Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya’nın vazgeçilmezleri

NEVŞEHİR 06.01.2021 - 12:42, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kapadokya’nın vazgeçilmezleri

Türkiye’nin en önemli turistik merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin gezip görmesi tavsiye edilen önemli turistik mekanlar var.
  NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli turistik merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin gezip görmesi tavsiye edilen önemli turistik mekanlar var.   Göreme Açık Hava Müzesi  Müze, M.S. 4. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar yoğun bir şekilde manastır hayatının yaşandığı, görmeye fazlasıyla değer bir kaya yerleşim yerlerinden bir tanesi. Kiliseler, şapeller, ve yemekhaneler derken hemen her kayanın içinde karşınıza çıkan tarihi yapılar sizi kimi zaman girintili çıkıntılı, çoğu zamansa büyüleyici boyutlara taşıyor. Tam da eski zaman temalı filmlerdeki gibi.    Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi  Kapadokya Sanat Tarih Müzesi, Kapadokya’ya kültür gezileri yapan kültür dostlarının vazgeçilmez mekanlarının başında geliyor. Çünkü 150 yıllık tarihi konak, Türkiye’de açılan ilk özel el yapımı Bebek Müzesi olarak hizmet veriyor. Kültür Bakanlığı’nın yaptığı değerlendirme sonucunda “Kültür Bakanlığı’na bağlı Özel Müze” statüsünü almış. 
Türkiye’nin en önemli turistik merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin gezip görmesi tavsiye edilen önemli turistik mekanlar var.

 

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli turistik merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin gezip görmesi tavsiye edilen önemli turistik mekanlar var.

 

Göreme Açık Hava Müzesi 

Müze, M.S. 4. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar yoğun bir şekilde manastır hayatının yaşandığı, görmeye fazlasıyla değer bir kaya yerleşim yerlerinden bir tanesi. Kiliseler, şapeller, ve yemekhaneler derken hemen her kayanın içinde karşınıza çıkan tarihi yapılar sizi kimi zaman girintili çıkıntılı, çoğu zamansa büyüleyici boyutlara taşıyor. Tam da eski zaman temalı filmlerdeki gibi. 

 

Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi 

Kapadokya Sanat Tarih Müzesi, Kapadokya’ya kültür gezileri yapan kültür dostlarının vazgeçilmez mekanlarının başında geliyor. Çünkü 150 yıllık tarihi konak, Türkiye’de açılan ilk özel el yapımı Bebek Müzesi olarak hizmet veriyor. Kültür Bakanlığı’nın yaptığı değerlendirme sonucunda “Kültür Bakanlığı’na bağlı Özel Müze” statüsünü almış. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.