MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İtfaiye Müdürlüğü Baca Temizliği Konusunda Uyardı

GÜNCEL 11.10.2017 - 11:41, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

İtfaiye Müdürlüğü Baca Temizliği Konusunda Uyardı

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, temizlenmeyen bacaların sobadan sızan Karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin en önemli nedenleri arasında yer aldığını belirterek, vatandaşların bacalarını temizletme uyarısında bulundular.
  Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, temizlenmeyen bacaların sobadan sızan Karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin en önemli nedenleri arasında yer aldığını belirterek, vatandaşların bacalarını temizletme uyarısında bulundular.   TEMİZLETİLMEYEN BACALAR KARBONDİOKSİT GAZI ZEHİRLENMESİ NEDENİ   Konut ve işyerlerinin bacalarında katmerleşen kurumların, sobaların yakılmaya başlanmasıyla birlikte yüksek ısı nedeniyle erime ve buna paralel olarak da alev almasıyla ortaya çıkan ve kimi zaman ev ve çatı katlarının da yanmasına ve konut ve işyerinde de karbondioksiz gazi zehirlenmesine neden olduğu gerçeğinden hareket eden Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, baca temizliğinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütüyor.   Vatandaşların bacalardan kaynaklı yangınlar ile karşı karşıya kalmamaları için mutlaka soba ve kalorifer yakılmadan bacalarını temizletmelerinin zorunlu olduğunu vurgulayan ilgililer, temizletilmeyen bacalarla meydana gelebilecek yangınların önüne geçebilmek amacıyla Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Baca Temizlik Ekibi oluşturulduğunu ifade ettiler.   BACALARINIZI YILDA EN AZ 1 KEZ TEMİZLETİN   Yetkililer, soba, kalorifer ve benzeri baca sistemi bulunan tüm ısınma sağlayıcı mekanizmaların bacalarının her yıl mutlak surette bir kez temizletilmesi gerektiğini ifade ederek, temizlenmeyen soba bacalarının baca yangınlarının oluşmasının yanı sıra Karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri adına da ön önemli nedenlerden biri olduğu görüşünü dile getirdiler.   Kokusuz olmasının yanı sıra tahriş etme özelliğinin bulunmayışı nedeniyle fark edilememesi ile adeta sessiz bir katil olarak da nitelendirilebilecek Karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşların can ve mal güvenliği açısından mutlaka uyarıları dikkate alması gerektiğini vurgulayan Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, bacaların yılda en az bir kez temizletilmesinin, söz konusu Karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin önüne geçilmesinde önemli bir uygulama olduğunu belirttiler.   Yetkililer, vatandaşların Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün 110 no lu telefonunu aramak suretiyle, baca temizliği yaptırabileceklerini belirttiler.
Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, temizlenmeyen bacaların sobadan sızan Karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin en önemli nedenleri arasında yer aldığını belirterek, vatandaşların bacalarını temizletme uyarısında bulundular.

 

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, temizlenmeyen bacaların sobadan sızan Karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin en önemli nedenleri arasında yer aldığını belirterek, vatandaşların bacalarını temizletme uyarısında bulundular.

 

TEMİZLETİLMEYEN BACALAR KARBONDİOKSİT GAZI ZEHİRLENMESİ NEDENİ

 

Konut ve işyerlerinin bacalarında katmerleşen kurumların, sobaların yakılmaya başlanmasıyla birlikte yüksek ısı nedeniyle erime ve buna paralel olarak da alev almasıyla ortaya çıkan ve kimi zaman ev ve çatı katlarının da yanmasına ve konut ve işyerinde de karbondioksiz gazi zehirlenmesine neden olduğu gerçeğinden hareket eden Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, baca temizliğinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütüyor.

 

Vatandaşların bacalardan kaynaklı yangınlar ile karşı karşıya kalmamaları için mutlaka soba ve kalorifer yakılmadan bacalarını temizletmelerinin zorunlu olduğunu vurgulayan ilgililer, temizletilmeyen bacalarla meydana gelebilecek yangınların önüne geçebilmek amacıyla Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Baca Temizlik Ekibi oluşturulduğunu ifade ettiler.

 

BACALARINIZI YILDA EN AZ 1 KEZ TEMİZLETİN

 

Yetkililer, soba, kalorifer ve benzeri baca sistemi bulunan tüm ısınma sağlayıcı mekanizmaların bacalarının her yıl mutlak surette bir kez temizletilmesi gerektiğini ifade ederek, temizlenmeyen soba bacalarının baca yangınlarının oluşmasının yanı sıra Karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri adına da ön önemli nedenlerden biri olduğu görüşünü dile getirdiler.

 

Kokusuz olmasının yanı sıra tahriş etme özelliğinin bulunmayışı nedeniyle fark edilememesi ile adeta sessiz bir katil olarak da nitelendirilebilecek Karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşların can ve mal güvenliği açısından mutlaka uyarıları dikkate alması gerektiğini vurgulayan Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, bacaların yılda en az bir kez temizletilmesinin, söz konusu Karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin önüne geçilmesinde önemli bir uygulama olduğunu belirttiler.

 

Yetkililer, vatandaşların Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün 110 no lu telefonunu aramak suretiyle, baca temizliği yaptırabileceklerini belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.