Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya'da Mapping Gösterisi

TURİZM 08.10.2016 - 10:27, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya'da Mapping Gösterisi

NEVŞEHİR (İHA) - Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da Zelve Açıkhava Müzesinde gösterime sunulan tarih temalı üç boyutlu mapping gösterimi ilgi gördü.
NEVŞEHİR (İHA) - Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da Zelve Açıkhava Müzesinde gösterime sunulan tarih temalı üç boyutlu mapping gösterimi ilgi gördü. Zelve Açıkhava müzesinde gösterime sunulan ve tanıtım aşaması halen devam eden 3D mapping gösterisi dün akşam Kırşehir Valisi, Aksaray Valisi, Kırıkkale Valisi, Niğde Valisi ve aynı illerin belediye başkanları ve Ticaret Odası Başkanları ve ailelerin yanı sıra Makedonya’dan bölgeye gelen gazetecilere tanıtıldı. Sunumun turist potansiyeline olumlu etkisi olacağını dile getiren Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz, “Çok güzel bir senaryo hazırlanmış. Peribacalarının ortaya çıkışından bugüne kadar ki bütün medeniyetleri bütün devletleri çok güzel özetlemiş. Neler yaşandığını çok güzel şekilde anlatmış. Ama en sonunda tabi özellikle Türklerin Anadolu’ya ayak basmasıyla birlikte barışın, huzurun egemen olduğunu gösterdiği bölümler bizim için daha heyecan verici ve duygulandırıcı oldu. En sonunda Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla birlikte Türk Bayrağının ekranlara yansıması çok güzel olmuş. Eminim yurt dışından gelen yabancılarda böyle bir kompozisyonu gördükleri zaman beğenecekler.  Güzel bir gösteri oldu” dedi. Makedonya’dan bölgeyi ziyarete gelen gazeteci Sedat Azizoğlu ise, üç boyutlu gösteride Osmanlı İmparatorluğunun anlatımını heyecanla izlediğini ifade etti. Azizoğlu, "Gösteri bizleri binlerce yıl önce ki tarihe götürdü. O dönem ki Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğuna medeniyetlerin ne olduğuna bu gece ki gösteride gördük. O dönemlerde ki medeniyetlerin nasıl yaşadığını hangi şartlar altında hayatlarına devam ettiklerini ve zamanın geçmesiyle birlikte binlerce yıllardan sonra gördüğümüz görüntüleri inanı insan heyecanlanarak izledik. Osmanlı İmparatorluğunun uygulamış olduğu insana karşı davranışı, hoşgörü bu akşamki gösteride gösterilmiştir.” şeklinde konuştu. Üç boyutlu gösteride, peri bacalarının nasıl oluştuğu ve Anadolu topraklarından hangi medeniyetlerin geçtiğine dair görseller yer aldı.
NEVŞEHİR (İHA) - Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da Zelve Açıkhava Müzesinde gösterime sunulan tarih temalı üç boyutlu mapping gösterimi ilgi gördü.

NEVŞEHİR (İHA) - Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da Zelve Açıkhava Müzesinde gösterime sunulan tarih temalı üç boyutlu mapping gösterimi ilgi gördü.

Zelve Açıkhava müzesinde gösterime sunulan ve tanıtım aşaması halen devam eden 3D mapping gösterisi dün akşam Kırşehir Valisi, Aksaray Valisi, Kırıkkale Valisi, Niğde Valisi ve aynı illerin belediye başkanları ve Ticaret Odası Başkanları ve ailelerin yanı sıra Makedonya’dan bölgeye gelen gazetecilere tanıtıldı.

Sunumun turist potansiyeline olumlu etkisi olacağını dile getiren Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz, “Çok güzel bir senaryo hazırlanmış. Peribacalarının ortaya çıkışından bugüne kadar ki bütün medeniyetleri bütün devletleri çok güzel özetlemiş. Neler yaşandığını çok güzel şekilde anlatmış. Ama en sonunda tabi özellikle Türklerin Anadolu’ya ayak basmasıyla birlikte barışın, huzurun egemen olduğunu gösterdiği bölümler bizim için daha heyecan verici ve duygulandırıcı oldu. En sonunda Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla birlikte Türk Bayrağının ekranlara yansıması çok güzel olmuş. Eminim yurt dışından gelen yabancılarda böyle bir kompozisyonu gördükleri zaman beğenecekler.  Güzel bir gösteri oldu” dedi.

Makedonya’dan bölgeyi ziyarete gelen gazeteci Sedat Azizoğlu ise, üç boyutlu gösteride Osmanlı İmparatorluğunun anlatımını heyecanla izlediğini ifade etti. Azizoğlu, "Gösteri bizleri binlerce yıl önce ki tarihe götürdü. O dönem ki Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğuna medeniyetlerin ne olduğuna bu gece ki gösteride gördük. O dönemlerde ki medeniyetlerin nasıl yaşadığını hangi şartlar altında hayatlarına devam ettiklerini ve zamanın geçmesiyle birlikte binlerce yıllardan sonra gördüğümüz görüntüleri inanı insan heyecanlanarak izledik. Osmanlı İmparatorluğunun uygulamış olduğu insana karşı davranışı, hoşgörü bu akşamki gösteride gösterilmiştir.” şeklinde konuştu.

Üç boyutlu gösteride, peri bacalarının nasıl oluştuğu ve Anadolu topraklarından hangi medeniyetlerin geçtiğine dair görseller yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.