Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Meslek Yüksekokulu, 11. Dönem Mezunlarını Verdi

NEVŞEHİR 13.05.2017 - 12:52, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya Meslek Yüksekokulu, 11. Dönem Mezunlarını Verdi

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde 2005 yılında 5 proğramda 58 öğrenci ile eğitime başlayan Kapadoktya Meslek Yüksekokulu, 11. dönem mezunlarını verdi.
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde 2005 yılında 5 proğramda 58 öğrenci ile eğitime başlayan Kapadoktya Meslek Yüksekokulu, 11. dönem mezunlarını verdi.   Toplam 28 ayrı proğramda toplam 1200 öğrencisini mezun etmeyi başaran Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’nun mezuniyet töreninde , Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’nun Kapadokya Üniversitesi olması yönündeki müjde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Kapadokya Meslek Yüksek Okulu kurucusu gazeteci-yazar ve İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı ile birlikte verildi.   Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen 11. Dönem mezuniyet töreni. Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Montesörü Uygulama Merkezi’nde öğtim gören 5 yaşındaki Asayra Ecem Ünlü ve Kaan Tekin’in işaret dili kullanarak İstiklal Marşı’na katılmaları, Yazar Alev Alatlı’yı oldukça duygulandırdı. İstiklal Marşı’nın tamamlanmasının ardından sahneye çıkan Alatlı, çocukları öperek kutladı ve onlarla birlikte Kütahya’nın Pınarları isimli türkü eşliğinde oynadı.   Alatlı, Anadolu’nun bağrında bulunan bu eğitim yuvasının Türkiye’nin imece usulüyle oluşturulmuş ilk ve tek eğitim kurumu olma özelliğinde olduğunu dile getirdi. Alatlı, bu eğitim yuvasının sürekli olarak bir Üniversite haline getirilmesi yönünde kamuoyunda gerek kendi çalışanları ve gerekse de özellikle Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından sık sık dile getirildiğini hatırlattı. Bu kapsamlı çalışmalara geçtiğimiz hafta Yüksek Öğretim Kurulu’nda yapılan bir dizi görüşmeler ışığında Üniversiteleşme müjdesinin alındığını belirterek, bu güzel müjdeyi Belediye Başkanı Hasan Ünver’in mezuniyet törenine katılan 1200 öğrenci ve velisinin de hazır bulunduğu böylesi önemli bir anda açıklamasını istedi. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’ de, öteden beri Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nun bölgede üstlendiği köklü misyon ve başarılı çalışmaları ile artık bir Üniversite haline getirilmesi düşüncesi içerisinde olduğunu ifade etti. Bu kapsamda bir dizi görüşmeler yapıldığını aktaran Ünver, geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile yapılan görüşmeler ışığında Nevşehir’in 2. Üniversitesi olacak Kapadokya Üniversitesi’ne ilişkin uygun görüşün de alındığı müjdesini mezuniyet törenine katılan öğretim üyesi, öğrenci ve öğrenci velilerine aktardı.   Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın da katıldığı mezuniyet töreninde konuşan İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ,gazeteci-yazar ve düşünür Alev Alatlı, Anadolu’nun bağrında butik bir Üniversite oluşumundan yana olduklarını söyledi. Kaliteli, öncelikli bölgenin ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli öğrenci yetiştirmeyi temel hedef olarak belirlediklerini vurgulayan Alatlı, yetiştirdikleri öğrencilerin Türkiye’de ve dünyada söz sahibi olabilecek düzeyde yetiştirilmesine çaba harcadıklarını belirtti.    
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde 2005 yılında 5 proğramda 58 öğrenci ile eğitime başlayan Kapadoktya Meslek Yüksekokulu, 11. dönem mezunlarını verdi.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde 2005 yılında 5 proğramda 58 öğrenci ile eğitime başlayan Kapadoktya Meslek Yüksekokulu, 11. dönem mezunlarını verdi.

 

Toplam 28 ayrı proğramda toplam 1200 öğrencisini mezun etmeyi başaran Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’nun mezuniyet töreninde , Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’nun Kapadokya Üniversitesi olması yönündeki müjde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Kapadokya Meslek Yüksek Okulu kurucusu gazeteci-yazar ve İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı ile birlikte verildi.

 

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen 11. Dönem mezuniyet töreni. Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi ve Montesörü Uygulama Merkezi’nde öğtim gören 5 yaşındaki Asayra Ecem Ünlü ve Kaan Tekin’in işaret dili kullanarak İstiklal Marşı’na katılmaları, Yazar Alev Alatlı’yı oldukça duygulandırdı. İstiklal Marşı’nın tamamlanmasının ardından sahneye çıkan Alatlı, çocukları öperek kutladı ve onlarla birlikte Kütahya’nın Pınarları isimli türkü eşliğinde oynadı.

 

Alatlı, Anadolu’nun bağrında bulunan bu eğitim yuvasının Türkiye’nin imece usulüyle oluşturulmuş ilk ve tek eğitim kurumu olma özelliğinde olduğunu dile getirdi. Alatlı, bu eğitim yuvasının sürekli olarak bir Üniversite haline getirilmesi yönünde kamuoyunda gerek kendi çalışanları ve gerekse de özellikle Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından sık sık dile getirildiğini hatırlattı. Bu kapsamlı çalışmalara geçtiğimiz hafta Yüksek Öğretim Kurulu’nda yapılan bir dizi görüşmeler ışığında Üniversiteleşme müjdesinin alındığını belirterek, bu güzel müjdeyi Belediye Başkanı Hasan Ünver’in mezuniyet törenine katılan 1200 öğrenci ve velisinin de hazır bulunduğu böylesi önemli bir anda açıklamasını istedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’ de, öteden beri Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nun bölgede üstlendiği köklü misyon ve başarılı çalışmaları ile artık bir Üniversite haline getirilmesi düşüncesi içerisinde olduğunu ifade etti. Bu kapsamda bir dizi görüşmeler yapıldığını aktaran Ünver, geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile yapılan görüşmeler ışığında Nevşehir’in 2. Üniversitesi olacak Kapadokya Üniversitesi’ne ilişkin uygun görüşün de alındığı müjdesini mezuniyet törenine katılan öğretim üyesi, öğrenci ve öğrenci velilerine aktardı.

 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın da katıldığı mezuniyet töreninde konuşan İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ,gazeteci-yazar ve düşünür Alev Alatlı, Anadolu’nun bağrında butik bir Üniversite oluşumundan yana olduklarını söyledi. Kaliteli, öncelikli bölgenin ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli öğrenci yetiştirmeyi temel hedef olarak belirlediklerini vurgulayan Alatlı, yetiştirdikleri öğrencilerin Türkiye’de ve dünyada söz sahibi olabilecek düzeyde yetiştirilmesine çaba harcadıklarını belirtti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.