Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İsmi Nevşehir’de yaşatılan Lider’i Ülkücüler unutmadı

SİYASET 21.04.2020 - 14:55, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

İsmi Nevşehir’de yaşatılan Lider’i Ülkücüler unutmadı

Çeçenistan’ın özgürlüğü için var gücü ile mücadele eden ve Nevşehir’de bir mahalleye de adı verilen Cahar Dudayev'i Nevşehirli ülkücüler ölüm yıldönümünde unutmadı.
  Sovyetler Birliğinin dağılmasının ardından Çeçenlerin bağımsız olma mücadelesine önderlik eden Cahar Dudayev, 1944 yılında Jofes Stalin’in emri ile Çeçen ve İngus halklarının Orta Asya ve Sibirya’ya sürüldüğü dönemde dünyaya geldi ve hayatı boyunca Çeçenistan’ın özgürlüğü için mücadele etti.   Cahar Dudayev Çeçenistan’da da bağımsızlık sembolü olarak görülür. Dudayev’in Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Merhum Alparslan Türkeş ile de sık sık fotoğrafına rastlamak mümkün. 21 Nisan 1996 yılında ABD’li Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından füze saldırısı sonucu şahadete ulaşan Cahar Dudayev, tüm Türk ve Müslüman ülkelerini yasa boğmuştu.   Nevşehir’de de o yıllarda Çeçenistan’ın kahramanı Dudaev’in ismi bir mahalleye verildi. O Günden buyana Cevher Dudayev mahallesinde bu ismi yaşatılıyor. İsim olarak ise aynı anlama geldiğinden Cahar, Cevher olarak kalmış.   Vefatının yıl dönümünde Cahar Dudaev’i unutmayan Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker,  “Çeçenistan'ı özgürlüğüne kavuşturan Cahar Dudayev'i şehadetinin 24. yılında Rahmet ve Minnetle Anıyoruz, Ruhu Şâd, Mekanı Cennet Olsun.” dedi.
Çeçenistan’ın özgürlüğü için var gücü ile mücadele eden ve Nevşehir’de bir mahalleye de adı verilen Cahar Dudayev'i Nevşehirli ülkücüler ölüm yıldönümünde unutmadı.

 

Sovyetler Birliğinin dağılmasının ardından Çeçenlerin bağımsız olma mücadelesine önderlik eden Cahar Dudayev, 1944 yılında Jofes Stalin’in emri ile Çeçen ve İngus halklarının Orta Asya ve Sibirya’ya sürüldüğü dönemde dünyaya geldi ve hayatı boyunca Çeçenistan’ın özgürlüğü için mücadele etti.

 

Cahar Dudayev Çeçenistan’da da bağımsızlık sembolü olarak görülür. Dudayev’in Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Merhum Alparslan Türkeş ile de sık sık fotoğrafına rastlamak mümkün. 21 Nisan 1996 yılında ABD’li Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından füze saldırısı sonucu şahadete ulaşan Cahar Dudayev, tüm Türk ve Müslüman ülkelerini yasa boğmuştu.

 

Nevşehir’de de o yıllarda Çeçenistan’ın kahramanı Dudaev’in ismi bir mahalleye verildi. O Günden buyana Cevher Dudayev mahallesinde bu ismi yaşatılıyor. İsim olarak ise aynı anlama geldiğinden Cahar, Cevher olarak kalmış.

 

Vefatının yıl dönümünde Cahar Dudaev’i unutmayan Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker,  “Çeçenistan'ı özgürlüğüne kavuşturan Cahar Dudayev'i şehadetinin 24. yılında Rahmet ve Minnetle Anıyoruz, Ruhu Şâd, Mekanı Cennet Olsun.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.