Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Teknopark Bilgilendirme eğitimleri devam ediyor

EĞİTİM 06.05.2019 - 14:01, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya Teknopark Bilgilendirme eğitimleri devam ediyor

Kapadokya Teknopark ve Sistem Global işbirliği ile “Uluslararası Ar-Ge Programları” ve “Teknopark Ar-Ge Mevzuatı Vergi Uygulamaları” hakkında bilgilendirme programı düzenlendi.
  Kapadokya Teknopark ve Sistem Global işbirliği ile “Uluslararası Ar-Ge Programları” ve “Teknopark Ar-Ge Mevzuatı Vergi Uygulamaları” hakkında bilgilendirme programı düzenlendi. Eğitim ve Farkındalık Birimi Uzmanı Arş. Gör. Kadriye Bayram'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen programda, Kapadokya Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmalara 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nun getirdiği değişiklikler anlatıldı.   Kıdemli Denetim Uzmanı Gökhan Kasap’ın Mali Uygulamalar ve Vergi muafiyetleri sunumları ile başlayan programın birinci oturumunda, yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına ve ilgili kararın faaliyet gösteren firmalara yönelik getirdiği düzenlemelere yer verildi. Ar-Ge projelerin niteliğinin artmasına katkı sağlayıcı revizyon sunan yeni düzenlemelerle, Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmalara yönetici şirketin onayıyla beraber, belli hadlerin üzerinde olunması durumunda patent veya patente eşdeğer belge şartı getirildiği, belli hadlerin altında kalınması durumlarında ise proje bitirme belgesi alma kriterinin getirildiği bahsedildi. Bu düzenlemeler kapsamında aynı zamanda, kurumlar vergisi kazancına ilişkin istisnanın uygulama şartlarının değiştirildiği, bu değişimin 100 olan kurumlar vergisi istisnasının nitelikli harcama hesaplarına bağlı olarak belli bir orana bağlanması yönünde olduğu vurgusu yapıldı.   Programın ikinci oturumu, Hazal Bedir’in AB Çerçeve Programları hakkındaki sunumları ile devam etti. Sunumda AB çerçeve programları, proje tipleri ve fonlama modelleri, HORIZON2020, uluslararası TÜBİTAK destekleri, EUREKA programı, konsorsiyumlar ve aksiyonlar, TÜBİTAK 1509 programı ve proje hazırlama başlıklarına değinildi.   Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar’ın, Nevşehir ilinde nitelikli Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması yönünde sunduğu öngörüler ile katkı sağladığı program, akademisyen ve firmaların sorularının cevaplandırılması ile tamamlandı.
Kapadokya Teknopark ve Sistem Global işbirliği ile “Uluslararası Ar-Ge Programları” ve “Teknopark Ar-Ge Mevzuatı Vergi Uygulamaları” hakkında bilgilendirme programı düzenlendi.

 

Kapadokya Teknopark ve Sistem Global işbirliği ile “Uluslararası Ar-Ge Programları” ve “Teknopark Ar-Ge Mevzuatı Vergi Uygulamaları” hakkında bilgilendirme programı düzenlendi. Eğitim ve Farkındalık Birimi Uzmanı Arş. Gör. Kadriye Bayram'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen programda, Kapadokya Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmalara 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nun getirdiği değişiklikler anlatıldı.

 

Kıdemli Denetim Uzmanı Gökhan Kasap’ın Mali Uygulamalar ve Vergi muafiyetleri sunumları ile başlayan programın birinci oturumunda, yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına ve ilgili kararın faaliyet gösteren firmalara yönelik getirdiği düzenlemelere yer verildi. Ar-Ge projelerin niteliğinin artmasına katkı sağlayıcı revizyon sunan yeni düzenlemelerle, Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmalara yönetici şirketin onayıyla beraber, belli hadlerin üzerinde olunması durumunda patent veya patente eşdeğer belge şartı getirildiği, belli hadlerin altında kalınması durumlarında ise proje bitirme belgesi alma kriterinin getirildiği bahsedildi. Bu düzenlemeler kapsamında aynı zamanda, kurumlar vergisi kazancına ilişkin istisnanın uygulama şartlarının değiştirildiği, bu değişimin 100 olan kurumlar vergisi istisnasının nitelikli harcama hesaplarına bağlı olarak belli bir orana bağlanması yönünde olduğu vurgusu yapıldı.

 

Programın ikinci oturumu, Hazal Bedir’in AB Çerçeve Programları hakkındaki sunumları ile devam etti. Sunumda AB çerçeve programları, proje tipleri ve fonlama modelleri, HORIZON2020, uluslararası TÜBİTAK destekleri, EUREKA programı, konsorsiyumlar ve aksiyonlar, TÜBİTAK 1509 programı ve proje hazırlama başlıklarına değinildi.

 

Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar’ın, Nevşehir ilinde nitelikli Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması yönünde sunduğu öngörüler ile katkı sağladığı program, akademisyen ve firmaların sorularının cevaplandırılması ile tamamlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.