Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kadın Danışma Merkezi Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor

EĞİTİM 10.02.2017 - 08:45, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kadın Danışma Merkezi Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor

Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kuruluş hedefine uygun konumda kadınlara yönelik psikolojik destek, hukuksal destek ve sosyal danışmanlık desteğinin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlara ve kadın gruplarına eğitimler vermeye devam ediyor.
  Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kuruluş hedefine uygun konumda kadınlara yönelik psikolojik destek, hukuksal destek ve sosyal danışmanlık desteğinin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlara ve kadın gruplarına eğitimler vermeye devam ediyor. Hizmet yelpazesini daha geniş tutarak, farkındalık oluşturmayı amaçlayan merkez, Nevşehir İl Müftülüğü ile işbirliği çerçevesinde, merkez Kuran Kurslarına seminerler vermeye devam etmektedir. Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi psikoloğu tarafından verilen seminerlere, çeşitli Kuran-ı Kerim ve din bilgisi eğitiminin verildiği merkezlerdeki eğiticiler başta olmak üzere , eğitimlere devam eden genç kız ve kadınlar katılıyor. Eğitim seminerlerinde, çocuk istismarı başta olmak üzere çocuğa kötü davranışların bilerek veya bilmeyerek de olsa çocuğun ihmal ve istismarına neden olduğu örneklerle anlatılıyor. Ayrıca seminerlerde, çocukların gelişimi sırasında ortaya çıkan uyum ve davranış sorunlarının nedenleri ve müdahale yöntemleri ile yetişkin becerilerinin güçlendirilmesi çalışmaları yürütülmektedir. Seminer süresi içinde; bu kapsamda koruyucu ve önleyici çalışmaların neler olduğu, sürecin çocuklara ve ergenlere nasıl anlatılması gerektiği konusunda da bilgiler aktarılıyor. Nevşehir’de kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve azaltılması adına Kadın Danışma Merkezi olarak verilen eğitimler ve seminerler ile kadın erkek tüm bireylerin bu yönde farkındalık kazanması ve sağlıklı kişilik gelişimi desteklenerek, toplum sağlığına önemli katkılar sağlanması hedefleniyor. Çocuk Dostu Şehir olma yolunda adımlarını atan Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, bundan sonra da eğitim öncelikli çalışmalarına devam edecek.
Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kuruluş hedefine uygun konumda kadınlara yönelik psikolojik destek, hukuksal destek ve sosyal danışmanlık desteğinin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlara ve kadın gruplarına eğitimler vermeye devam ediyor.

 

Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kuruluş hedefine uygun konumda kadınlara yönelik psikolojik destek, hukuksal destek ve sosyal danışmanlık desteğinin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlara ve kadın gruplarına eğitimler vermeye devam ediyor. Hizmet yelpazesini daha geniş tutarak, farkındalık oluşturmayı amaçlayan merkez, Nevşehir İl Müftülüğü ile işbirliği çerçevesinde, merkez Kuran Kurslarına seminerler vermeye devam etmektedir.

Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi psikoloğu tarafından verilen seminerlere, çeşitli Kuran-ı Kerim ve din bilgisi eğitiminin verildiği merkezlerdeki eğiticiler başta olmak üzere , eğitimlere devam eden genç kız ve kadınlar katılıyor. Eğitim seminerlerinde, çocuk istismarı başta olmak üzere çocuğa kötü davranışların bilerek veya bilmeyerek de olsa çocuğun ihmal ve istismarına neden olduğu örneklerle anlatılıyor.

Ayrıca seminerlerde, çocukların gelişimi sırasında ortaya çıkan uyum ve davranış sorunlarının nedenleri ve müdahale yöntemleri ile yetişkin becerilerinin güçlendirilmesi çalışmaları yürütülmektedir.

Seminer süresi içinde; bu kapsamda koruyucu ve önleyici çalışmaların neler olduğu, sürecin çocuklara ve ergenlere nasıl anlatılması gerektiği konusunda da bilgiler aktarılıyor. Nevşehir’de kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve azaltılması adına Kadın Danışma Merkezi olarak verilen eğitimler ve seminerler ile kadın erkek tüm bireylerin bu yönde farkındalık kazanması ve sağlıklı kişilik gelişimi desteklenerek, toplum sağlığına önemli katkılar sağlanması hedefleniyor.

Çocuk Dostu Şehir olma yolunda adımlarını atan Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, bundan sonra da eğitim öncelikli çalışmalarına devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.