MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İşte AK Parti'den Belediye Başkan Aday Adaylığı Düşünen O İsimler

SİYASET 19.10.2018 - 17:28, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

İşte AK Parti'den Belediye Başkan Aday Adaylığı Düşünen O İsimler

Mahalli İdareler seçimlerine kısa bir süre kala Nevşehir kamuoyu tarafından AK Parti'den belediye başkan aday adayları konuşulmaya başlandı.
  2019 yılı Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için Nevşehir’de adeta kazan kaynıyor. AK Parti’de seçim çalışmaları hız kazanırken; partide yerel seçim için taslak takvim netleşmeye başladı. Nevşehir merkez başta olmak üzere bütün belediye başkanlıkları için süreç ilerliyor. AK Parti, aday belirleme sürecinde bir taraftan illerde anket ve mülakatlar gerçekleştirirken; bir yandan da bölgelerin nabzını tutmak için kendi belediyelerinde başkanların performanslarını takip edecek. Bütün siyasi partiler seçimi kazanacağı adayla yola çıkmak için ince eleyip sık dokuma sürecine girerken, gönül verdiği partiden aday olmak isteyen isimler de aday adaylığı için bir adım öne çıkmaya başladı. AK Partili olmayan belediyelerde ise halkın beklentileri analiz edilecek. Belediye Başkanı olmak için yola çıkan aday adaylarının kendi ikamet ettikleri yerlerden aday olmaları zorunluluğu bekleniyor. 3 dönemdir Nevşehir Belediye Başkanlığı makamını AK Partili Başkanlar yürütürken aday adayları yerel yönetimler için de projelerini de ortaya koyacak. Mülakatların Ekim ayı sonunda başlaması planlanıyor. Ayrıca parti yönetimin yapmış olduğu anketlerde adayların belirlenmesi sürecinde etkili olacak. AK Parti içerisinde belirlenen aday değerlendirme komisyonu hem adayların projelerini hem de halkta karşılıkları olup olmadığını değerlendirecek. Komisyon her belediye için alternatif isim önerilerini ortaya koyacak. Adaylarla ilgili son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Geçtiğimiz yerel seçimde bazı belediyeleri kaybeden AK Parti Nevşehir Teşkilatı bu seçimde kaybettiği belediyeleri yeniden kazanmak istiyor. Nevşehir ilçelerine bakıldığında AK Parti, CHP ve MHP 2’şer ilçeye, İYİ Parti ise 1 ilçeye sahip. AK Parti’yi bir adım öne çıkaran belediye Nevşehir Belediyesi. 2019 yerel seçimlerinde Nevşehir’de bir ittifak olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. İttifak olmaması halinde tüm partiler güçlü birer belediye başkan adayı çıkarıp belediyeleri kazanmak istiyor. Nevşehir yerelinde merkez belediye başkanlığı için AK Parti’de konuşulan isimler şu şekilde;   Nevşehir Belediyesi   Atilla Seçen, Av. Mustafa Rauf Yanar, Savaş Benli, Süleyman Özgün, Doç. Dr. Özgür Özdemir, Av. Mehmet Ali Tanrıver, Ali Kemikkıran, Zafer İnanır, Ebubekir Gizligider, Rıdvan Köybaşı, Rasim Arı, Zafer Salgın, Kamil Duru, Taner Okşar
Mahalli İdareler seçimlerine kısa bir süre kala Nevşehir kamuoyu tarafından AK Parti'den belediye başkan aday adayları konuşulmaya başlandı.

 

2019 yılı Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için Nevşehir’de adeta kazan kaynıyor. AK Parti’de seçim çalışmaları hız kazanırken; partide yerel seçim için taslak takvim netleşmeye başladı. Nevşehir merkez başta olmak üzere bütün belediye başkanlıkları için süreç ilerliyor.

AK Parti, aday belirleme sürecinde bir taraftan illerde anket ve mülakatlar gerçekleştirirken; bir yandan da bölgelerin nabzını tutmak için kendi belediyelerinde başkanların performanslarını takip edecek. Bütün siyasi partiler seçimi kazanacağı adayla yola çıkmak için ince eleyip sık dokuma sürecine girerken, gönül verdiği partiden aday olmak isteyen isimler de aday adaylığı için bir adım öne çıkmaya başladı. AK Partili olmayan belediyelerde ise halkın beklentileri analiz edilecek. Belediye Başkanı olmak için yola çıkan aday adaylarının kendi ikamet ettikleri yerlerden aday olmaları zorunluluğu bekleniyor. 3 dönemdir Nevşehir Belediye Başkanlığı makamını AK Partili Başkanlar yürütürken aday adayları yerel yönetimler için de projelerini de ortaya koyacak. Mülakatların Ekim ayı sonunda başlaması planlanıyor. Ayrıca parti yönetimin yapmış olduğu anketlerde adayların belirlenmesi sürecinde etkili olacak. AK Parti içerisinde belirlenen aday değerlendirme komisyonu hem adayların projelerini hem de halkta karşılıkları olup olmadığını değerlendirecek. Komisyon her belediye için alternatif isim önerilerini ortaya koyacak. Adaylarla ilgili son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Geçtiğimiz yerel seçimde bazı belediyeleri kaybeden AK Parti Nevşehir Teşkilatı bu seçimde kaybettiği belediyeleri yeniden kazanmak istiyor. Nevşehir ilçelerine bakıldığında AK Parti, CHP ve MHP 2’şer ilçeye, İYİ Parti ise 1 ilçeye sahip. AK Parti’yi bir adım öne çıkaran belediye Nevşehir Belediyesi. 2019 yerel seçimlerinde Nevşehir’de bir ittifak olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. İttifak olmaması halinde tüm partiler güçlü birer belediye başkan adayı çıkarıp belediyeleri kazanmak istiyor. Nevşehir yerelinde merkez belediye başkanlığı için AK Parti’de konuşulan isimler şu şekilde;

 

Nevşehir Belediyesi

 

Atilla Seçen,

Av. Mustafa Rauf Yanar,

Savaş Benli,

Süleyman Özgün,

Doç. Dr. Özgür Özdemir,

Av. Mehmet Ali Tanrıver,

Ali Kemikkıran,

Zafer İnanır,

Ebubekir Gizligider,

Rıdvan Köybaşı,

Rasim Arı,

Zafer Salgın,

Kamil Duru,

Taner Okşar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.