MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İtalyan Bilim Adamları Nevşehir’e Hayran Kaldı

KÜLTÜR-SANAT 31.05.2016 - 12:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

İtalyan Bilim Adamları Nevşehir’e Hayran Kaldı

İtalyan Bilim Adamları, Dünyanın En Büyük Yeraltı Şehir Yerleşimini Gezdi
İtalyan Bilim Adamları, Dünyanın En Büyük Yeraltı Şehir Yerleşimini Gezdi   İtalya’nın önde gelen Üniversitelerinden Degli Studi Della Tuscia ve Napoli Federico ll Üniversitesi ‘nden 3 kişilik bilimsel heyet, Nevşehir Kalesi ve civarında Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde devam ettirilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşimindeki arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmalarını yerinde incelediler.   Napoli Federico ll Üniversitesi’nden Prof. Dr Raffaella Pıerobon –Benoıt ile Degli Studi Della Tuscia Üniversitesi ‘nden 3 kişilik heyet, bölgede çalışmaları yürüten Nevşehir Belediyesi’nin teknik ekibi başta olmak üzere Nevşehir Müze Müdürlüğü ve Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı ilgililerinin de hazır bulunduğu incelemede, 2014 yılı sonlarında Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmalarına ilişkin olarak bilgiler aldılar.   Bugüne kadar Kapadokya bölgesinin değişik merkezlerinde yürütülen kilise duvar resimlerinin restorasyon çalışmalarına katılan bilimsel heyet, bölgede yürütülen çalışmaları yakından inceleme imkanı buldular.   Bölgedeki tüf kayaya oyulu sivil, dini ve askeri mimarlık örneği eserlerin yer aldığı dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşimini gezen uzman heyet, bölge yerleşimindeki ortaya çıkartılan değerlerin Kapadokya bölgesinin tarihi gelişimine önemli bulgular katacağına inandıklarını belirttiler.  
İtalyan Bilim Adamları, Dünyanın En Büyük Yeraltı Şehir Yerleşimini Gezdi

İtalyan Bilim Adamları, Dünyanın En Büyük Yeraltı Şehir Yerleşimini Gezdi

 

İtalya’nın önde gelen Üniversitelerinden Degli Studi Della Tuscia ve Napoli Federico ll Üniversitesi ‘nden 3 kişilik bilimsel heyet, Nevşehir Kalesi ve civarında Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde devam ettirilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşimindeki arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmalarını yerinde incelediler.

 

Napoli Federico ll Üniversitesi’nden Prof. Dr Raffaella Pıerobon –Benoıt ile Degli Studi Della Tuscia Üniversitesi ‘nden 3 kişilik heyet, bölgede çalışmaları yürüten Nevşehir Belediyesi’nin teknik ekibi başta olmak üzere Nevşehir Müze Müdürlüğü ve Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı ilgililerinin de hazır bulunduğu incelemede, 2014 yılı sonlarında Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmalarına ilişkin olarak bilgiler aldılar.

 

Bugüne kadar Kapadokya bölgesinin değişik merkezlerinde yürütülen kilise duvar resimlerinin restorasyon çalışmalarına katılan bilimsel heyet, bölgede yürütülen çalışmaları yakından inceleme imkanı buldular.

 

Bölgedeki tüf kayaya oyulu sivil, dini ve askeri mimarlık örneği eserlerin yer aldığı dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşimini gezen uzman heyet, bölge yerleşimindeki ortaya çıkartılan değerlerin Kapadokya bölgesinin tarihi gelişimine önemli bulgular katacağına inandıklarını belirttiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.