Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Balon festivali sona erdi

TURİZM 07.07.2019 - 08:39, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya Balon festivali sona erdi

Türkiye’nin ilk balon festivali Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde bulunan Aşk vadisinde yapılan uçuşlar ile sona erdi.
  11 ülkeden 15 farklı balon figürünün katıldığı Kapadokya balon festivali Göreme Aşk vadisinde bu sabah yapılan uçuşlar ile sona erdi. Balon festivalinin finalini kaçırmak istemeyen binlerce kişi Göreme’ye akın ederken birbirinden ilginç figürlerin bulunduğu sıcak hava balonları yaklaşık bir saatlik Kapadokya semalarında görsel şölen yaşattı.   Pasha Balloons Üretim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Aydoğan, Göreme Aşk vadisinde final uçuşları ile Kapadokya balon festivalini sonlandırıyoruz dedi. Aydoğan, “Bugün final uçuşlarında Göreme Aşk vadisindeyiz. Bugün kalabalık yine oldukça coşkulu. Çevre illerden ve değişik bölgelerden gelen misafirlerimizde var.  Yine şekilli balonlarla insanlar ve özellikle çocuklar çok mutlu olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Final uçuşlarını bugün tamamlayaraktan balon festivalimizi sonlandırıyoruz. Amaç burada yıllardır düşünülen ama yapılamayan bu balon festivali için bir girişim yaparak bunu başlatmaktı. Umut ediyorum balon festivali ilerleyen yıllarda da devam ederek başarılı bir şekilde ilerde Kapadokya balon festivali bu coşku devam edecek” dedi.   Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren ise açıklamasında Kapadokya balon festivalinin final uçuşlarının yapıldığı Aşk vadisinde muhteşem bir kalabalığın olduğunu ifade ederken böylesine bir organizasyonun finalinin Göreme’de yapılmasından dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Eren,  “Şuanda muhteşem bir görüntü var. Göreme semaları bu kadar canlı bu kadar kalabalık görmemişti. İnşallah bundan sonra daha yoğun bir kalabalık ve ilgi bekliyoruz. Her yıl bunu daha profesyonel bir şekilde yapacağız. Kapadokya balon festivalinin final uçuşlarının yapıldığı Göreme’de beklentinin üzerinde bir kalabalık var. Gerçekten muhteşem bir kalabalık var.  Kapadokya’da hem yeryüzü hem de gökyüzü şenlendi” diye konuştu.  
Türkiye’nin ilk balon festivali Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde bulunan Aşk vadisinde yapılan uçuşlar ile sona erdi.

 

11 ülkeden 15 farklı balon figürünün katıldığı Kapadokya balon festivali Göreme Aşk vadisinde bu sabah yapılan uçuşlar ile sona erdi. Balon festivalinin finalini kaçırmak istemeyen binlerce kişi Göreme’ye akın ederken birbirinden ilginç figürlerin bulunduğu sıcak hava balonları yaklaşık bir saatlik Kapadokya semalarında görsel şölen yaşattı.

 

Pasha Balloons Üretim A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Aydoğan, Göreme Aşk vadisinde final uçuşları ile Kapadokya balon festivalini sonlandırıyoruz dedi. Aydoğan, “Bugün final uçuşlarında Göreme Aşk vadisindeyiz. Bugün kalabalık yine oldukça coşkulu. Çevre illerden ve değişik bölgelerden gelen misafirlerimizde var.  Yine şekilli balonlarla insanlar ve özellikle çocuklar çok mutlu olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Final uçuşlarını bugün tamamlayaraktan balon festivalimizi sonlandırıyoruz. Amaç burada yıllardır düşünülen ama yapılamayan bu balon festivali için bir girişim yaparak bunu başlatmaktı. Umut ediyorum balon festivali ilerleyen yıllarda da devam ederek başarılı bir şekilde ilerde Kapadokya balon festivali bu coşku devam edecek” dedi.

 

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren ise açıklamasında Kapadokya balon festivalinin final uçuşlarının yapıldığı Aşk vadisinde muhteşem bir kalabalığın olduğunu ifade ederken böylesine bir organizasyonun finalinin Göreme’de yapılmasından dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Eren,  “Şuanda muhteşem bir görüntü var. Göreme semaları bu kadar canlı bu kadar kalabalık görmemişti. İnşallah bundan sonra daha yoğun bir kalabalık ve ilgi bekliyoruz. Her yıl bunu daha profesyonel bir şekilde yapacağız. Kapadokya balon festivalinin final uçuşlarının yapıldığı Göreme’de beklentinin üzerinde bir kalabalık var. Gerçekten muhteşem bir kalabalık var.  Kapadokya’da hem yeryüzü hem de gökyüzü şenlendi” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.