Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kadınlar Cinsiyet Eşitsizliğine Dikkat Çekmek İçin Futbol Maçı Yaptı

SPOR 16.03.2018 - 10:29, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kadınlar Cinsiyet Eşitsizliğine Dikkat Çekmek İçin Futbol Maçı Yaptı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Araştırmaları Merkezi (NÜKÇAM) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı kapsamında üniversite öğrencileri kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla futbol oynadı.
  Nevşehir’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü programı çerçevesinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi spor salonunda kadınlara yönelik ayrımcılığa dikkat çekmek amacıyla NÜKÇAM Müdürlüğü öncülüğünde Beden Eğitimi Yüksekokulu ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde öğrenim gören üniversite öğrencilerinin oluşturmuş olduğu takımlar futbol maçında karşılaştı. Müsabakaya her iki takım ‘Kadına yönelik eşitsizliğe, ayrımcılığa ve şiddete dur demek için buradayız’ pankartıyla çıktı.  20’şer dakikadan iki devre şeklinde oynanan mücadelede kadınların mücadelesi erkeklere adeta taş çıkartırken kadınların kıyasıya mücadelesi de mücadeleyi izleyenler arasında büyük bir heyecan uyandırdı.   Müsabakayı izleyenler arasında yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’da yaptığı açıklamada Kadın sorunlarına dikkat çekmek, ayrımcılıkla mücadeleyi zinde tutmak, emekçi kadınlar gününe ilişkin etkinlikleri sürdürebilir bir hale getirmek için çaba gösteriyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum dedi. Rektör Bağlı, “Ben doğrusunu isterseniz üniversitemizin bu konudaki çalışmalarını gururla her yerde anlatıyorum. Bildiğiniz gibi bizim üniversitemiz hem eğitim öğretimde hem de toplumsal sorunlar ile ilgilenme konusunda büyük bir hassasiyeti gösteriyor. Özellikle Kadın Araştırmaları Merkezimizin kadın sorunlarıyla ilgili yürüttüğü çalışmalar ve kadınlara karşı bir ayrımcılıkla ilgili bir bilincin oluşturulmasında gösterdiği hassasiyet çok önemli. Daha çok futbolun erkeklere özgün bir oyun olduğu düşünülür ve çoğu zaman insanların kafasında kadınlara yakıştırılabilir bir oyunun olmadığı gibi bir yaklaşım var. Ama biz bu anlamda her alanda ayrımcılığa karşı durmanın gerekliliğine inanarak bu alanda da bir ayrımcılığın olmadığı kadınlarında futbol oynayabileceklerini ve futbolsalda üniversitemiz bünyesinde iki amatör takımın arkadaşların kendi aralarında oluşturduğu Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğrenim gören kadınlardan oluşan maç için burada bulunuyoruz. Biz ülkemizin ve ilimizin temel sorunlarına sadece akademik çalışma yapmak ve bunları analiz etmekle mükellef değiliz. Aynı zamanda bunlarla ilgili kamuoyu oluşturmak bir bilinç oluşturmak da durumundayız. Nitekim bu müsabakayı da arkadaşlar bu çerçevede organize ettiler. Böyle de okunması gerekiyor. Kadın sorunlarına dikkat çekmek, ayrımcılıkla mücadeleyi zinde tutmak, emekçi kadınlar gününe ilişkin etkinlikleri sürdürebilir bir hale getirmek için çaba gösteriyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi. 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Araştırmaları Merkezi (NÜKÇAM) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı kapsamında üniversite öğrencileri kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla futbol oynadı.

 

Nevşehir’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü programı çerçevesinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi spor salonunda kadınlara yönelik ayrımcılığa dikkat çekmek amacıyla NÜKÇAM Müdürlüğü öncülüğünde Beden Eğitimi Yüksekokulu ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde öğrenim gören üniversite öğrencilerinin oluşturmuş olduğu takımlar futbol maçında karşılaştı. Müsabakaya her iki takım ‘Kadına yönelik eşitsizliğe, ayrımcılığa ve şiddete dur demek için buradayız’ pankartıyla çıktı.  20’şer dakikadan iki devre şeklinde oynanan mücadelede kadınların mücadelesi erkeklere adeta taş çıkartırken kadınların kıyasıya mücadelesi de mücadeleyi izleyenler arasında büyük bir heyecan uyandırdı.

 

Müsabakayı izleyenler arasında yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’da yaptığı açıklamada Kadın sorunlarına dikkat çekmek, ayrımcılıkla mücadeleyi zinde tutmak, emekçi kadınlar gününe ilişkin etkinlikleri sürdürebilir bir hale getirmek için çaba gösteriyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum dedi. Rektör Bağlı, “Ben doğrusunu isterseniz üniversitemizin bu konudaki çalışmalarını gururla her yerde anlatıyorum. Bildiğiniz gibi bizim üniversitemiz hem eğitim öğretimde hem de toplumsal sorunlar ile ilgilenme konusunda büyük bir hassasiyeti gösteriyor. Özellikle Kadın Araştırmaları Merkezimizin kadın sorunlarıyla ilgili yürüttüğü çalışmalar ve kadınlara karşı bir ayrımcılıkla ilgili bir bilincin oluşturulmasında gösterdiği hassasiyet çok önemli. Daha çok futbolun erkeklere özgün bir oyun olduğu düşünülür ve çoğu zaman insanların kafasında kadınlara yakıştırılabilir bir oyunun olmadığı gibi bir yaklaşım var. Ama biz bu anlamda her alanda ayrımcılığa karşı durmanın gerekliliğine inanarak bu alanda da bir ayrımcılığın olmadığı kadınlarında futbol oynayabileceklerini ve futbolsalda üniversitemiz bünyesinde iki amatör takımın arkadaşların kendi aralarında oluşturduğu Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğrenim gören kadınlardan oluşan maç için burada bulunuyoruz. Biz ülkemizin ve ilimizin temel sorunlarına sadece akademik çalışma yapmak ve bunları analiz etmekle mükellef değiliz. Aynı zamanda bunlarla ilgili kamuoyu oluşturmak bir bilinç oluşturmak da durumundayız. Nitekim bu müsabakayı da arkadaşlar bu çerçevede organize ettiler. Böyle de okunması gerekiyor. Kadın sorunlarına dikkat çekmek, ayrımcılıkla mücadeleyi zinde tutmak, emekçi kadınlar gününe ilişkin etkinlikleri sürdürebilir bir hale getirmek için çaba gösteriyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.