MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Fotoğraf Yarışması Eserleri, 13 Şubat’ta Sergilenmeye Başlıyor

KÜLTÜR-SANAT 12.02.2018 - 16:39, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya Fotoğraf Yarışması Eserleri, 13 Şubat’ta Sergilenmeye Başlıyor

Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8.Uluslararası Kapadokya Fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar sergilenmeye başlayacak.
  Nevşehir Belediyesi tarafından ulusal ve uluslararası düzeyde, fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda çalışan amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının desteklenerek, daha özgün sanat eserlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacı ile bu yıl 8 si düzenlenen Nevşehir Belediyesi Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserler, 13 Şubat 2018 Salı günü sergilenmeye başlıyor. Kapadokya Üniversitesi Oktay Sinanoğlu konferans salonunda düzenlenecek törende ayrıca dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri verilecek.   Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) tarafından da desteklenen Nevşehir Belediyesi 8. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışmasına, Türkiye’den 768, 45 ülkeden de 250 olmak üzere 1018 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı, toplam 3772 eserle yarışmaya katılmıştı.   Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Korkmazer, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Barış Konor, AKFOD ’dan Erdem Zengin, (AFIAP) FSK’ dan Fikret Özkaplan ve Mehmet Uçar, KAFSİD ’den Sami Turgay, Menduh Erdoğan ve NİFAD ’dan Mustafa Doğan Şahiner’ den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen eserler 4 Ocak 2018 tarihinde belirlenmiş ve sonuçlar ise 8 Ocak’da duyurulmuştu.   Nevşehir Belediyesi 8. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışmasında birinciliği Çin’den Liming Yang elde ederken ikinciliği İran’dan Rebwar Rebwar ve üçüncülüğü Türkiye’den Gürhan Şahin elde derken, Ukrayna’dan Yevhen Samuchenko, Türkiye’den Murat Marangoz, Murat Güven ve Tahir Uzun ile Çin’den Lihe Zhou ve Houyu Liu’nun eserleri mansiyon ödülü almaya hak kazanmıştı.   Yarışmada, fotoğraf sanatçısı Kemal Çavuşoğlu seçici kurul üyeleri tarafından Kapadokya Özel Ödülü’ne layık görülürken, bir mansiyon ve bir sergileme alarak en çok fotoğrafı ödüle layık görülen fotoğraf sanatçısı Murat Güven ise FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülüne layık görülmüştü.   Nevşehir Belediyesi 8. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri 13 Şubat 2018 Salı günü saat 14.30’ da Kapadokya Üniversitesi Oktay Sinanoğlu Konferans salonunda düzenlenecek bir törenle verilecek.   Düzenlenecek törende ödül alan fotoğrafların yanı sıra, seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeler ışığında sergilemeye layık bulunan 30 eserde 1 hafta süre ile fotoğraf severlerin ziyaretine açık tutulacak.
Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8.Uluslararası Kapadokya Fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar sergilenmeye başlayacak.

 

Nevşehir Belediyesi tarafından ulusal ve uluslararası düzeyde, fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda çalışan amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının desteklenerek, daha özgün sanat eserlerinin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak amacı ile bu yıl 8 si düzenlenen Nevşehir Belediyesi Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserler, 13 Şubat 2018 Salı günü sergilenmeye başlıyor. Kapadokya Üniversitesi Oktay Sinanoğlu konferans salonunda düzenlenecek törende ayrıca dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri verilecek.

 

Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF) tarafından da desteklenen Nevşehir Belediyesi 8. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışmasına, Türkiye’den 768, 45 ülkeden de 250 olmak üzere 1018 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı, toplam 3772 eserle yarışmaya katılmıştı.

 

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Korkmazer, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Barış Konor, AKFOD ’dan Erdem Zengin, (AFIAP) FSK’ dan Fikret Özkaplan ve Mehmet Uçar, KAFSİD ’den Sami Turgay, Menduh Erdoğan ve NİFAD ’dan Mustafa Doğan Şahiner’ den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen eserler 4 Ocak 2018 tarihinde belirlenmiş ve sonuçlar ise 8 Ocak’da duyurulmuştu.

 

Nevşehir Belediyesi 8. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışmasında birinciliği Çin’den Liming Yang elde ederken ikinciliği İran’dan Rebwar Rebwar ve üçüncülüğü Türkiye’den Gürhan Şahin elde derken, Ukrayna’dan Yevhen Samuchenko, Türkiye’den Murat Marangoz, Murat Güven ve Tahir Uzun ile Çin’den Lihe Zhou ve Houyu Liu’nun eserleri mansiyon ödülü almaya hak kazanmıştı.

 

Yarışmada, fotoğraf sanatçısı Kemal Çavuşoğlu seçici kurul üyeleri tarafından Kapadokya Özel Ödülü’ne layık görülürken, bir mansiyon ve bir sergileme alarak en çok fotoğrafı ödüle layık görülen fotoğraf sanatçısı Murat Güven ise FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülüne layık görülmüştü.

 

Nevşehir Belediyesi 8. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri 13 Şubat 2018 Salı günü saat 14.30’ da Kapadokya Üniversitesi Oktay Sinanoğlu Konferans salonunda düzenlenecek bir törenle verilecek.

 

Düzenlenecek törende ödül alan fotoğrafların yanı sıra, seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeler ışığında sergilemeye layık bulunan 30 eserde 1 hafta süre ile fotoğraf severlerin ziyaretine açık tutulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.