Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kadının Hafızası Erkekden Daha Güçlü

ASAYİŞ 12.11.2016 - 10:26, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kadının Hafızası Erkekden Daha Güçlü

Orta yaş kadınların hafızasının, akranı olan erkeklerden daha güçlü olduğu belirtildi.
Orta yaş kadınların hafızasının, akranı olan erkeklerden daha güçlü olduğu belirtildi.     Orta yaş kadınların hafızasının, akranı olan erkeklerden daha güçlü olduğu belirtildi. Bulguları "Menopause" dergisinin internet sayfasında sonuçları yayımlanan araştırma çerçevesinde, yaşları 45 ila 55 olan kadın ve erkeklerden oluşan grubun hafızalarının ne kadar güçlü olduğu test edildi ve çıkan sonuçlar karşılaştırıldı.     Eylemsel bellek, yönetsel fonksiyon, anlamsal işleme süreci ve sözel zekanın değerlendirmeye alındığı araştırmada, 212 katılımcı arasında kadınların tüm bu alanlarda daha başarılı olduğu gözlendi.     Japon bilim adamlarının yaptığı çalışmada ayrıca menopoz sonrası kadınlarda rastlanan hafıza sorunlarına da ışık tutuldu.     Bu döneme giren kadınların yaşadığı öğrenme zorluğunun, östradiol seviyelerindeki düşüşle bağlantısı olduğu keşfedildi.
Orta yaş kadınların hafızasının, akranı olan erkeklerden daha güçlü olduğu belirtildi.

Orta yaş kadınların hafızasının, akranı olan erkeklerden daha güçlü olduğu belirtildi.

 

 

Orta yaş kadınların hafızasının, akranı olan erkeklerden daha güçlü olduğu belirtildi. Bulguları "Menopause" dergisinin internet sayfasında sonuçları yayımlanan araştırma çerçevesinde, yaşları 45 ila 55 olan kadın ve erkeklerden oluşan grubun hafızalarının ne kadar güçlü olduğu test edildi ve çıkan sonuçlar karşılaştırıldı.

 

 

Eylemsel bellek, yönetsel fonksiyon, anlamsal işleme süreci ve sözel zekanın değerlendirmeye alındığı araştırmada, 212 katılımcı arasında kadınların tüm bu alanlarda daha başarılı olduğu gözlendi.

 

 

Japon bilim adamlarının yaptığı çalışmada ayrıca menopoz sonrası kadınlarda rastlanan hafıza sorunlarına da ışık tutuldu.

 

 

Bu döneme giren kadınların yaşadığı öğrenme zorluğunun, östradiol seviyelerindeki düşüşle bağlantısı olduğu keşfedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.