Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İş adamlarına yeni finansman imkanı

NEVŞEHİR 21.10.2019 - 11:03, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

İş adamlarına yeni finansman imkanı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından yapılan açıklamada Halk Bankasının in insanlarına sunduğu İvme Finansman Paketi hususunda açıklamalarda bulunuluyor.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından yapılan açıklamada Halk Bankasının in insanlarına sunduğu İvme Finansman Paketi hususunda açıklamalarda bulunuluyor.   Açıklamada; “Halk Bankası’nın yeni bir projesi olan İVME Finansman Paketi halka sunulmuştur. Paket kapsamında ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı ve ihracat/döviz geliri bakımından potansiyeli yüksek olan sektörlerin desteklenmesi hedeflenmektedir. Bu paket kapsamında; yeni yatırımlar, kapasite artırımı ve yenilemesi içeren yatırımlar, seçili sektörlerde yeni ve yerli makine satın alımı içeren yatırımlar ve bu yatırımlara bağlı işletme sermayesi ihtiyaçları finanse edilebilecektir.  DİBS veya TÜFE Endeksli olarak kullandırılacak krediler TL cinsinde verilecek olup işletme kredisi ve yatırım kredisi olabilecektir. İşletme kredilerinde 1 yıla varan anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 5 yıl vade; yatırım kredilerinde ise 2 yıla varan anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 10 yıl vade uygulanabilecektir. Kredi geri ödemeleri 3 ayda bir ya da 6 ayda bir dönemsel taksitler şeklinde gerçekleştirilecektir. Ayrıca ödemesiz dönem faizleri 3 veya 6 aylık dönemlerde tahsil edilecektir. Paket kapsamında kullandırılacak nakit kredilerin DİBS ve TÜFE Endeksli faiz oranları aşağıdaki gibidir:   DİBS Endeksli Faiz Oranları: Vade Kredi Faiz Oranı 0-2 Yıl DİBS + 1,00 2+-5 Yıl DİBS +2,00 5+-10 Yıl DİBS +3,00 Enflasyona Endeksli Faiz Oranları: Vade Kredi Faiz Oranı 0-2 Yıl TÜFE + 2,00 2+-10 Yıl TÜFE + 3,00
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından yapılan açıklamada Halk Bankasının in insanlarına sunduğu İvme Finansman Paketi hususunda açıklamalarda bulunuluyor.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından yapılan açıklamada Halk Bankasının in insanlarına sunduğu İvme Finansman Paketi hususunda açıklamalarda bulunuluyor.

 

Açıklamada; “Halk Bankası’nın yeni bir projesi olan İVME Finansman Paketi halka sunulmuştur. Paket kapsamında ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı ve ihracat/döviz geliri bakımından potansiyeli yüksek olan sektörlerin desteklenmesi hedeflenmektedir. Bu paket kapsamında; yeni yatırımlar, kapasite artırımı ve yenilemesi içeren yatırımlar, seçili sektörlerde yeni ve yerli makine satın alımı içeren yatırımlar ve bu yatırımlara bağlı işletme sermayesi ihtiyaçları finanse edilebilecektir.  DİBS veya TÜFE Endeksli olarak kullandırılacak krediler TL cinsinde verilecek olup işletme kredisi ve yatırım kredisi olabilecektir. İşletme kredilerinde 1 yıla varan anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 5 yıl vade; yatırım kredilerinde ise 2 yıla varan anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 10 yıl vade uygulanabilecektir. Kredi geri ödemeleri 3 ayda bir ya da 6 ayda bir dönemsel taksitler şeklinde gerçekleştirilecektir. Ayrıca ödemesiz dönem faizleri 3 veya 6 aylık dönemlerde tahsil edilecektir. Paket kapsamında kullandırılacak nakit kredilerin DİBS ve TÜFE Endeksli faiz oranları aşağıdaki gibidir:

 

DİBS Endeksli Faiz Oranları:

Vade

Kredi Faiz Oranı

0-2 Yıl

DİBS + 1,00

2+-5 Yıl

DİBS +2,00

5+-10 Yıl

DİBS +3,00

Enflasyona Endeksli Faiz Oranları:

Vade

Kredi Faiz Oranı

0-2 Yıl

TÜFE + 2,00

2+-10 Yıl

TÜFE + 3,00

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.