Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Japonya Büyükelçiliği'nden Nevşehir Belediyesi'ne 44bin dolar hibe

NEVŞEHİR 13.07.2020 - 16:44, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Japonya Büyükelçiliği'nden Nevşehir Belediyesi'ne 44bin dolar hibe

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Japonya Büyükelçiliği tarafından desteklenen proje çerçevesinde Nevşehir Belediyesi’ne son model özel engelli ve yaşlı taşıma aracı alındı.
  Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Japonya Büyükelçiliği tarafından desteklenen proje çerçevesinde Nevşehir Belediyesi’ne son model özel engelli ve yaşlı taşıma aracı alındı.   Nevşehir’de hastanedeki rütun kontrollerini yaptırmakta ulaşım sorunu yaşayan engellilerin hizmetinde kullanılmak üzere engelli taşıma aracı alınması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Engelli ve Yaşlı Bireyler İçin Taşıma Aracı Sağlanması Projesi’ ne Japonya Büyükelçiliği 44 bin 400 Dolar hibe desteği sağladı.   Japonya Büyükelçiliği’nin Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında desteklenen proje ile ilgili geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Rasim Arı’nın da katıldığı ve Japonya Büyükelçiliği’nde düzenlenen protokol töreninin ardından özel olarak tasarlanan araç Nevşehir Belediyesi’ne teslim edildi.   Aynı anda 3 tekerlekli sandalyedeki engellinin ulaşımına imkan sağlayan, asansörlü ve özel olarak tasarlanan araç sağlık kontrolleri için hastaneye ulaşım zorluğu çeken engelli ve yaşlılara ücretsiz olarak hizmet verecek.   Başta engelliler olmak üzere Nevşehir'deki her bir vatandaşın yaşam kalitesini artırmak, hizmetleri verimli ve eşitlikçi bir yönetim anlayışı ile sunmak, engelli, kadın ve genç dostu bir belediye olmak misyonu ile Nevşehir'de pek çok sosyal projenin çalışmasını başlattıklarını söyleyen Belediye Başkanı Rasim Arı, projeye verdikleri hibe desteğinden dolayı Japonya Büyükelçiliği yetkililerine teşekkür etti.   Nevşehir’de hastanedeki tedavileri için ulaşım sıkıntısı çeken engellilerin veya ailelerin başvuru ise birlikte aracın randevu saatinden önce engelli bireyi evinden alarak istediği sağlık kuruluşuna bırakacağını ve tedavisinin ardından da yine bu araçla evine ulaştırılacağını kaydeden Arı, “Günümüzde kentlerimizin sürdürülebilir, sağlıklı ve daha yaşanabilir mekanlar haline getirilmesinde, yerel yönetimler olarak bizlere ve toplumun tüm aktörlerine önemli sorumluluklar düşüyor. Biz de bu sorumluluğun bilinciyle şehrimizdeki engelli ve yaşlılarımızın en önemli sorunlarından birinin, sağlık kontrolleri için hastaneye ulaşım zorluğu olduğunu belirleyerek bir proje hazırladık ve Japonya Büyükelçiliğine sunduğumuz projemiz hibe almaya hak kazandı. Projemizle hizmete sunacağımız Engelli ve Yaşlı Taşıma Aracı sayesinde, belirli zamanlarda hastanede kontrolleri yapılması gereken engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için, konforlu ve sağlıklı bir ulaşım desteği sunacağız. Burada, hem şehrimdeki vatandaşlarım, hem şahsım adına Büyükelçilik yetkililerine projemize verdikleri destek için teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.                 
Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Japonya Büyükelçiliği tarafından desteklenen proje çerçevesinde Nevşehir Belediyesi’ne son model özel engelli ve yaşlı taşıma aracı alındı.

 

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Japonya Büyükelçiliği tarafından desteklenen proje çerçevesinde Nevşehir Belediyesi’ne son model özel engelli ve yaşlı taşıma aracı alındı.

 

Nevşehir’de hastanedeki rütun kontrollerini yaptırmakta ulaşım sorunu yaşayan engellilerin hizmetinde kullanılmak üzere engelli taşıma aracı alınması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Engelli ve Yaşlı Bireyler İçin Taşıma Aracı Sağlanması Projesi’ ne Japonya Büyükelçiliği 44 bin 400 Dolar hibe desteği sağladı.

 

Japonya Büyükelçiliği’nin Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında desteklenen proje ile ilgili geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Rasim Arı’nın da katıldığı ve Japonya Büyükelçiliği’nde düzenlenen protokol töreninin ardından özel olarak tasarlanan araç Nevşehir Belediyesi’ne teslim edildi.

 

Aynı anda 3 tekerlekli sandalyedeki engellinin ulaşımına imkan sağlayan, asansörlü ve özel olarak tasarlanan araç sağlık kontrolleri için hastaneye ulaşım zorluğu çeken engelli ve yaşlılara ücretsiz olarak hizmet verecek.

 

Başta engelliler olmak üzere Nevşehir'deki her bir vatandaşın yaşam kalitesini artırmak, hizmetleri verimli ve eşitlikçi bir yönetim anlayışı ile sunmak, engelli, kadın ve genç dostu bir belediye olmak misyonu ile Nevşehir'de pek çok sosyal projenin çalışmasını başlattıklarını söyleyen Belediye Başkanı Rasim Arı, projeye verdikleri hibe desteğinden dolayı Japonya Büyükelçiliği yetkililerine teşekkür etti.

 

Nevşehir’de hastanedeki tedavileri için ulaşım sıkıntısı çeken engellilerin veya ailelerin başvuru ise birlikte aracın randevu saatinden önce engelli bireyi evinden alarak istediği sağlık kuruluşuna bırakacağını ve tedavisinin ardından da yine bu araçla evine ulaştırılacağını kaydeden Arı, “Günümüzde kentlerimizin sürdürülebilir, sağlıklı ve daha yaşanabilir mekanlar haline getirilmesinde, yerel yönetimler olarak bizlere ve toplumun tüm aktörlerine önemli sorumluluklar düşüyor. Biz de bu sorumluluğun bilinciyle şehrimizdeki engelli ve yaşlılarımızın en önemli sorunlarından birinin, sağlık kontrolleri için hastaneye ulaşım zorluğu olduğunu belirleyerek bir proje hazırladık ve Japonya Büyükelçiliğine sunduğumuz projemiz hibe almaya hak kazandı. Projemizle hizmete sunacağımız Engelli ve Yaşlı Taşıma Aracı sayesinde, belirli zamanlarda hastanede kontrolleri yapılması gereken engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için, konforlu ve sağlıklı bir ulaşım desteği sunacağız. Burada, hem şehrimdeki vatandaşlarım, hem şahsım adına Büyükelçilik yetkililerine projemize verdikleri destek için teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.