MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İlkokullar, AHİKA İle Bölgeyi Tanıyor

TURİZM 21.04.2017 - 12:37, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

İlkokullar, AHİKA İle Bölgeyi Tanıyor

Ahiler Kalkınma Ajansı sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir Nevşehir ve Niğde illerinde ilk olarak 2014 yılında başlayan ve sonraki yıllarda da yapılan “AHİKA İle Bölgemizi Tanıyoruz” Ekinliği bu yıl da devam etti.
Ahiler Kalkınma Ajansı sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir Nevşehir ve Niğde illerinde ilk olarak 2014 yılında başlayan ve sonraki yıllarda da yapılan “AHİKA İle Bölgemizi Tanıyoruz” Ekinliği bu yıl da devam etti.   20 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen organizasyonda Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerindeki ilkokullardan katılan toplam 200 4. sınıf öğrencisi ve öğretmenlerinden oluşan gruplar otobüslerle profesyonel rehberler eşliğinde Kapadokya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, bölgeyi tanıma imkanı buldular.   Aksaray’dan 2, Kırıkkale’den 4, Kırşehir’den 1, Nevşehir’den 1, Niğde’den 10 İlkokulun katıldığı Kapadokya gezisi, Uçhisar Kalesi’nden başladı. Burada muhteşem Kapadokya manzarası eşliğinde farklı bir deneyim yaşayan öğrenciler daha sonra “UNESCO Dünya Kültür Mirası” listesindeki Göreme Açık Hava Müzesini gezdiler.   Daha sonra Avanos’a geçen Öğrenciler, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan brandaya parmak boyalarla boyadıkları ellerini basarak keyifli ve renkli anlar yaşadılar. Aynı zamanda Avanos‘ta bir çömlek atölyesini ziyaret eden öğrenciler, çömlek yapımını izleyerek çömlek yapmayı denediler.   Etkinlik grubun Üç Güzeller, Zelve ve Paşabağları gezisi ile sona erdi.   “AHİKA İle Bölgemizi Tanıyoruz” etkinliğinin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi hedefleniyor.
Ahiler Kalkınma Ajansı sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir Nevşehir ve Niğde illerinde ilk olarak 2014 yılında başlayan ve sonraki yıllarda da yapılan “AHİKA İle Bölgemizi Tanıyoruz” Ekinliği bu yıl da devam etti.

Ahiler Kalkınma Ajansı sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir Nevşehir ve Niğde illerinde ilk olarak 2014 yılında başlayan ve sonraki yıllarda da yapılan “AHİKA İle Bölgemizi Tanıyoruz” Ekinliği bu yıl da devam etti.

 

20 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen organizasyonda Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerindeki ilkokullardan katılan toplam 200 4. sınıf öğrencisi ve öğretmenlerinden oluşan gruplar otobüslerle profesyonel rehberler eşliğinde Kapadokya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, bölgeyi tanıma imkanı buldular.

 

Aksaray’dan 2, Kırıkkale’den 4, Kırşehir’den 1, Nevşehir’den 1, Niğde’den 10 İlkokulun katıldığı Kapadokya gezisi, Uçhisar Kalesi’nden başladı. Burada muhteşem Kapadokya manzarası eşliğinde farklı bir deneyim yaşayan öğrenciler daha sonra “UNESCO Dünya Kültür Mirası” listesindeki Göreme Açık Hava Müzesini gezdiler.

 

Daha sonra Avanos’a geçen Öğrenciler, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan brandaya parmak boyalarla boyadıkları ellerini basarak keyifli ve renkli anlar yaşadılar. Aynı zamanda Avanos‘ta bir çömlek atölyesini ziyaret eden öğrenciler, çömlek yapımını izleyerek çömlek yapmayı denediler.

 

Etkinlik grubun Üç Güzeller, Zelve ve Paşabağları gezisi ile sona erdi.

 

“AHİKA İle Bölgemizi Tanıyoruz” etkinliğinin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.