MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Aşçılar Derneği’nden Bekir Ödemiş’e ziyaret

SİYASET 21.02.2019 - 12:34, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya Aşçılar Derneği’nden Bekir Ödemiş’e ziyaret

Kapadokya Aşçılar Derneği Başkanı Rıza Arıcı ve dernek üyeleri Bekir Ödemiş’i ziyaret ederek, Belediye Başkanlığı döneminde kendilerine ve ilçeye yapmış olduğu katkıları için teşekkür ettiler.
  Ziyarette Dernek Başkanı Arıcı, Ödemiş’e Kapadokya Aşçılar Derneği olarak yapmış oldukları hizmetler ve dernek çalışmaları hakkında bilgiler vererek, Kapadokya bölgesinin yemek kültürünü bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere tanıttıklarını belirtip, yemek yarışmalarına da katılma konusunda etkin rol oynadıklarını söyledi. Bekir Ödemiş ise; gastronomi ile turizm ilişkisinin önemine vurgu yaparak, yiyecek ve turizm arasındaki ilişkinin sağlıklı bir şekilde kurulmasını sağlayarak yalnızca ekonomik değil, yerel kimliğin ve kültürün güçlenmesine de katkıda bulunarak, yöresel kalkınmayı destekleyen gastronomi turizminin korunması gerektiğini ifade etti ve ekledi: “Bir bölgeye gelen turistler kültürel deneyim yaşamalarının yanı sıra o bölgeye ait yöresel yemekleri ve değişik tatları tatmak amacıyla da gelmektedir. Bunun neticesinde, turistlerin bir bölgeyi tercih etme sebepleri arasında; o bölgede yapılan yemeklerin veya sadece o bölgede üretilen bir ürün ile yapılan yemeklerin tadımı ve üretim aşamalarının gözlemlenmesi gibi unsurların da yer almaya başlamasıyla yemek kültürünün turizmde ön plana çıkması ile bölgede oluşturulacak, bölgeye yönelik gastronomi turlarının düzenlendiği, gastronomi amacıyla bölgenin ziyaret edildiği ve bölgenin gastronomi meraklılarını çektiği alternatif turizm çalışmalarına katkı sağlanmış olacaktır.”   Ödemiş, kendisine hediye edilen Kapadokya yemek kitabından ve ziyaretlerinden dolayı Kapadokya Aşçılar Derneği’ne teşekkür etti.
Kapadokya Aşçılar Derneği Başkanı Rıza Arıcı ve dernek üyeleri Bekir Ödemiş’i ziyaret ederek, Belediye Başkanlığı döneminde kendilerine ve ilçeye yapmış olduğu katkıları için teşekkür ettiler.

 

Ziyarette Dernek Başkanı Arıcı, Ödemiş’e Kapadokya Aşçılar Derneği olarak yapmış oldukları hizmetler ve dernek çalışmaları hakkında bilgiler vererek, Kapadokya bölgesinin yemek kültürünü bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere tanıttıklarını belirtip, yemek yarışmalarına da katılma konusunda etkin rol oynadıklarını söyledi. Bekir Ödemiş ise; gastronomi ile turizm ilişkisinin önemine vurgu yaparak, yiyecek ve turizm arasındaki ilişkinin sağlıklı bir şekilde kurulmasını sağlayarak yalnızca ekonomik değil, yerel kimliğin ve kültürün güçlenmesine de katkıda bulunarak, yöresel kalkınmayı destekleyen gastronomi turizminin korunması gerektiğini ifade etti ve ekledi: “Bir bölgeye gelen turistler kültürel deneyim yaşamalarının yanı sıra o bölgeye ait yöresel yemekleri ve değişik tatları tatmak amacıyla da gelmektedir. Bunun neticesinde, turistlerin bir bölgeyi tercih etme sebepleri arasında; o bölgede yapılan yemeklerin veya sadece o bölgede üretilen bir ürün ile yapılan yemeklerin tadımı ve üretim aşamalarının gözlemlenmesi gibi unsurların da yer almaya başlamasıyla yemek kültürünün turizmde ön plana çıkması ile bölgede oluşturulacak, bölgeye yönelik gastronomi turlarının düzenlendiği, gastronomi amacıyla bölgenin ziyaret edildiği ve bölgenin gastronomi meraklılarını çektiği alternatif turizm çalışmalarına katkı sağlanmış olacaktır.”

 

Ödemiş, kendisine hediye edilen Kapadokya yemek kitabından ve ziyaretlerinden dolayı Kapadokya Aşçılar Derneği’ne teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.