MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kahrolduk, mahvolduk

GÜNCEL 24.08.2019 - 15:11, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kahrolduk, mahvolduk

Kırıkkale’de eski kocası tarafından vahşice öldürülen Emine Bulut cinayeti Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla kınandı. Basın toplantısına CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Kadın Kolları Başkanı Yeliz Topraktepe, partili yöneticiler ve partililer katıldılar.
  NEVŞEHİR(MHA) Kırıkkale’de eski kocası tarafından vahşice öldürülen Emine Bulut cinayeti Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla kınandı. Basın toplantısına CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Kadın Kolları Başkanı Yeliz Topraktepe, partili yöneticiler ve partililer katıldılar.   Toplantıda konuşan İl Başkanı Kamil Gülmez, söz konusu cinayeti şiddetle kınadıklarına dikkat çekerken, “Geçen gün bildiğiniz Kırakkale’de bir kadın cinayeti yaşandı. Emine Bulut isimli kadın eski kocası tarafından şiddet uygulandı ve vahşice öldürüldü. Bu olay basın geniş yer buldu. Ve Cumhuriyet Halk Partimiz de yaşanan bu vahşeti kınadı. Kadın Kollarımız tarafından Türkiye genelinde olduğu gibi bugün bu konuyla ilgili 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklamaları yapılıyor. AKP iktidar olduğu 2002 yılında öldürülen kadın sayısı 246. Geçen yıl, 1 yılda öldürülen kadın sayısı ise 6 bin 412. Aradaki farkı görüyorsunuz. Bunun nedenleri sosyal ve ekonomik sıkıntılardan ileri geliyor. Ülkemiz iyiye gitmiyor. İnsanlar ayrıştırıldı. Kadınlar ikinci sınıf insan olarak görülüyor. Cumhurbaşkanının bir açıklaması izledim. Kadınları bırakın ikinci sınıf insan, ayrı bir varlık olarak gösteriyor. Diyor ki, güçlü ile zayıf aynı terazide tartılır mı?. Zayıf kim burada kadın. Öyleyse erkekler güçlüdür diyor. Kadınlar güçsüz ve zayıftır diyor. Kadının yeri neresi ailesidir diyor. Kadının görevi çocuklarını büyütmek, kocasına hizmet etmek diyor. Anlayış bu. Birde son zamanlarda şöyle bir anlayış var. Güçlü bir erkeğin arkasında kadın var deniliyor. Neden güçlü bir erkeğin önünde kadın var denilmiyor?. Kadın önde olması ve öncülük etmesi lazım. Biz olayı şiddetle kınıyoruz. Neden kadın ikinci sınıfta olsun. Bu anlayışta olan bütün siyasetçileri de kınıyoruz” dedi.   CHP Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Yeliz Topraktepe ise konuya ilişkin açıklamalarında, “Ölmek istemiyorum diyen bir Anne, Anne Ölme diyen bir evlat. Bir cümle ne kadar can yakabilirse, o kadar yaktı canımızı. Kahrolduk, Mahvolduk. Yine bir kadın eski eşi tarafından üstelik çocuğunun gözleri önünde öldürüldü. Ölmek istemiyorum diyen bir kadın eski eşi tarafından öldürüldü. Türkiye’de kadın olmanın zorluğunu her geçen gün korkunç bir şekilde anlıyoruz. Her gün onlarca kız kardeşimiz erkek şiddetine maruz kalıyor. Yetmiyor katilin ceza alması için de mücadele etmemiz gerekiyor. Çünkü bu ülkede adalette erkek. Şu bilinsin ki, kadın düşmanı politikalarla karşımıza çıkanlar, hakim karşısına jilet gibi kıyafetle çıktığı için kadın katillerine ceza indirimi uygulayanlar, 4 yıldır yürürlükte olan İstanbul Sözleşmesinin gereklerini yerine getirmeyenler, boşanmayı tabulaştıranlar, nafaka hakkına saldıranlar, yıllardır mücadele ederek kazandığımız haklarımızı elimizden almaya çalışanlar, kadınları korumayan, haklarımıza saldıranlar bu cinayete ortaktır” ifadelerine yer verdi.  
Kırıkkale’de eski kocası tarafından vahşice öldürülen Emine Bulut cinayeti Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla kınandı. Basın toplantısına CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Kadın Kolları Başkanı Yeliz Topraktepe, partili yöneticiler ve partililer katıldılar.

