Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

‘İran Araştırmaları Çalıştayı’ başladı

EĞİTİM 03.05.2019 - 11:46, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

‘İran Araştırmaları Çalıştayı’ başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi(NEVÜ) ve İran Araştırmaları Merkezi (İRAM) tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinde Tarih ve Türkoloji disiplinlerinde İran’a ilişkin akademik çalışmalar yürüten akademisyenlerin katkı sunacağı ‘İran Araştırmaları Çalıştayı’ akademisyenler, uzmanlar ve davetlilerin katılımlarıyla başladı.
  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi(NEVÜ) ve İran Araştırmaları Merkezi (İRAM) tarafından  düzenlenen ve  Türkiye genelinde Tarih ve Türkoloji disiplinlerinde İran’a ilişkin akademik çalışmalar yürüten akademisyenlerin katkı sunacağı ‘İran Araştırmaları Çalıştayı’ akademisyenler, uzmanlar ve davetlilerin katılımlarıyla başladı.   Çalıştayın açılışında konuşan  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi(NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve İran Araştırmaları Merkezi Başkan Vekili Dr. Hakkı Uygur, çalıştayın başarılı geçmesi temennisinde bulundular. Konuşmalarda  ülkemizde İran özelinde genellikle Fars Dili ve Edebiyatı, ilâhiyat, sanat ve sinema vb. konularında çalışmaların bulunduğu Türkoloji ve Tarih konularında yapılan çalışmalarda yeterli düzeye gelinemediği hususuna değinildi. İran alanında Türkoloji ve Tarih üzerine gerçekleştirilen bu çalıştayın akademik bir strateji oluşturabilmesi adına bir boşluğu dolduracağına dair fikir paylaşımlarından sonra İran coğrafyasında yaşamakta olan Türk nüfusu hakkında bilgiler verildi.   Alanında uzman yaklaşık 30 akademisyenin katılımıyla başlayan ve 2-3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan İran Araştırmaları Çalıştayı, oturumların ardından kapanış konuşmalarıyla sona erecek.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi(NEVÜ) ve İran Araştırmaları Merkezi (İRAM) tarafından düzenlenen ve Türkiye genelinde Tarih ve Türkoloji disiplinlerinde İran’a ilişkin akademik çalışmalar yürüten akademisyenlerin katkı sunacağı ‘İran Araştırmaları Çalıştayı’ akademisyenler, uzmanlar ve davetlilerin katılımlarıyla başladı.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi(NEVÜ) ve İran Araştırmaları Merkezi (İRAM) tarafından  düzenlenen ve  Türkiye genelinde Tarih ve Türkoloji disiplinlerinde İran’a ilişkin akademik çalışmalar yürüten akademisyenlerin katkı sunacağı ‘İran Araştırmaları Çalıştayı’ akademisyenler, uzmanlar ve davetlilerin katılımlarıyla başladı.

 

Çalıştayın açılışında konuşan  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi(NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve İran Araştırmaları Merkezi Başkan Vekili Dr. Hakkı Uygur, çalıştayın başarılı geçmesi temennisinde bulundular. Konuşmalarda  ülkemizde İran özelinde genellikle Fars Dili ve Edebiyatı, ilâhiyat, sanat ve sinema vb. konularında çalışmaların bulunduğu Türkoloji ve Tarih konularında yapılan çalışmalarda yeterli düzeye gelinemediği hususuna değinildi. İran alanında Türkoloji ve Tarih üzerine gerçekleştirilen bu çalıştayın akademik bir strateji oluşturabilmesi adına bir boşluğu dolduracağına dair fikir paylaşımlarından sonra İran coğrafyasında yaşamakta olan Türk nüfusu hakkında bilgiler verildi.

 

Alanında uzman yaklaşık 30 akademisyenin katılımıyla başlayan ve 2-3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olan İran Araştırmaları Çalıştayı, oturumların ardından kapanış konuşmalarıyla sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.