Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya’da peribacaları çirkin yazılardan temizlendi

TURİZM 29.06.2021 - 12:46, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kapadokya’da peribacaları çirkin yazılardan temizlendi

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde peribacalarının üzerlerine sprey boyalar ile yazılan çirkin yazılar silindi.
  Kapadokya Alan Başkanlığı ve Konservasyon Bölge Laboratuvar Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonrasında peribacalarının üzerine yazılan sprey boyalar mikro kumlama yöntemiyle temizlendi.   Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’de daha önce yaptığı açıklamada, “Tabi arzu etmediğimiz bu çirkin saldırıdan sonra Kapadokya Alan Başkanlığı olarak Konservasyon Müdürlüğü olarak buradaki yazıların silinmesiyle ilgili çalışma başlattık. Önümüzdeki günlerde tamamıyla ilgili böyle bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. İnşallah bu kirlilikten arındıracağız” demişti.   Kapadokya’da peribacalarının üzerine sprey boyaların temizlenmesi ile ilgili olarak Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada da, “ 1 Haziran 2019 tarih ve 30791 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7174 sayılı Kapadokya Alanı Hakkında Kanun’un 1. Maddesinin 1. Fıkrasında ‘’Bu Kanunun amacı; Kapadokya Alanının tarihî ve kültürel değerleri ile jeolojik/jeomorfolojik dokusunun ve doğal kaynak değerlerinin korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması, planlanması, yönetilmesi ve denetlenmesine ilişkin hususları düzenlemektir.’’ denilmektedir. Kapadokya Alan Başkanlığımızın, koruma faaliyetleri kapsamında peribacalarına yazılan yazıların temizlenmesi işlemine ilişkin gerekli ön hazırlıklar Alan Başkanlığımızca ivedilikle hazırlanmış ve temizlik faaliyetlerine 28.06.2021 günü başlanmıştır. 5 gün sürecek olan söz konusu çalışmaların 02.07.2021 Cuma gününde tamamlanması hedeflenmektedir. Kapadokya Alan Başkanlığımız alan sınırları içerisinde yer alan kültürel ve doğal değerlerin korunmasına yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir” ifadelerine yer verildi.
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde peribacalarının üzerlerine sprey boyalar ile yazılan çirkin yazılar silindi.

 

Kapadokya Alan Başkanlığı ve Konservasyon Bölge Laboratuvar Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonrasında peribacalarının üzerine yazılan sprey boyalar mikro kumlama yöntemiyle temizlendi.

 

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’de daha önce yaptığı açıklamada, “Tabi arzu etmediğimiz bu çirkin saldırıdan sonra Kapadokya Alan Başkanlığı olarak Konservasyon Müdürlüğü olarak buradaki yazıların silinmesiyle ilgili çalışma başlattık. Önümüzdeki günlerde tamamıyla ilgili böyle bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. İnşallah bu kirlilikten arındıracağız” demişti.

 

Kapadokya’da peribacalarının üzerine sprey boyaların temizlenmesi ile ilgili olarak Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada da, “ 1 Haziran 2019 tarih ve 30791 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7174 sayılı Kapadokya Alanı Hakkında Kanun’un 1. Maddesinin 1. Fıkrasında ‘’Bu Kanunun amacı; Kapadokya Alanının tarihî ve kültürel değerleri ile jeolojik/jeomorfolojik dokusunun ve doğal kaynak değerlerinin korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması, planlanması, yönetilmesi ve denetlenmesine ilişkin hususları düzenlemektir.’’ denilmektedir. Kapadokya Alan Başkanlığımızın, koruma faaliyetleri kapsamında peribacalarına yazılan yazıların temizlenmesi işlemine ilişkin gerekli ön hazırlıklar Alan Başkanlığımızca ivedilikle hazırlanmış ve temizlik faaliyetlerine 28.06.2021 günü başlanmıştır. 5 gün sürecek olan söz konusu çalışmaların 02.07.2021 Cuma gününde tamamlanması hedeflenmektedir. Kapadokya Alan Başkanlığımız alan sınırları içerisinde yer alan kültürel ve doğal değerlerin korunmasına yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.