MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya’da taşın sanata evrimi

NEVŞEHİR 28.11.2019 - 10:32, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kapadokya’da taşın sanata evrimi

Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya bölgesi ilk bakışta sıradan bir taş olarak nitelendirilebilecek Sarıtaşın bir sanat eserine evriminin de yaşandığı nadir bölgelerden.
  NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya bölgesi ilk bakışta sıradan bir taş olarak nitelendirilebilecek Sarıtaşın bir sanat eserine evriminin de yaşandığı nadir bölgelerden.   Bölgede yüzyıllardır devam ettiği bilinen Sarıtaş işlemeciliğinde her geçen dönem gerek ürün sayısı, gerekse çeşitli ihtiyaçlara cevap verebilecek ürünler artıyor.   Bölgedeki taş madenlerinden devasa büyüklükteki makinalarla çıkarılan, büyük özenli yıkanıp biçim verilen Sarıtaşlar kimi zaman bir ihtişamlı bir mezara, kimi zaman karşısında oturup hem ısınıp, hem de dinlenebileceğiniz bir şömineye, kimi zaman ise fotoğraf karesinde görüldüğü üzere bir Arslan ya da Kurt’a dönüşebiliyor.   Taş ustalarının maharetli ellerinden çıkan ürünler Türkiye’nin dört bir yanında rağbet görüyor.
Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya bölgesi ilk bakışta sıradan bir taş olarak nitelendirilebilecek Sarıtaşın bir sanat eserine evriminin de yaşandığı nadir bölgelerden.

 

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya bölgesi ilk bakışta sıradan bir taş olarak nitelendirilebilecek Sarıtaşın bir sanat eserine evriminin de yaşandığı nadir bölgelerden.

 

Bölgede yüzyıllardır devam ettiği bilinen Sarıtaş işlemeciliğinde her geçen dönem gerek ürün sayısı, gerekse çeşitli ihtiyaçlara cevap verebilecek ürünler artıyor.

 

Bölgedeki taş madenlerinden devasa büyüklükteki makinalarla çıkarılan, büyük özenli yıkanıp biçim verilen Sarıtaşlar kimi zaman bir ihtişamlı bir mezara, kimi zaman karşısında oturup hem ısınıp, hem de dinlenebileceğiniz bir şömineye, kimi zaman ise fotoğraf karesinde görüldüğü üzere bir Arslan ya da Kurt’a dönüşebiliyor.

 

Taş ustalarının maharetli ellerinden çıkan ürünler Türkiye’nin dört bir yanında rağbet görüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.