Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İşte İmar Barışındaki Son Durum

GÜNCEL 06.07.2018 - 07:52, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

İşte İmar Barışındaki Son Durum

2018 imar affı hakkında araştırma yapan vatandaşlar, imar barışı hakkındaki son güncel gelişmelerden haberdar olmak istiyor.
  İmar barışı ya da bir diğer değişle imar affı hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, 2018 imar hakkındaki son gelişmeleri araştırıyor. İşte, imar barışı hakkında son durum...   İmar barışı kapsamında çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından 07.06.2018 tarihinde yayınlanan e-devlet kapısı müracaat kılavuzunda 11. Maddenin 2. bendinde “ortak kullanım alanlarının bağımsız bölümlere dahil edilmesi gibi aykırılıklar, yapının tamamı için yapı kayıt belgesi (YKB) alınması gereken durumlara örnektir” yazmakta idi fakat 02.07.2018 tarihli yeni kılavuzda bu durum; “bağımsız bölümün brüt alanı belirlenerek Yapı Kayıt Belgesi başvurusu yapının tamamı için değil, sadece bağımsız bölüm için yapılacaktır.” olarak düzeltilmiştir. Yani vatandaşlar bağımsız bölümün alanı kadar YKB alacak ve ücret ödeyeceklerdir.   Bir diğer husus ise 4. Madde geçen hazine veya belediye taşınmazı üzerindeki yapılara vatandaşlar önceden tüm arazi üzerinden YKB bedeli ödüyor veya talep edebiliyordu. 02.07.2018 tarihinde belirtilen madde de ise vatandaş arazi üzerinde bulunan sadece yapının oturum alanına dair beyan ve ödeme yapabilecektir. Hatta binanın bahçesi vb. beyan edilmeyecek ibaresi dahi bulunmakta.   Vatandaşların bir bilirkişi yardımıyla veya çevre ve şehircilik il müdürlüğü imar barışı masası tarafından başvurularını yaptırmaları, hem yanlış beyana hem de ilerde oluşabilecek sorunların olmamasını sağlayacaktır.
2018 imar affı hakkında araştırma yapan vatandaşlar, imar barışı hakkındaki son güncel gelişmelerden haberdar olmak istiyor.

 

İmar barışı ya da bir diğer değişle imar affı hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, 2018 imar hakkındaki son gelişmeleri araştırıyor. İşte, imar barışı hakkında son durum...

 

İmar barışı kapsamında çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından 07.06.2018 tarihinde yayınlanan e-devlet kapısı müracaat kılavuzunda 11. Maddenin 2. bendinde “ortak kullanım alanlarının bağımsız bölümlere dahil edilmesi gibi aykırılıklar, yapının tamamı için yapı kayıt belgesi (YKB) alınması gereken durumlara örnektir” yazmakta idi fakat 02.07.2018 tarihli yeni kılavuzda bu durum; “bağımsız bölümün brüt alanı belirlenerek Yapı Kayıt Belgesi başvurusu yapının tamamı için değil, sadece bağımsız bölüm için yapılacaktır.” olarak düzeltilmiştir. Yani vatandaşlar bağımsız bölümün alanı kadar YKB alacak ve ücret ödeyeceklerdir.

 

Bir diğer husus ise 4. Madde geçen hazine veya belediye taşınmazı üzerindeki yapılara vatandaşlar önceden tüm arazi üzerinden YKB bedeli ödüyor veya talep edebiliyordu. 02.07.2018 tarihinde belirtilen madde de ise vatandaş arazi üzerinde bulunan sadece yapının oturum alanına dair beyan ve ödeme yapabilecektir. Hatta binanın bahçesi vb. beyan edilmeyecek ibaresi dahi bulunmakta.

 

Vatandaşların bir bilirkişi yardımıyla veya çevre ve şehircilik il müdürlüğü imar barışı masası tarafından başvurularını yaptırmaları, hem yanlış beyana hem de ilerde oluşabilecek sorunların olmamasını sağlayacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.