MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kadınların en çok tercih ettiği el sanatlarından

TURİZM 15.08.2019 - 17:02, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kadınların en çok tercih ettiği el sanatlarından

Kapadokya Bölgesi'nde tahta tezgahlarda yaşatılmaya çalışılan el halıcılığı, özel sektörün destekleri ile gelişimini sürdürüyor.
  NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Bölgesi'nde tahta tezgahlarda yaşatılmaya çalışılan el halıcılığı, özel sektörün destekleri ile gelişimini sürdürüyor. Özellikle Avanos ve Ürgüp ilçesi başta olmak üzere bazı köy ve kasabalarda genç kız ve kadınların tahta tezgahlarında şekillenen yöresel el halıcılığı günümüzde artık turistik dev halı mağazalarının katkıları ile kısıtlı imkanlarla da olsa devam ettiriliyor.  Merkez ilçeye bağlı Uçhisar ile Göreme beldeleri ile Ürgüp ile Avanos İlçesinde hizmet veren çeşitli halı mağazaları tarafından Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlükleri ile işbirliği halinde düzenlenen kurslarla, halıcılığın gelecek kuşaklara aktarılmaya çalışılıyor.  İl genelinde halen Uçhisar ile Göreme Beldesi ve Ürgüp ve Avanos ilçesindeki halı mağazalarında yaklaşık 150'ye yakın genç kız ve kadın halı dokuyor.
Kapadokya Bölgesi'nde tahta tezgahlarda yaşatılmaya çalışılan el halıcılığı, özel sektörün destekleri ile gelişimini sürdürüyor.

 

NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Bölgesi'nde tahta tezgahlarda yaşatılmaya çalışılan el halıcılığı, özel sektörün destekleri ile gelişimini sürdürüyor.


Özellikle Avanos ve Ürgüp ilçesi başta olmak üzere bazı köy ve kasabalarda genç kız ve kadınların tahta tezgahlarında şekillenen yöresel el halıcılığı günümüzde artık turistik dev halı mağazalarının katkıları ile kısıtlı imkanlarla da olsa devam ettiriliyor. 
Merkez ilçeye bağlı Uçhisar ile Göreme beldeleri ile Ürgüp ile Avanos İlçesinde hizmet veren çeşitli halı mağazaları tarafından Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlükleri ile işbirliği halinde düzenlenen kurslarla, halıcılığın gelecek kuşaklara aktarılmaya çalışılıyor. 

İl genelinde halen Uçhisar ile Göreme Beldesi ve Ürgüp ve Avanos ilçesindeki halı mağazalarında yaklaşık 150'ye yakın genç kız ve kadın halı dokuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.