabitleme" sistemi uygulanıyor. Ancak belirlenen kur seviyesinin güncel kurun altında olması ilaç endüstrisi tarafından şikayet konusu ediliyor. Hammadde başta olmak üzere maliyetleri güncel kur üzerinden olan ilaç üreticileri, satış fiyatının belirlenmesinde kullanılan kurun çok düşük olduğu gerekçesiyle kâr marjlarının erimesinden, bazı ilaçlarda ise zararına üretimden şikayet ediyorlar.   FİYATLARA YANSIYACAK MI? Güncel kura göre, euro/TL bu sabah saat 1115 itibarıyla 3.8770/3.8781 seviyesinde bulunuyor. İlaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılacak 2.3421 seviyesindeki yeni euro/TL kuru ise 20 Şubat'tan itibaren geçerli olacak.   İlaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan euro kurunda yaşanan yüzde 10.65'lik artışın fiyatlara yansıyıp yansımayacağı konusunda Habertürk.com'a konuşan TEİS yetkilileri, "Bu 20 Şubat'tan sonra belli olacak. Ancak fiyatlarda artış oranına paralel bir artış olmayacak" açıklaması açıklamasını yaptı.    Kaynak : Habertürk
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), ilaçların satış fiyatının belirlenmesinde rol alan euro kurunun 20 Şubat'tan itibaren 2.3421 liraya yükseleceğini açıkladı.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), ilaçların satış fiyatının belirlenmesinde rol alan euro kurunun 20 Şubat'tan itibaren 2.3421 liraya yükseleceğini açıkladı.

 

İlaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan euro kuru 20 Şubat'tan geçerli olmak üzere 2.3421 lira olarak güncellendi.

 

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası'ndan (TEİS) yapılan açıklamaya göre, 3 Ocak 2017 tarihli Fiyat Değerlendirme Komisyonu kararına göre ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan euro değeri 2.3421 TL olacak şekilde değiştirildi. Mevcut uygulamada fiyatların belirlenmesinde bir euro 2.1166 lira olarak hesaplanıyordu.

 

Türkiye'de kamunun sağlık harcamalarını kontrol altına alabilmek için ilaç fiyatlarının belirlenmesinde "kur sabitleme" sistemi uygulanıyor. Ancak belirlenen kur seviyesinin güncel kurun altında olması ilaç endüstrisi tarafından şikayet konusu ediliyor. Hammadde başta olmak üzere maliyetleri güncel kur üzerinden olan ilaç üreticileri, satış fiyatının belirlenmesinde kullanılan kurun çok düşük olduğu gerekçesiyle kâr marjlarının erimesinden, bazı ilaçlarda ise zararına üretimden şikayet ediyorlar.

 

FİYATLARA YANSIYACAK MI?

Güncel kura göre, euro/TL bu sabah saat 1115 itibarıyla 3.8770/3.8781 seviyesinde bulunuyor. İlaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılacak 2.3421 seviyesindeki yeni euro/TL kuru ise 20 Şubat'tan itibaren geçerli olacak.

 

İlaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan euro kurunda yaşanan yüzde 10.65'lik artışın fiyatlara yansıyıp yansımayacağı konusunda Habertürk.com'a konuşan TEİS yetkilileri, "Bu 20 Şubat'tan sonra belli olacak. Ancak fiyatlarda artış oranına paralel bir artış olmayacak" açıklaması açıklamasını yaptı. 

 

Kaynak : Habertürk

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.