MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya'da Turistlerin Balon Keyfi

TURİZM 04.07.2017 - 12:24, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya'da Turistlerin Balon Keyfi

NEVŞEHİR (İHA) - Türkiye’nin peribacaları ile ünlü ve sıcak hava balonu ile turlar düzenlenen tek turizm merkezi olan Kapadokya’da her mevsim balon keyfi yaşanıyor.
  NEVŞEHİR (İHA) - Türkiye’nin peribacaları ile ünlü ve sıcak hava balonu ile turlar düzenlenen tek turizm merkezi olan Kapadokya’da her mevsim balon keyfi yaşanıyor.   Yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde, sıcak hava balonları büyük ilgi görüyor. Bölgede faaliyet gösteren balon firmaları peribacalarını kuş bakışı görmek isteyen turistleri, yaklaşık bin 500 metre yükseğe çıkarıyor. Kapadokya, yılın 12 ayı uçuş yapılabilmesi ve peribacaları gibi doğal güzellikleri ile dünyanın en iyi balonla uçuş noktalarından biri olarak dikkat çekiyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda, yolcular gün doğumuna havada şahit olurken, tan vaktinin tüm güzelliğini ortaya çıkardığı Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir’i havadan panaromik olarak görme şansını da yakalıyorlar. Anatolian Balloons Genel Müdürü Mahmut Uluer, Kapadokya’da yapılan balon turlarına son zamanlara Güney Kore ve Çin’den gelen turistlerin büyük ilgi gösterdiğini ifade ederken, Ukrayna ve Rusya’dan da turistlerin gelmeye başladığını söyledi. Uluer, “Kapadokya’ya şuanda ağırlık olarak Güney Kore ve Çin’den turistler geliyor. Son zamanlarda Ukrayna ve Rus turistlerde bölgeyi ziyaret etmeye başladı. Bunun haricinde Endonezyalı ve Arap ülkelerinden gelen misafirlerimiz de var. Balon fiyatları içerisine dahil olduğu paketlere göre değişiklik gösteriyor. Türk misafirlerimiz genellikle 300 lira karşılığında balon turlarına katılabiliyorlar. Yabancı misafirlerimizin katıldığı programda 150 ila 300 euro arasında değişiklik gösteriyor” dedi. Sıcak hava balonlarının sıcaklardan etkilenmediğini de söyleyen Anatolian Balloons Genel Müdürü Mahmut Uluer, balon turlarının genellikle bir saatlik yapıldığını söyledi. Uluer, “Sıcak hava balonları yapısı itibarıyla soğuk havalarda uçmaya daha elverişlidir. Ama yazın sıcak havalarda da bölgemiz hava şartları uçuşa engel teşkil etmiyor. Yalnızca kışın yaptığımız uçuşlara nazaran daha fazla yakıt tüketimi söz konusu oluyor. Ama herhangi bir engel söz konusu değil. Kapadokya’da şuanda yaygın olarak yapılan balon turu yaklaşık bir saat. Bunun içerisine otelden alış ve bırakış, kahvaltı, inişte kutlama, uçuş sertifikası takdimi dahil genel de bir saatlik uçuş programı tercih ediliyor. Bunun haricinde bir buçuk saat ve iki saatlik uçuş programları da var” diye konuştu. “İnsan hayatı boyunca bir defa balona binmeli” İnsanların ömrü boyunca mutlaka yapması gereken aktivitelerin başında balon turlarının geldiğini söyleyen Uluer, "Balon turu hayatınızda en az bir defa yapmanız gereken bir aktivitedir. Özellikle dünyada balon turizminin merkezi olan Kapadokya’da balona binmek insanın ömrü boyunca mutlaka yapması gerekenlerden bir tanesidir. Oldukça güvenli, emniyetli, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün denetimi ve kontrolünde Kapadokya’da balon turizmi profesyonel anlamda yapılıyor” şeklinde konuştu. 
NEVŞEHİR (İHA) - Türkiye’nin peribacaları ile ünlü ve sıcak hava balonu ile turlar düzenlenen tek turizm merkezi olan Kapadokya’da her mevsim balon keyfi yaşanıyor.

 

NEVŞEHİR (İHA) - Türkiye’nin peribacaları ile ünlü ve sıcak hava balonu ile turlar düzenlenen tek turizm merkezi olan Kapadokya’da her mevsim balon keyfi yaşanıyor.  

Yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde, sıcak hava balonları büyük ilgi görüyor. Bölgede faaliyet gösteren balon firmaları peribacalarını kuş bakışı görmek isteyen turistleri, yaklaşık bin 500 metre yükseğe çıkarıyor. Kapadokya, yılın 12 ayı uçuş yapılabilmesi ve peribacaları gibi doğal güzellikleri ile dünyanın en iyi balonla uçuş noktalarından biri olarak dikkat çekiyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda, yolcular gün doğumuna havada şahit olurken, tan vaktinin tüm güzelliğini ortaya çıkardığı Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir’i havadan panaromik olarak görme şansını da yakalıyorlar.

Anatolian Balloons Genel Müdürü Mahmut Uluer, Kapadokya’da yapılan balon turlarına son zamanlara Güney Kore ve Çin’den gelen turistlerin büyük ilgi gösterdiğini ifade ederken, Ukrayna ve Rusya’dan da turistlerin gelmeye başladığını söyledi. Uluer, “Kapadokya’ya şuanda ağırlık olarak Güney Kore ve Çin’den turistler geliyor. Son zamanlarda Ukrayna ve Rus turistlerde bölgeyi ziyaret etmeye başladı. Bunun haricinde Endonezyalı ve Arap ülkelerinden gelen misafirlerimiz de var. Balon fiyatları içerisine dahil olduğu paketlere göre değişiklik gösteriyor. Türk misafirlerimiz genellikle 300 lira karşılığında balon turlarına katılabiliyorlar. Yabancı misafirlerimizin katıldığı programda 150 ila 300 euro arasında değişiklik gösteriyor” dedi.

Sıcak hava balonlarının sıcaklardan etkilenmediğini de söyleyen Anatolian Balloons Genel Müdürü Mahmut Uluer, balon turlarının genellikle bir saatlik yapıldığını söyledi. Uluer, “Sıcak hava balonları yapısı itibarıyla soğuk havalarda uçmaya daha elverişlidir. Ama yazın sıcak havalarda da bölgemiz hava şartları uçuşa engel teşkil etmiyor. Yalnızca kışın yaptığımız uçuşlara nazaran daha fazla yakıt tüketimi söz konusu oluyor. Ama herhangi bir engel söz konusu değil. Kapadokya’da şuanda yaygın olarak yapılan balon turu yaklaşık bir saat. Bunun içerisine otelden alış ve bırakış, kahvaltı, inişte kutlama, uçuş sertifikası takdimi dahil genel de bir saatlik uçuş programı tercih ediliyor. Bunun haricinde bir buçuk saat ve iki saatlik uçuş programları da var” diye konuştu.

“İnsan hayatı boyunca bir defa balona binmeli”

İnsanların ömrü boyunca mutlaka yapması gereken aktivitelerin başında balon turlarının geldiğini söyleyen Uluer, "Balon turu hayatınızda en az bir defa yapmanız gereken bir aktivitedir. Özellikle dünyada balon turizminin merkezi olan Kapadokya’da balona binmek insanın ömrü boyunca mutlaka yapması gerekenlerden bir tanesidir. Oldukça güvenli, emniyetli, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün denetimi ve kontrolünde Kapadokya’da balon turizmi profesyonel anlamda yapılıyor” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.