MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İşte şehirlerarası otobüs yolculuğu izin verilecek kişiler

GÜNCEL 29.03.2020 - 15:45, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

İşte şehirlerarası otobüs yolculuğu izin verilecek kişiler

Nevşehir Valiliği tarafından şehirlerarası otobüs yolcuğuna gidecek olan vatandaşlara hangi durumlarda izin verileceği açıklandı.
  Nevşehir Valiliği tarafından şehirlerarası otobüs yolcuğuna gidecek olan vatandaşlara hangi durumlarda izin verileceği açıklandı.   Nevşehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada korona virüs ile mücadele kapsamında şehirlerarası otobüs ile ve hava yoluyla ulaşımın izne bağlandığı açıklandı.   Bu izin sadece aşağıdaki durumlarda verilecek;   1- Tedavi ihtiyacı nedeniyle doktor kararı ile sevk edilen, 2- Birinci derecede yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar, 3- Özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlarımız, 4- Sadece hava yolu ulaşımı ile sınırlı olmak üzere temel insanı ihtiyaçların üretim ve tedarik süreçleri içerisinde yar aldığını ilgili meslek odalarından belgelendirenler.   Otobüs ile seyahat yapacak vatandaşlar;   1- Otobüsle yapacakları seyahatleri için Nevşehir İl Merkezinde ve tüm ilçelerimizde oluşturduğumuz Seyahat İzin Kurullarına (Otogarlarda oluşturulan masalara), 2- İçişleri Bakanlığımızca tahsis edilen ALO 199 Çağrı Merkezine, 3- İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sistemi üzerinden müracaat edecekler.   Havayolu ile seyahat edecek vatandaşlar:   1- Uçuşu gerçekleştirecekleri havaalanlarında oluşturulan Seyahat İzin Kurullarına ( İlimiz Havaalanından uçuşlar durdurulduğu için bu süreçte müracaatlar ilimize değil uçuş yapılacak Havaalanındaki kurula yapılacaktır.), 2- İçişleri Bakanlığımızca tahsis edilen ALO 199 Çağrı Merkezine, 3- İçişleri Bakanlığı E- Başvuru sistemi üzerinden müracaat edecekler.   Yukarıda sayılanların dışında hiç kimseye izin verilmeyeceği gibi taksi, hususi araç gibi araçlarla ve yol arkadaşlığı gibi internet üzerinden yapılacak toplu taşıma organizasyonları ile toplu taşıma sonucunu doğuracak girişimlere kesinlikle müsaade edilmeyeceği açıklandı.
Nevşehir Valiliği tarafından şehirlerarası otobüs yolcuğuna gidecek olan vatandaşlara hangi durumlarda izin verileceği açıklandı.

 

Nevşehir Valiliği tarafından şehirlerarası otobüs yolcuğuna gidecek olan vatandaşlara hangi durumlarda izin verileceği açıklandı.

 

Nevşehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada korona virüs ile mücadele kapsamında şehirlerarası otobüs ile ve hava yoluyla ulaşımın izne bağlandığı açıklandı.

 

Bu izin sadece aşağıdaki durumlarda verilecek;

 

1- Tedavi ihtiyacı nedeniyle doktor kararı ile sevk edilen,

2- Birinci derecede yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar,

3- Özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşlarımız,

4- Sadece hava yolu ulaşımı ile sınırlı olmak üzere temel insanı ihtiyaçların üretim ve tedarik süreçleri içerisinde yar aldığını ilgili meslek odalarından belgelendirenler.

 

Otobüs ile seyahat yapacak vatandaşlar;

 

1- Otobüsle yapacakları seyahatleri için Nevşehir İl Merkezinde ve tüm ilçelerimizde oluşturduğumuz Seyahat İzin Kurullarına (Otogarlarda oluşturulan masalara),

2- İçişleri Bakanlığımızca tahsis edilen ALO 199 Çağrı Merkezine,

3- İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sistemi üzerinden müracaat edecekler.

 

Havayolu ile seyahat edecek vatandaşlar:

 

1- Uçuşu gerçekleştirecekleri havaalanlarında oluşturulan Seyahat İzin Kurullarına ( İlimiz Havaalanından uçuşlar durdurulduğu için bu süreçte müracaatlar ilimize değil uçuş yapılacak Havaalanındaki kurula yapılacaktır.),

2- İçişleri Bakanlığımızca tahsis edilen ALO 199 Çağrı Merkezine,

3- İçişleri Bakanlığı E- Başvuru sistemi üzerinden müracaat edecekler.

 

Yukarıda sayılanların dışında hiç kimseye izin verilmeyeceği gibi taksi, hususi araç gibi araçlarla ve yol arkadaşlığı gibi internet üzerinden yapılacak toplu taşıma organizasyonları ile toplu taşıma sonucunu doğuracak girişimlere kesinlikle müsaade edilmeyeceği açıklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.