MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya 2023 Çalıştayı Yapılacak

TURİZM 13.09.2017 - 18:19, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya 2023 Çalıştayı Yapılacak

Dünyanın eşsiz bölgelerinden biri olan Kapadokya’nın turizmde hak ettiği yeri alması için ortak akıl toplantısı yapılıyor.
  Dünyanın eşsiz bölgelerinden biri olan Kapadokya’nın turizmde hak ettiği yeri alması için ortak akıl toplantısı yapılıyor. UNESCO Dünya Kültür mirası listesinde yer alan Kapadokya turizmde yeni hedefler için dinamik bir yapılanmaya gidiyor.   Kültür, tabiat, tarih turizmini önceleyen Uzak Doğulu turistin tatil cenneti olan Kapadokya 2023 yılına hazırlanıyor. Turizm sektörünün tüm bileşenleri bölgenin turizm potansiyelini ileri götürmek için ilk defa aynı masa etrafında bir araya geliyor. Türkiye’nin turizmde 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için Kapadokya’nın yeni bir anlayış, örgütlenme, tanıtım ve pazarlama modeliyle yapılandırılması amaçlanıyor.   Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kapadoya’nın turizm potansiyelini canlandırmak üzere 1-3 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara’da yapılacak III. Turizm Şurası öncesi Kapadokya’da ‘Kapadokya 2023 Yeni Hedefler, Yeni Bir Gelecek Çalıştayı’ adı altında yerel bir turizm şurası yapıyor.   Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Bakanlık bürokratlarının katılımıyla Ürgüp’te gerçekleştirilecek çalıştay turizm sektör temsilcileri, Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Üniversite, il protokolü, medya ve tüm paydaşları bir araya getirecek.   Kapadokya’yı 2023’e hazırlamak üzere 15 Eylül’de, Ürgüp Yunak Evleri’nde toplanacak çalıştayda bölgenin sorunları ve özellikle çözüm önerileri mercek altına alınacak.   Vize Muafiyetleri ve Direkt Uçuşlar Gündemde Latin Amerika ve Uzak Doğu ülkelerinden Nevşehir’e direkt uçuşların düzenlenmesi ya da İstanbul aktarmalı sefer sayılarının arttırılması çalıştayın gündemleri arasında yer alacak.   Kapadokya’nın markalaşmasına ve tanıtımına yönelik değerlendirmelerin yapılacağı 2023 Kapadoya Çalıştayı’nda vize problemi yaşayan ülkeler için de çözüm önerileri üzerinde durulacak.   Bölgenin tarihsel ve kültürel değerlerini tanıtmak üzere uluslararası filmlerin çekimi için kurulması planlanan Kapadokya Film Ofisi de çalıştayın diğer bir gündem maddesi olacak.   Bakan Numan Kurtulmuş’un sektörün önüne 2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefini koyup ilk yurt dışı gezisini Çin’e yapmasının hemen ardından düzenlenecek bu çalıştay önemini daha da artırıyor. Kurtulmuş’un Asyalı turistleri Türkiye’ye çekmek üzere başlatılan çalışmaların yerel içi ayağını oluşturacak.
Dünyanın eşsiz bölgelerinden biri olan Kapadokya’nın turizmde hak ettiği yeri alması için ortak akıl toplantısı yapılıyor.

 

Dünyanın eşsiz bölgelerinden biri olan Kapadokya’nın turizmde hak ettiği yeri alması için ortak akıl toplantısı yapılıyor. UNESCO Dünya Kültür mirası listesinde yer alan Kapadokya turizmde yeni hedefler için dinamik bir yapılanmaya gidiyor.

 

Kültür, tabiat, tarih turizmini önceleyen Uzak Doğulu turistin tatil cenneti olan Kapadokya 2023 yılına hazırlanıyor. Turizm sektörünün tüm bileşenleri bölgenin turizm potansiyelini ileri götürmek için ilk defa aynı masa etrafında bir araya geliyor. Türkiye’nin turizmde 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için Kapadokya’nın yeni bir anlayış, örgütlenme, tanıtım ve pazarlama modeliyle yapılandırılması amaçlanıyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kapadoya’nın turizm potansiyelini canlandırmak üzere 1-3 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara’da yapılacak III. Turizm Şurası öncesi Kapadokya’da ‘Kapadokya 2023 Yeni Hedefler, Yeni Bir Gelecek Çalıştayı’ adı altında yerel bir turizm şurası yapıyor.

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Bakanlık bürokratlarının katılımıyla Ürgüp’te gerçekleştirilecek çalıştay turizm sektör temsilcileri, Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Üniversite, il protokolü, medya ve tüm paydaşları bir araya getirecek.

 

Kapadokya’yı 2023’e hazırlamak üzere 15 Eylül’de, Ürgüp Yunak Evleri’nde toplanacak çalıştayda bölgenin sorunları ve özellikle çözüm önerileri mercek altına alınacak.

 

Vize Muafiyetleri ve Direkt Uçuşlar Gündemde

Latin Amerika ve Uzak Doğu ülkelerinden Nevşehir’e direkt uçuşların düzenlenmesi ya da İstanbul aktarmalı sefer sayılarının arttırılması çalıştayın gündemleri arasında yer alacak.

 

Kapadokya’nın markalaşmasına ve tanıtımına yönelik değerlendirmelerin yapılacağı 2023 Kapadoya Çalıştayı’nda vize problemi yaşayan ülkeler için de çözüm önerileri üzerinde durulacak.

 

Bölgenin tarihsel ve kültürel değerlerini tanıtmak üzere uluslararası filmlerin çekimi için kurulması planlanan Kapadokya Film Ofisi de çalıştayın diğer bir gündem maddesi olacak.

 

Bakan Numan Kurtulmuş’un sektörün önüne 2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefini koyup ilk yurt dışı gezisini Çin’e yapmasının hemen ardından düzenlenecek bu çalıştay önemini daha da artırıyor. Kurtulmuş’un Asyalı turistleri Türkiye’ye çekmek üzere başlatılan çalışmaların yerel içi ayağını oluşturacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.