Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya artık Kültür ve Turizmi Koruma ve Gelişim bölgesi değil

TURİZM 25.02.2020 - 09:47, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kapadokya artık Kültür ve Turizmi Koruma ve Gelişim bölgesi değil

Son dönemde sık sık bölgede yapılan kaçak yapılar ve kaçak yapı yıkımı ile ilgili haberlere konu olan Kapadokya hakkında 25 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete ile çok konuşulacak bir karara imza atıldı.
  2004 senesinde Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile bölgede bulunan bazı alanlar  Kapadokya Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi İlan edilmişti.  25 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yeni kararda ise söz konusu bakanlar kurulu kararının iptal edildiği duyuruldu.  Hatırlanacağı üzere 1 Haziran 2019 tarihinde Resmi Gazete ile 7174 Kapadokya Alanı Hakkında Kanun yayımlanarak yürürlüğe girmiş bölgede tüm yetkiler kurulacak olan Kapadokya kuruluna verilmişti.  Kanunun kapsamı ise Kapadokya Alanının tarihî ve kültürel değerleri ile jeolojik/jeomorfolojik dokusunun ve doğal kaynak değerlerinin korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması, planlanması, yönetilmesi ve denetlenmesine ilişkin hususlar olarak açıklanmıştı.  Bugünkü Resmi Gazete ile yayımlanan karar ise beraberinde tartışmaları getirirken Kapodakya'nın gündemde ki yerini koruyacağını bir kere daha gösterdi. 
Son dönemde sık sık bölgede yapılan kaçak yapılar ve kaçak yapı yıkımı ile ilgili haberlere konu olan Kapadokya hakkında 25 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete ile çok konuşulacak bir karara imza atıldı.

 

2004 senesinde Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile bölgede bulunan bazı alanlar  Kapadokya Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi İlan edilmişti. 



25 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yeni kararda ise söz konusu bakanlar kurulu kararının iptal edildiği duyuruldu. 



Hatırlanacağı üzere 1 Haziran 2019 tarihinde Resmi Gazete ile 7174 Kapadokya Alanı Hakkında Kanun yayımlanarak yürürlüğe girmiş bölgede tüm yetkiler kurulacak olan Kapadokya kuruluna verilmişti.  Kanunun kapsamı ise Kapadokya Alanının tarihî ve kültürel değerleri ile jeolojik/jeomorfolojik dokusunun ve doğal kaynak değerlerinin korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması, planlanması, yönetilmesi ve denetlenmesine ilişkin hususlar olarak açıklanmıştı.  Bugünkü Resmi Gazete ile yayımlanan karar ise beraberinde tartışmaları getirirken Kapodakya'nın gündemde ki yerini koruyacağını bir kere daha gösterdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.