MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kadın Danışma Merkezi Eğitim Seminerlerini Sürdürüyor

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.02.2016 - 09:03, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kadın Danışma Merkezi Eğitim Seminerlerini Sürdürüyor

  Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, psikolojik destek, hukuksal destek ve sosyal danışmanlık desteğinin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlara ve kadın gruplarına yönelik eğitim seminerlerine devam ediyor. 2014 yılında Nevşehir Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Kadın Danışma Merkezi yöneticilerince verilen eğitimlere, çeşitli Kuran-ı Kerim ve din bilgisi eğitiminin verildiği merkezlerdeki eğiticiler başta olmak üzere genç kız ve kadınlar katılıyor. Eğitim seminerlerinde, çocuk istismarı başta olmak üzere çocuğa kötü davranışların bilerek veya bilmeyerek de olsa çocuğun ihmal ve istismarına neden olduğu örneklerle anlatılıyor. Seminer süresi içinde; bu kapsamda koruyucu ve önleyici çalışmaların neler olduğu, sürecin çocuklara ve ergenlere nasıl anlatılması gerektiği konusunda bilgiler aktarılıyor. Nevşehir’de kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve azaltılması adına Kadın Danışma Merkezi olarak verilen eğitimler ve seminerler ile kadın erkek tüm bireylerin bu yönde farkındalık kazanması ve sağlıklı kişilik gelişimi desteklenerek, toplum sağlığına önemli katkılar sağlanması hedefleniyor.
 

Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, psikolojik destek, hukuksal destek ve sosyal danışmanlık desteğinin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlara ve kadın gruplarına yönelik eğitim seminerlerine devam ediyor.

2014 yılında Nevşehir Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Kadın Danışma Merkezi yöneticilerince verilen eğitimlere, çeşitli Kuran-ı Kerim ve din bilgisi eğitiminin verildiği merkezlerdeki eğiticiler başta olmak üzere genç kız ve kadınlar katılıyor.

Eğitim seminerlerinde, çocuk istismarı başta olmak üzere çocuğa kötü davranışların bilerek veya bilmeyerek de olsa çocuğun ihmal ve istismarına neden olduğu örneklerle anlatılıyor.

Seminer süresi içinde; bu kapsamda koruyucu ve önleyici çalışmaların neler olduğu, sürecin çocuklara ve ergenlere nasıl anlatılması gerektiği konusunda bilgiler aktarılıyor.

Nevşehir’de kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve azaltılması adına Kadın Danışma Merkezi olarak verilen eğitimler ve seminerler ile kadın erkek tüm bireylerin bu yönde farkındalık kazanması ve sağlıklı kişilik gelişimi desteklenerek, toplum sağlığına önemli katkılar sağlanması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.