MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kamuda Memurların Diplomalarının Asılları İsteniyor

NEVŞEHİR 07.10.2016 - 14:24, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kamuda Memurların Diplomalarının Asılları İsteniyor

FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan 'sahte' diploma skandalı kamu kurum ve kuruluşlarını alarma geçirdi. FETÖ, ilk kez 1999 yılında YÖK’ün 'Yükseköğretim Mezun doğrulama ve Sorgulama Sistemi’ndeki bir açığı kullanarak elemanlarına sahte diploma sağladı.
FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan 'sahte' diploma skandalı kamu kurum ve kuruluşlarını alarma geçirdi. FETÖ, ilk kez 1999 yılında YÖK’ün 'Yükseköğretim Mezun doğrulama ve Sorgulama Sistemi’ndeki bir açığı kullanarak elemanlarına sahte diploma sağladı. Sahte diplomaları edinen FETÖ’cüler de kamu kurumlarına yine ilk kez Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) adıyla ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) yürürlüğe girdiği 1999'dan itibaren başladı.       DİPLOMALARIN ASILLARI  İSTENİYOR ya NEVŞEHİR’DE       Edinilen bilgilere göre, FETÖ soruşturmalarında başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere çok sayıda elemanın sahte diplomalarla kamu kurumlarına yerleştirildikleri ortaya çıktı.   Sadece Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 1999 yılından bu yana görev yapan 550 bin kişinin diplomalarının inceleneceği açıklanırken,  İstanbul da ise tarama tüm memurlara yayıldı. Kaymakamlıklar ilgili kurumlara yazılı uyarıda bulunarak belirlenen süre içerisinde diplomaların asıllarının toplanmasını istedi.       ONAYLI ÖRNEKLER BAŞSAVCILIKLARA VERİLECEK – PEKİ NEVŞEHİR İLİNDE BU UYGULMAMA HAYATA GEÇECEK Mİ ?     Kamu kurumlarına gönderilen yazıda diplomalarının asıllarının bağıl oldukları kurumlara teslim edilmesi istenirken, onaylı örneklerinin ise ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştırılacağı bilgisine yer verildi.       İşte o yazı: Ülke çapında bir çok Cumhuriyet  Başsavcılığı nezdinde aleyhinde soruşturma yürütülen FETÖ/PYD terör örgütü yapılanmasının Türkiye Cumhuriyetinin, Askeri, İdari, Ekonomik, Siyasi ve bürokratik alanlarında olduğu gibi Milli Eğitim alanında da kadrolaşmaya çalıştığına dair bulgulara ulaşıldığı bu kapsamda 1999 yılından sonra İstanbul iline ataması yapılan öğretmen ve diğer personellere ilişkin öğrenim belgelerinin onaylı örneğinin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi gerekiyor. Aksi takdirde, ilgili görevliler hakkında adli görevi ihmal yahut görevi kötüye kullanmak suçları yönünden soruşturma başlatılacağı ilgili yazı ile bildirilmiştir”  
FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan 'sahte' diploma skandalı kamu kurum ve kuruluşlarını alarma geçirdi. FETÖ, ilk kez 1999 yılında YÖK’ün 'Yükseköğretim Mezun doğrulama ve Sorgulama Sistemi’ndeki bir açığı kullanarak elemanlarına sahte diploma sağladı.

FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan 'sahte' diploma skandalı kamu kurum ve kuruluşlarını alarma geçirdi. FETÖ, ilk kez 1999 yılında YÖK’ün 'Yükseköğretim Mezun doğrulama ve Sorgulama Sistemi’ndeki bir açığı kullanarak elemanlarına sahte diploma sağladı. Sahte diplomaları edinen FETÖ’cüler de kamu kurumlarına yine ilk kez Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) adıyla ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) yürürlüğe girdiği 1999'dan itibaren başladı.

 

 

 

DİPLOMALARIN ASILLARI  İSTENİYOR ya NEVŞEHİR’DE

 

 

 

Edinilen bilgilere göre, FETÖ soruşturmalarında başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere çok sayıda elemanın sahte diplomalarla kamu kurumlarına yerleştirildikleri ortaya çıktı.

 

Sadece Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 1999 yılından bu yana görev yapan 550 bin kişinin diplomalarının inceleneceği açıklanırken,  İstanbul da ise tarama tüm memurlara yayıldı. Kaymakamlıklar ilgili kurumlara yazılı uyarıda bulunarak belirlenen süre içerisinde diplomaların asıllarının toplanmasını istedi.

 

 

 

ONAYLI ÖRNEKLER BAŞSAVCILIKLARA VERİLECEK – PEKİ NEVŞEHİR İLİNDE BU UYGULMAMA HAYATA GEÇECEK Mİ ?

 

 

Kamu kurumlarına gönderilen yazıda diplomalarının asıllarının bağıl oldukları kurumlara teslim edilmesi istenirken, onaylı örneklerinin ise ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştırılacağı bilgisine yer verildi.

 

 

 

İşte o yazı:

Ülke çapında bir çok Cumhuriyet  Başsavcılığı nezdinde aleyhinde soruşturma yürütülen FETÖ/PYD terör örgütü yapılanmasının Türkiye Cumhuriyetinin, Askeri, İdari, Ekonomik, Siyasi ve bürokratik alanlarında olduğu gibi Milli Eğitim alanında da kadrolaşmaya çalıştığına dair bulgulara ulaşıldığı bu kapsamda 1999 yılından sonra İstanbul iline ataması yapılan öğretmen ve diğer personellere ilişkin öğrenim belgelerinin onaylı örneğinin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi gerekiyor.

Aksi takdirde, ilgili görevliler hakkında adli görevi ihmal yahut görevi kötüye kullanmak suçları yönünden soruşturma başlatılacağı ilgili yazı ile bildirilmiştir”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.