MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Alan Başkanlığı yönetmeliği yayımlandı

TURİZM 31.08.2019 - 11:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kapadokya Alan Başkanlığı yönetmeliği yayımlandı

Kapadokya Alan Komisyonu’nun Teşkili, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.
  Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından olan Kapadokya bölgesinde çok geniş yetki ve sorumlulukla donatılan ve yasayla kurulan Kapadokya Alan Komisyonu’nun Teşkili, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.   Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, Alan Başkanlığı, Bakanlığın görevlendireceği 7 üye ile Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri veya Nevşehir İl Özel İdaresinden görevlendireceği bir üye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek birer üye, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından görevlendirilecek bir üye, görüşülecek konu ile ilgili yer belediye başkanlığı tarafından görevlendirilecek bir temsilci üye, görüşülecek konu Vakıflar Genel Müdürlüğü ile ilgili ise Vakıflar Bölge Müdürü veya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek bir temsilci üye olmak üzere toplam 13 üyeden oluşacak. Ayrıca, komisyonun davetiyle, görüşülen konuyla alakalı olarak kurumlardan gözlemciler (oy hakkı olmamak kaydıyla) toplatılara davet edilebilecek.   Komisyon üyelerine yolluk ve huzur hakkı   Komisyonun sürekli üyelerine her toplantı için (5000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarda, görüşülecek konu ile ilgili olarak toplantılara katılan üyelerine ise her toplantı için (2000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarda huzur hakkı ödenir. Bu ödenek ayda defadan fazla olmayacak.   Komisyonun görev ve yetkileri   Oldukça derece geniş yetki ve sorumlulukla donatılan Kapadokya Alan Başkanlığı Komisyonu, Kapadokya Alanında geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartları ile meri planlara ilişkin her türlü fiziki ve inşai uygulamaya yönelik karar alabilecek. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile kültür varlıklarını koruma bölge kurulları ile tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonlarına verilen yetki ve görevleri kullanacak olan komisyon, Kapadokya Alanı içerisinde doğal sit alanlarının tescili, sınır değişiklikleri ve yeniden değerlendirilmesine yönelik kararlar alabilecek. Kanunun 4 üncü maddesi uyarınca Kapadokya Alanında uygulamaya yönelik imar planları yürürlüğe girene kadar geçerli olmak üzere, Kapadokya Alanının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Başkanlıkça hazırlanan geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartlarını, yürürlüğe girişi sürecinde inceleyerek onaylayacak.
Kapadokya Alan Komisyonu’nun Teşkili, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından olan Kapadokya bölgesinde çok geniş yetki ve sorumlulukla donatılan ve yasayla kurulan Kapadokya Alan Komisyonu’nun Teşkili, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, Alan Başkanlığı, Bakanlığın görevlendireceği 7 üye ile Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri veya Nevşehir İl Özel İdaresinden görevlendireceği bir üye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek birer üye, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından görevlendirilecek bir üye, görüşülecek konu ile ilgili yer belediye başkanlığı tarafından görevlendirilecek bir temsilci üye, görüşülecek konu Vakıflar Genel Müdürlüğü ile ilgili ise Vakıflar Bölge Müdürü veya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek bir temsilci üye olmak üzere toplam 13 üyeden oluşacak. Ayrıca, komisyonun davetiyle, görüşülen konuyla alakalı olarak kurumlardan gözlemciler (oy hakkı olmamak kaydıyla) toplatılara davet edilebilecek.

 

Komisyon üyelerine yolluk ve huzur hakkı

 

Komisyonun sürekli üyelerine her toplantı için (5000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarda, görüşülecek konu ile ilgili olarak toplantılara katılan üyelerine ise her toplantı için (2000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarda huzur hakkı ödenir. Bu ödenek ayda defadan fazla olmayacak.

 

Komisyonun görev ve yetkileri

 

Oldukça derece geniş yetki ve sorumlulukla donatılan Kapadokya Alan Başkanlığı Komisyonu, Kapadokya Alanında geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartları ile meri planlara ilişkin her türlü fiziki ve inşai uygulamaya yönelik karar alabilecek. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile kültür varlıklarını koruma bölge kurulları ile tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonlarına verilen yetki ve görevleri kullanacak olan komisyon, Kapadokya Alanı içerisinde doğal sit alanlarının tescili, sınır değişiklikleri ve yeniden değerlendirilmesine yönelik kararlar alabilecek.



Kanunun 4 üncü maddesi uyarınca Kapadokya Alanında uygulamaya yönelik imar planları yürürlüğe girene kadar geçerli olmak üzere, Kapadokya Alanının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Başkanlıkça hazırlanan geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartlarını, yürürlüğe girişi sürecinde inceleyerek onaylayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.