MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İşte Referandum'da EVET Demek İçin 25 Neden

SİYASET 13.02.2017 - 15:02, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

İşte Referandum'da EVET Demek İçin 25 Neden

16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumda evet demek için 25 nedeni AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehdi Eker açıkladı.
  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin" sosyal yaşamdan ekonomiye, siyasetten diplomasiye kadar her alanda Türkiye'ye çağ atlatacağını söyledi. Eker, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gerekliliğini 25 başlıkta şöyle anlattı:   1. Yeni sistem siyasi istikrarın garantisi olacak.   2. Karar alma süreçleri hızlanacak.   3. Ekonomi büyüyecek.   4. Yatırımlar artacak.   5. Belirsizlik algısı son bulacak.   6. Türkiye dış politikada etkin bir aktör olacak.   7. 2023-2053 vizyonu desteklenecek.   8. Reformlar canlanacak.   9. Değişiklik pozitif bir enerji yaratacak.   10. Kutuplaşma değil, kucaklaşma kapısı açılacak.   11. Bürokrasi zinciri kırılacak.   12. Lider vizyonu her alana yansıyacak.   13. Tek adam değil, çoğulcu sistem.   14. Yürütme güçlenecek, iki başlılık bitecek.   15. Muhalefet daha etkili hale gelecek.   16. Gençlere siyaset kapısı açılacak. Temsil düzeyi artacak.   17. Milletvekilleri işini yapacak.   18. Demokrasi, temel hak ve hürriyetler güçlenecek.   19. Temsilde adalet sağlanacak.   20. Parlamento daha verimli, etkili olacak.   21. Mega projeler hızlanacak, finans sektörü güçlenecek.   22. Yargı sivilleşecek.   23. Yasama-yürütmedeki zaafiyetler bitecek.   24. Meclis denetleme gücü kazanacak.   25. Terör son bulacak.
16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumda evet demek için 25 nedeni AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehdi Eker açıkladı.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin" sosyal yaşamdan ekonomiye, siyasetten diplomasiye kadar her alanda Türkiye'ye çağ atlatacağını söyledi. Eker, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gerekliliğini 25 başlıkta şöyle anlattı:

 

1. Yeni sistem siyasi istikrarın garantisi olacak.

 

2. Karar alma süreçleri hızlanacak.

 

3. Ekonomi büyüyecek.

 

4. Yatırımlar artacak.

 

5. Belirsizlik algısı son bulacak.

 

6. Türkiye dış politikada etkin bir aktör olacak.

 

7. 2023-2053 vizyonu desteklenecek.

 

8. Reformlar canlanacak.

 

9. Değişiklik pozitif bir enerji yaratacak.

 

10. Kutuplaşma değil, kucaklaşma kapısı açılacak.

 

11. Bürokrasi zinciri kırılacak.

 

12. Lider vizyonu her alana yansıyacak.

 

13. Tek adam değil, çoğulcu sistem.

 

14. Yürütme güçlenecek, iki başlılık bitecek.

 

15. Muhalefet daha etkili hale gelecek.

 

16. Gençlere siyaset kapısı açılacak. Temsil düzeyi artacak.

 

17. Milletvekilleri işini yapacak.

 

18. Demokrasi, temel hak ve hürriyetler güçlenecek.

 

19. Temsilde adalet sağlanacak.

 

20. Parlamento daha verimli, etkili olacak.

 

21. Mega projeler hızlanacak, finans sektörü güçlenecek.

 

22. Yargı sivilleşecek.

 

23. Yasama-yürütmedeki zaafiyetler bitecek.

 

24. Meclis denetleme gücü kazanacak.

 

25. Terör son bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.