MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya'da Plastik Sanatlar Sergisi Büyük İlgi Gördü

KÜLTÜR-SANAT 31.10.2016 - 10:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya'da Plastik Sanatlar Sergisi Büyük İlgi Gördü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Kapadokya-Nevşehir kökenli ve Nevşehir’de yaşayan sanatçıların eserlerinden oluşan “I. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi’nin açılışına katıldı.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Kapadokya-Nevşehir kökenli ve Nevşehir’de yaşayan sanatçıların eserlerinden oluşan “I. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi’nin açılışına katıldı.   Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (NEÜ GSF) Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik öncülüğünde, Kaan Sarı ve Aydın Avcı işbirliğiyle kurulan ve kısa zamanda otuz üyeli bir sanatçı topluluğuna dönüşen “Kapadokya Sanat İnisiyatifi” tarafından düzenlenen “I. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi” Avanos Güray Müze’de açıldı. Serginin açılışına; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Köçer, sergide eserleri yer alan sanatçılar, üniversitenin akademik ve idari personeli, sanatseverler, öğrenciler ve davetliler katıldı.   Serginin açılışında konuşan NEÜ GSF Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik, “Kapadokya Sanat İnisiyatifi” nin oluşumunda kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Çevik konuşmasında, “Üç ay önce Kaan Sarı ve Aydın Avcı işbirliğiyle ‘Kapadokya Sanat İnisiyatifi’ni oluşturduk. Bu kapsamda, ilk olarak Kapadokya-Nevşehir kökenli veya bölgede yaşayan sanatçıları bir araya getirerek ‘I. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi’ni bugün burada siz değerli konuklarımızla birlikte açacağız.   Sergimizde 7’si bölgemizde yaşayan yabancı sanatçı olmak üzere birbirinden değerli toplam 70 sanatçımızın resim, heykel, seramik, fotoğraf ve ebru dallarında ortaya koydukları 110 eseri yer almakta. Sanatçılarımıza ve bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Kapadokya Sanat İnisiyatifi olarak bundan sonra da aktif olarak sanatsal etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.   Serginin açılışını katılımcılar ile birlikte gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, sergide yer alan eserleri tek tek gezerek eser sahiplerinden ve serginin açılmasında büyük emeği bulunan NEÜ GSF Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik’ten bilgi aldı. Rektör Kılıç, ayrıca bölge sanatçılarına ve emeği geçenlere teşekkür etti.   Vali Aktaş ve Protokol Üyeleri Sergiyi Gezdi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Avanos Güray Müzede düzenlenen resepsiyona katılmak üzere gelen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve eşi, protokol üyeleri ile davetliler, Kapadokya Sanat İnisiyatifi tarafından düzenlenen ‘I. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi’ni gezdi. Sergide yer alan eserleri inceleyen Vali Aktaş, eserler hakkında eser sahiplerinden bilgi aldı.   “Kapadokya Sanat İnisiyatifi” tarafından düzenlenen sergi 15 Kasım 2016 tarihine kadar gezilebilecek.  
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Kapadokya-Nevşehir kökenli ve Nevşehir’de yaşayan sanatçıların eserlerinden oluşan “I. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi’nin açılışına katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Kapadokya-Nevşehir kökenli ve Nevşehir’de yaşayan sanatçıların eserlerinden oluşan “I. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi’nin açılışına katıldı.

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (NEÜ GSF) Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik öncülüğünde, Kaan Sarı ve Aydın Avcı işbirliğiyle kurulan ve kısa zamanda otuz üyeli bir sanatçı topluluğuna dönüşen “Kapadokya Sanat İnisiyatifi” tarafından düzenlenen “I. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi” Avanos Güray Müze’de açıldı. Serginin açılışına; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Köçer, sergide eserleri yer alan sanatçılar, üniversitenin akademik ve idari personeli, sanatseverler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

Serginin açılışında konuşan NEÜ GSF Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik, “Kapadokya Sanat İnisiyatifi” nin oluşumunda kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Çevik konuşmasında, “Üç ay önce Kaan Sarı ve Aydın Avcı işbirliğiyle ‘Kapadokya Sanat İnisiyatifi’ni oluşturduk. Bu kapsamda, ilk olarak Kapadokya-Nevşehir kökenli veya bölgede yaşayan sanatçıları bir araya getirerek ‘I. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi’ni bugün burada siz değerli konuklarımızla birlikte açacağız.

 

Sergimizde 7’si bölgemizde yaşayan yabancı sanatçı olmak üzere birbirinden değerli toplam 70 sanatçımızın resim, heykel, seramik, fotoğraf ve ebru dallarında ortaya koydukları 110 eseri yer almakta. Sanatçılarımıza ve bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Kapadokya Sanat İnisiyatifi olarak bundan sonra da aktif olarak sanatsal etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

 

Serginin açılışını katılımcılar ile birlikte gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, sergide yer alan eserleri tek tek gezerek eser sahiplerinden ve serginin açılmasında büyük emeği bulunan NEÜ GSF Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Kurtuluş Çevik’ten bilgi aldı. Rektör Kılıç, ayrıca bölge sanatçılarına ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Vali Aktaş ve Protokol Üyeleri Sergiyi Gezdi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Avanos Güray Müzede düzenlenen resepsiyona katılmak üzere gelen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve eşi, protokol üyeleri ile davetliler, Kapadokya Sanat İnisiyatifi tarafından düzenlenen ‘I. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi’ni gezdi. Sergide yer alan eserleri inceleyen Vali Aktaş, eserler hakkında eser sahiplerinden bilgi aldı.

 

“Kapadokya Sanat İnisiyatifi” tarafından düzenlenen sergi 15 Kasım 2016 tarihine kadar gezilebilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.