 

NEVŞEHİR(MHA) Kırıkkale’de eski kocası tarafından vahşice öldürülen Emine Bulut cinayeti Cumhuriyet Halk Partisi kadın kolları başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla kınandı.

Basın toplantısına CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Kadın Kolları Başkanı Yeliz Topraktepe, partili yöneticiler ve partililer katıldılar.

 

Toplantıda konuşan İl Başkanı Kamil Gülmez, söz konusu cinayeti şiddetle kınadıklarına dikkat çekerken, “Geçen gün bildiğiniz Kırakkale’de bir kadın cinayeti yaşandı. Emine Bulut isimli kadın eski kocası tarafından şiddet uygulandı ve vahşice öldürüldü. Bu olay basın geniş yer buldu. Ve Cumhuriyet Halk Partimiz de yaşanan bu vahşeti kınadı. Kadın Kollarımız tarafından Türkiye genelinde olduğu gibi bugün bu konuyla ilgili 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklamaları yapılıyor. AKP iktidar olduğu 2002 yılında öldürülen kadın sayısı 246. Geçen yıl, 1 yılda öldürülen kadın sayısı ise 6 bin 412. Aradaki farkı görüyorsunuz. Bunun nedenleri sosyal ve ekonomik sıkıntılardan ileri geliyor. Ülkemiz iyiye gitmiyor. İnsanlar ayrıştırıldı. Kadınlar ikinci sınıf insan olarak görülüyor. Cumhurbaşkanının bir açıklaması izledim. Kadınları bırakın ikinci sınıf insan, ayrı bir varlık olarak gösteriyor. Diyor ki, güçlü ile zayıf aynı terazide tartılır mı?. Zayıf kim burada kadın. Öyleyse erkekler güçlüdür diyor. Kadınlar güçsüz ve zayıftır diyor. Kadının yeri neresi ailesidir diyor. Kadının görevi çocuklarını büyütmek, kocasına hizmet etmek diyor. Anlayış bu. Birde son zamanlarda şöyle bir anlayış var. Güçlü bir erkeğin arkasında kadın var deniliyor. Neden güçlü bir erkeğin önünde kadın var denilmiyor?. Kadın önde olması ve öncülük etmesi lazım. Biz olayı şiddetle kınıyoruz. Neden kadın ikinci sınıfta olsun. Bu anlayışta olan bütün siyasetçileri de kınıyoruz” dedi.

 

CHP Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Yeliz Topraktepe ise konuya ilişkin açıklamalarında, “Ölmek istemiyorum diyen bir Anne, Anne Ölme diyen bir evlat. Bir cümle ne kadar can yakabilirse, o kadar yaktı canımızı. Kahrolduk, Mahvolduk. Yine bir kadın eski eşi tarafından üstelik çocuğunun gözleri önünde öldürüldü. Ölmek istemiyorum diyen bir kadın eski eşi tarafından öldürüldü. Türkiye’de kadın olmanın zorluğunu her geçen gün korkunç bir şekilde anlıyoruz. Her gün onlarca kız kardeşimiz erkek şiddetine maruz kalıyor. Yetmiyor katilin ceza alması için de mücadele etmemiz gerekiyor. Çünkü bu ülkede adalette erkek. Şu bilinsin ki, kadın düşmanı politikalarla karşımıza çıkanlar, hakim karşısına jilet gibi kıyafetle çıktığı için kadın katillerine ceza indirimi uygulayanlar, 4 yıldır yürürlükte olan İstanbul Sözleşmesinin gereklerini yerine getirmeyenler, boşanmayı tabulaştıranlar, nafaka hakkına saldıranlar, yıllardır mücadele ederek kazandığımız haklarımızı elimizden almaya çalışanlar, kadınları korumayan, haklarımıza saldıranlar bu cinayete ortaktır” ifadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.