MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İmam Hatipli 50 Öğrencilere Nevşehir'de Yaz Etkinliği

EĞİTİM 05.08.2016 - 12:07, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

İmam Hatipli 50 Öğrencilere Nevşehir'de Yaz Etkinliği

Üç hafta devam eden etkinlik çalışmalarına yurdumuzun değişik illerinden İmam Hatip liselerin 11. Sınıf öğrencilerinden gelen 50 öğrencimiz katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından; öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak; İslam’ın temel kaynaklarının önemini kavratmak, doğru inanç, doğru bilgi, doğru düşünce ve erdemli davranışlar kazandırmak; öğrenci ve öğretmenlerimizden hafız olanların hafızlıklarının pekiştirilmesine katkı sağlamak; Arapça ve İngilizce okuma, yazma, anlama ve konuşma dil becerilerini geliştirmek; çeşitli illerden gelenler arasında birlik ve beraberlik duygusu geliştirerek sosyal iletişim becerilerini ve bir arada yaşama kültürünü kazandırmak; tarihi ve kültürel gezilerle öğrencilerde tarih ve medeniyet bilinci oluşturmak, liderlik becerisine ve evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmek amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı ile yapılan protokol ve işbirliği çerçevesinde öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik İlimiz Avanos İlçesi İmam Hatip Lisesi´nde 18 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında Yaz Eğitim Etkinlikleri gerçekleştirildi.     Üç hafta devam eden etkinlik çalışmalarına yurdumuzun değişik illerinden İmam Hatip liselerin11. Sınıf öğrencilerinden gelen 50 öğrencimiz katıldı.       Kursa katılan öğrencilere ve eğitimcilere İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4 Temmuz 2016 tarihinde akşam yemeği verilmiştir. Yemeğe İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir, İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, Din Öğretimi Şube Müdürü Yaşar Aydoğan, Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Berk ve Avanos İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Çiftçi katıldı.     Öğrenciler, Nevşehir il merkezi ve ilçelerini gezdiklerini, Kapadokya bölgesini çok sevdiklerini, eğitimin çok faydalı olduğunu ifade ederek ilimizden memnun ayrıldıklarını belirttiler.     Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Murat Demir yaptığı konuşmada, öğrencilerin çok başarılı olmaları gerektiğini, bu ülkenin ve cennet vatanın umudu olduklarını ifade ederek, başarılarının devamını dileyerek  Öğrencilerin FETÖ/PDY ve diğer yıkıcı ve bölücü örgütlere karşı uyanık ve bilinçli olmaları gerektiğini, ülkemizin ve cennet vatanımızın, milletimizin ve ümmetin son kalesi olduğunu ifade ederek, ilim, irfan ve teknoloji ile çok iyi yetişmeleri gerektiğini belirti. Yaz Eğitim Etkinliklerinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Hasan Ünver´e, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zülfikar Durmuş´a,  İl Müftüsü Yakup Öztürk´e ve diğer katkıda bulunanlara teşekkür etti.      
Üç hafta devam eden etkinlik çalışmalarına yurdumuzun değişik illerinden İmam Hatip liselerin 11. Sınıf öğrencilerinden gelen 50 öğrencimiz katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından; öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak; İslam’ın temel kaynaklarının önemini kavratmak, doğru inanç, doğru bilgi, doğru düşünce ve erdemli davranışlar kazandırmak; öğrenci ve öğretmenlerimizden hafız olanların hafızlıklarının pekiştirilmesine katkı sağlamak; Arapça ve İngilizce okuma, yazma, anlama ve konuşma dil becerilerini geliştirmek; çeşitli illerden gelenler arasında birlik ve beraberlik duygusu geliştirerek sosyal iletişim becerilerini ve bir arada yaşama kültürünü kazandırmak; tarihi ve kültürel gezilerle öğrencilerde tarih ve medeniyet bilinci oluşturmak, liderlik becerisine ve evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmek amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı ile yapılan protokol ve işbirliği çerçevesinde öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik İlimiz Avanos İlçesi İmam Hatip Lisesi´nde 18 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında Yaz Eğitim Etkinlikleri gerçekleştirildi.

 

 

Üç hafta devam eden etkinlik çalışmalarına yurdumuzun değişik illerinden İmam Hatip liselerin11. Sınıf öğrencilerinden gelen 50 öğrencimiz katıldı.

 

 

 

Kursa katılan öğrencilere ve eğitimcilere İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4 Temmuz 2016 tarihinde akşam yemeği verilmiştir. Yemeğe İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir, İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, Din Öğretimi Şube Müdürü Yaşar Aydoğan, Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Berk ve Avanos İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Çiftçi katıldı.

 

 

Öğrenciler, Nevşehir il merkezi ve ilçelerini gezdiklerini, Kapadokya bölgesini çok sevdiklerini, eğitimin çok faydalı olduğunu ifade ederek ilimizden memnun ayrıldıklarını belirttiler.

 

 

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Murat Demir yaptığı konuşmada, öğrencilerin çok başarılı olmaları gerektiğini, bu ülkenin ve cennet vatanın umudu olduklarını ifade ederek, başarılarının devamını dileyerek  Öğrencilerin FETÖ/PDY ve diğer yıkıcı ve bölücü örgütlere karşı uyanık ve bilinçli olmaları gerektiğini, ülkemizin ve cennet vatanımızın, milletimizin ve ümmetin son kalesi olduğunu ifade ederek, ilim, irfan ve teknoloji ile çok iyi yetişmeleri gerektiğini belirti. Yaz Eğitim Etkinliklerinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Hasan Ünver´e, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zülfikar Durmuş´a,  İl Müftüsü Yakup Öztürk´e ve diğer katkıda bulunanlara teşekkür etti.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.